Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3615 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 8 van 362.

Naar pagina: Meest recent   6   7   8   9   10   11   12

Judithwoensdag 10 april 2019 - 20:04u
Hallo allemaal,

Dank nogmaals voor jullie reacties deze week. Ik heb toch nog wat vragen. In een eerder bericht herkende iemand de klikjes na het praten. Heel vreemd maar deze hoor ik bijna niet in mijn oor maar lijken wel ergens in mijn wang te zitten en soms zelfs hoger. Kan het niet goed plaatsen. Wel denk ik dat het de buis van Eustachius is die een soort van aan elkaar kleeft als ik praat en daarna open plopt. Als ik mijn hoofd opzij draai is het in het ene oor beter te horen (alsof de spieren dan aangespannen staan ofzo)
Is dit klikken een typisch symptoom voor tuba aperta?
Mijn tweede vraag gaat over de druk die ik voel in mijn gehemelte en de bovenkant van mijn neus. Het lijkt soms wel alsof deze zich opbouwt als is aan het praten ben. De voorkant van mijn gehemelte doet pijn en het bovenste bot van mijn neus. Alsof mijn eigen stem en geluid druk uitoefent op mijn gehemelte en neus. Het voelt ook helemaal alsof mijn tanden en zeer van gaan doen.. heel vreemd. Soms denk ik wel eens misschien is mijn buis wel te nauw.
Sinds gisteren doen mijn gehoorgangen ook wat zeer. Bijvoorbeeld wanneer ik een boertje laat en er wat lucht naar mijn oren geperst wordt.
Ik ben benieuwd of jullie deze klachten herkennen.
Ook vroeg ik mezelf af of het kwaad kan als ik mijn holtes wat meer ga spoelen met zout water?

Alvast bedankt
Hartelijke groet,

Judith
Yvonnewoensdag 10 april 2019 - 19:37u
1x met alleen teflon (heeft ca. 10 jaar vastgezeten). En de laatste x met teflon én botweefsel.
Heeft wel veel grotere risico's dan fillers, dus als je pas 4 maanden klachten hebt zou ik dit niet doen.
Betwoensdag 10 april 2019 - 13:41u
@Yvonne
Welke 2 operaties hebben voor jou wel geholpen?
Yvonnewoensdag 10 april 2019 - 13:27u
@Bet
Dan ben je bij een kno-arts geweest die niet goed op de hoogte is. Er zijn namelijk meer mogelijkheden. Ik ben op andere manieren geopereerd, de laatste 2 succesvol. Fillers zijn vaak niet succesvol, maar hopelijk bij jou wel natuurlijk. Bij mij is ooit eigen buikvet ingebracht (vergelijkbaar met de fillermethode) en dat heeft niet geholpen). Dit is wel al 20 jaar geleden.
Betwoensdag 10 april 2019 - 09:32u
@Rick k
Nou ik ging gister voor 1e keer naar kno arts. Camera door mn neus en klachten vertelt. Ze zei gelijk dat t TA was en dat de enige mogelijkheid n operatie met filler is. Werkt t niet heb ik pech zei ze, dan moet ik t houden. 50% kans dat t wat doet.
Rick Kwoensdag 10 april 2019 - 01:47u
Bet mag ik vragen hoe je dat zo snel al geregeld krijgt dat je meteen al filler krijgt? Ik zit er nu ook al meer dan 4 maanden mee en er is nog geen diagnose gesteld alleen een vermoeden, dus graag wil ik meer horen hoe en wat je dat zo snel voor elkaar hebt gekregen groet Rick k
Betdinsdag 09 april 2019 - 19:06u
Goedenavond

Sinds 4 maanden last van TA. Tot op de dag van vandaag wist ik niet wat ik had. Vandaag bij kno arts geweest en die heeft t geconstateerd. Ik sta nu op wachtlijst voor inspuiting van n filler in t einde vd buis van eustachius. Iemand hier ervaring mee?
Yvonnedinsdag 09 april 2019 - 09:09u
@Judith
Sowieso kun je het beste een arts raadplegen waarbij jij je serieus genomen voelt.
Met een camera door de neus kan er naar de buis van Eustachius worden gekeken. Jouw symptomen komen i.m.o. niet overeen met Tuba Aperta (zoals je zelf al zegt).
Verder sluit ik me aan bij wat de vorige commenter zei. Ik heb daar geen verstand van, ben geen arts dus zou dit wel uit laten zoeken dan.
Succes!
Aan judithmaandag 08 april 2019 - 18:15u
Hallo Judith,

Dat is indd lastig vast te stellen. Vaak alleen via een camera via de neus en dan op het moment dat de buis open staat. Soms ook door naar het trommelvlies te kijken als hij open staat (dan ziet de kno het trommelvlies bewegen op de maat van de ademhaling).
Die pijn en gevoelloosheid in de wang etc herken ik, bij mij komt dat echt altijd puur door stress of vermoeidheid of na teveel praten. Of als ik de focus er toch eens teveel op gehad heb en daarmee het gebied teveel aangespannen heb. Vergelijk het met te lang in dezelfde houding zitten dan gaat bijvoorbeeld je been ook doof aanvoelen en zeer doen.
Vooralsnog ik ben geen arts en als je je zorgen maakt zou ik toch een second opinion vragen.

Groetjes
Judithmaandag 08 april 2019 - 14:04u
Hallo,

Dank voor je reactie. Je hebt gelijk dat zo min mogelijk aandacht er aan besteden het beste is. Alleen ligt de focus er op het moment teveel op. Sinds gisterenmiddag heb ik zelf een beetje een zere, dove wang en dit lijkt uit te stralen naar mijn mond. Heel vreemd gevoel. Herken je dat toevallig ook? Alsof die zenuw in m’n gezicht gewoon geïrriteerd is. Spanning is er zeker en daar zouden bepaalde klachten vandaan kunnen komen. Als mijn spieren wat lis gemasseerd worden, gaat de druk ook wel wat weg.
Magnesium is een goede om eens wat meer te gebruiken voor de spieren. En ook het idee om eens te laten kijken naar allergieën. Wie weet..
ik lees alleen wel bij alle reactie dat het moeilijk vast te stellen is of de buis open is? Dat de druk test bij mij al 3x goed was, wil dus eigenlijk niks zeggen? Bedankt iig! Groetjes

Volgende pagina