Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3932 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 8 van 394.

Naar pagina: Meest recent   6   7   8   9   10   11   12

MJdinsdag 03 augustus 2021 - 03:10u
Hoi!

Wat zijn jullie ervaringen met nasale corticosteroïden? Ik ben elke dag verkouden, waarschijnlijk door verschillende allergische reacties en zou eigenlijk graag dit willen gebruiken maar lees af en toe wat gemengde ervaringen over het gebruik hiervan. Mijn symptonen zijn gelukkig tot nu toe geen autofonie (meer), voornamelijk veel geklik, geplop, drukverschil en een paar keer per dag mijn oor wat dicht gaat. (Dit is een recent symtpoon, lijkt me dus ook het tegenovergestelde van TA?) Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Lieve groet, Melle
Petrazondag 01 augustus 2021 - 15:31u
Hallo Jan,

Wil je ons op de hoogte houden via deze site?
Veel van de klachten die je hebt, zijn in ieder geval voor mij herkenbaar en ik ben benieuwd of de KNO artsen in het BovenIJ ziekenhuis er misschien iets voor weten.

Hartelijke groet,
Petra
Jan Kuijlzaterdag 31 juli 2021 - 14:03u
Jan Kuijl, 08-08-1944.
Vroeger als kind veel middenoorontsteking gehad + neusmiddenschot door verbranding verkleind?, kan lidtekens hebben veroorzaakt? Tijdens 24 uurs verzorging van mijn vrouw over periode van ca. 18 mnd., die inmiddels overleden is in 2020, kreeg ik naast regelmatig verstopte neus-oor en daardoor hoofdpijn, naast deze dagelijkse klachten, ook bijna gehele dag FEL KRAKENDE - PIEPENDE - PLOFFENDE oren met verergerde hoofdpijn - duizeligheid - evenwichtsstoornis - stemverandering, moet dan echt gaan liggenen, hierdoor nemen verschijnselen geleidelijk af. KNO Specialist heeft buisjes geplaatst en neusspray voorgeschreven, welke beide geen enkel resultaat gehad hebben, zelfs situatie verergerd heeft, zijn reactie na uitvoerig mijn klachten besproken te hebben "kan niet" - "kan niets voor je betekenen en moet er mee leren leven" ( deze afdeling had ook al bij onderzoek van mijn vrouw geen juiste diagnose gegeven en lag na 3 dagen in het ziekenhuis waar toen bleek dat er wel degelijk iets aan de hand was) ik kan daarom dit niet accepteren en ben na veel zoeken terecht gekomen in BOVEN Y, die klachten wel erkende en ik weer hoop heb voor de toekomst. Na MRI scan wordt besproken wat nog WEL OF NIET mogelijk is. Verder onderzoek is al mooi dat dit hier wel kan. Dus nu veel duimen.
Corinawoensdag 21 juli 2021 - 13:01u
Ik heb al jaren klachten 4 jaar geleden werd tuba aperta vastgesteld door kno arts in het elkerliekziekenhuis in helmond en verteld het is heel vervelend en niks aan te doen tot ziens. Sinds enkele maanden zijn de klachten nog erger geworden ik word er knettergek van vandaar dat ik op zoek ben gegaan op internet en hier terecht kwam.
Wat hebben jullie voor tips.
Gr corina
Nicolewoensdag 14 juli 2021 - 13:58u
Hallo,
Je mag me mailen via nicole_van_den_oever@hotmail.com
Mvrgr. Nicole
Ter Horstwoensdag 14 juli 2021 - 00:08u
Hallo Nicole, ik heb exact dezelfde beleving als jou. Ik zou het wel fijn vinden dat we mailen over onze klachten. Ik heb nu 3 jaar last en heb al vanalles ondernomen. Hoop dat je hiervoor openstaat.
Nicolemaandag 12 juli 2021 - 11:40u
Al enige tijd had ik klachten zoals op dit forum vaak worden genoemd: autofonie, oorsuizen en de adem langs mijn oor horen gaan. Vorige week de diagnose: tuba aperta gekregen. Oorzaak: veel gewichtsverlies in korte tijd. Mijn voornaamste klacht zijn de suizingen die gedurende de dag sterk wisselen. Voor mij viel nu ook op zijn plek waarom ik na het sporten zoveel meer last ervaar van de suizingen. Nu vind ik het geen probleem om aan te komen, maar ik vroeg me af of dat bij iemand ook een positief effdct heeft bereikt mbt de suizingen. Ik lees ook verhalen over neusspray en oestrogeendruppels (?). De KNO arts raadde me overigens ook aan de oefeningen te doen zoals deze op you tube staan en op dit klankbord recent gepost zijn.
Thomdonderdag 01 juli 2021 - 10:27u
En dan hier de link naar de video.. Wel zo handig: https://youtu.be/NhKyJqERcF8
Thomwoensdag 30 juni 2021 - 21:16u
Goedenavond allemaal,
Ik heb nu 3 jaar last van Tuba Aperta. Vermoedelijk ontstaan na het duiken tijdens mijn vakantie in Maleisië. Na vele bezoeken aan de huisarts, verschillende soorten neusspray, 2 bezoeken aan de KNO-arts, vele oefeningen van de kaakfysiotherapeut en een paar maanden volledige rust was mijn probleem nog steeds niet opgelost. Maar bij het laatste bezoek aan de KNO-arts in het Amphia Ziekenhuis in Breda werd mij wel verteld dat mijn Buis van Eustachius wat is verwijd. Ik was dus erg blij dat ik eindelijk wist wat de oorzaak is van de vervelende klachten. Helaas vertelde de KNO-arts ook dat hij er niets aan kan doen. Hij zei dat ik er mee om moet leren gaan en dat ik cognitieve gedragstherapie, zoals mindfulness, zou kunnen overwegen. Dat zouden personen met Tinnitus ook doen om het dragelijk te maken. Ik heb het een periode niets gedaan en een enkele keer gemediteerd. Daar word ik rustig van maar het vermindert mijn klachten niet. Vooral in de auto of buiten bij temperatuurs- en drukverschillen heb ik er extra last van. Nu heb ik vanavond weer een zoektocht gedaan en ik kwam bij deze YouTube video uit. Ik weet niet of deze hier al bekend is en of het bij iemand heeft geholpen. Maar ik ben positief, heb goede hoop en ben er sinds vanavond mee gestart! Dit wil ik in ieder geval met jullie delen en hoop dat jullie er iets mee kunnen.
Groet, Thom
Eefjedinsdag 29 juni 2021 - 15:41u
Hallo,

Hebben jullie een idee welke Nederlandse KNO artsen momenteel bezig houden met Tuba Aperta? Ik denk er aan een afspraak te maken met Dr Metselaar in het Erasmus.

bedankt!

Volgende pagina