Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3726 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 9 van 373.

Naar pagina: Meest recent   7   8   9   10   11   12   13

Anoniempjezaterdag 14 september 2019 - 09:44u
Even een bericht aan de vrouwen onder ons:

Hebben jullie ook dat de oren vooral veel open gaan vlak voor en tijdens de menstruatie? En ook tijdens de ovulatie even wat meer?

Ik ervaar dit zelf namelijk en vraag me af of tuba aperta samenhangt met hormonen, gezien vrouwen er in de zwangerschap ook mee te maken krijgen. En omdat sommige mensen baat hebben bij het stoppen van de pil.

Misschien kunnen we er zo samen achterkomen wat tuba aperta veroorzaakt!
Aan Dirkvrijdag 13 september 2019 - 19:01u
@ Dirk
Bij mij zijn de klachten ook ontstaan na een oorontsteking (in december vorig jaar). Van de berichten op forums wordt je inderdaad niet vrolijk. Maar weet dat mensen vooral dingen posten als ze in paniek zijn (wat 100% normaal is)
Als het probleem betert, of voorbij is, dan checken de meeste die forums niet meer. Ik kijk nog af en toe terug want ik ben echt door een hel gegaan met die autofonie. Maar het kan echt wel stabiliseren en beteren in sommige gevallen. Ik heb op dit moment geen autofonie meer (in het begin non stop). Enkel tinitus, gekraak en af en toe vol gevoel.
Maar al bij al leefbaarder. Dus het kan echt wel verbeteren.
Veel water drinken, slapen met een verdamper zijn tips die ik gekregen heb van de prof indertijd.
Dirkmaandag 09 september 2019 - 12:32u
Beste,
Ik ben een man van 55 en in maart van dit jaar, toen ik verkouden was, dacht ik dat er eens stop in mijn oor zat maar dat bleek niet waar te zijn. Wegens een vermoeden van oorontsteking heeft men mij op het werk antibiotica voorgeschreven. Na 3 weken zonder resultaat en blijvende klachten, verwees men me naar een NKO die probeerde me te helpen met allerlei cortisonen-behandelingen, doorprikken van het trommelvlies en een aantal scans. Niets gevonden, geen mogelijke verklaring en dus nu sinds een goede maand een oor-apparaat om tenminste wat beter te horen. Het helpt wel wat aan het gehoorverlies maar het vol drukkend gevoel blijft, net als de autofonie.

Er werd wel al gesuggereerd dat het een Tuba Aperta zou kunnen zijn en toen ik op zoek ging naar wat dat wel was, viel ik op deze site. Ik moet zeggen dat dat niet heel opbeurend is en ik hoop dat het niet dat is. Er is ook wel wat evolutie in. In het begin had ik duidelijk last van hyperacousie (schrille geluiden maar ook de lagere kwamen door als via een geluidsbox waarvan het membraan gescheurd is) en tinnitus. Het gevoel alsof er iets in mijn oor zit (de stop waaraan in in het begin dacht) is gebleven en ik hoor mezelf erg hard (nu weet ik hoe vermoeiend het is heel de dag naar mij te moeten luisteren). Maar ik heb geen last meer van hyperacousie. Ik heb wel zwaar gehoorverlies (minder als ik mijn oren 'klaar') en draag daarom nu ook een oorapparaat dat wat helpt maar geen oplossing is.

Ik kan het probleem het best als volgt omschrijven: Bij normale mensen verandert het gehoor als ze in een vliegtuig opstijgen of sterk stijgen met de auto in de bergen en komt het weer goed als je eens slikt of eens doorblaast met de neus gesloten (het zogenaamde valsalva-maneuver) doordat de buis van Eustachius zich dan opent en de druk gelijk komt. Bij mij werkt het net omgekeerd. Mijn gehoor komt even terug als ik opstijg in een vliegtuig of met de auto een berg oprijd en verdwijnt helaas weer even vlug als ik slik. Ik heb dat beter horen een tijdlang meerdere (tientallen) keren per dag geprovoceerd door een valsalva maneuver uit te voeren maar dat werd me nu afgeraden omdat mijn trommelvlies gespannen staat en de buis van Eustachius open staat (met risico op Tuba Aperta of is dat net het probleem (geworden?)). Ik hoor dus continu zoals iemand die met een verstopt oor in een opstijgend vliegtuig zit (vol gevoel, dof gehoor, een lichte last en jezelf horen). Ik heb sinds het hoorapparaat wel minder last van tinnitus.

Verder komen de symptomen exact overeen met die van een brughoektumor maar dat is door een MRI scan uitgesloten. Op zich natuurlijk een goede zaak dat het dat niet is. Ook de op CT-scan gevonden mogelijke pistes van een zogenaamd derde venster en een mogelijke onderbreking in de gehoorketen (ook die scan kan via de code in bijgevoegde file opgeroepen worden) werden ontkracht door verdere testen.

Ik heb wel meer en meer last van pijnlijke opstoten in het oor. Ik moet wel toegeven dat ik niet begrijp waar men het hier op het forum over heeft als men spreekt over echo, over klikken wat blijkbaar paniek veroorzaakt. Gelukkig voor mij denk ik dan want zelfmoordgedachten heb ik niet. Vooral vervelend en er kruipt wel wat energie in. Ik besef dat ouder worden, leven is met een toenemend aantal fysieke zaken die niet meer evident zijn (ik heb nooit tevoren ook maar één gedachte besteed aan mijn oren) maar ik leef wel van spreken met mensen (ik doe onderhandelingen in grote groepen) en wil er op die momenten niet mee bezig zijn.

En dus mijn concrete vragen:
- Is dit duidelijk (geen) TA?
- Zijn er tips en tricks die helpen?
Wat raden jullie aan om te doen. ik heb een opvolgafspraak met NKO begin november maar zij maakten duidelijk dat er wat hun betreft, niets aan te doen is en ik er maar mee moet leren leven.

Alle info en tips welkom.

Dirk
Annozaterdag 07 september 2019 - 18:54u
Oke bedankt Jan ik ga het proberen
janzaterdag 07 september 2019 - 17:42u
Hoi anno . zorg voor. Zo min mogelijk spanning en temperatuur wisselingen , over gaat het niet maar het zal een stuk minder worden . als hij openklapt gelijk je hoofd naar. Beneden en even met je hoofd tussen je knieen blijven zitten daarna langzaam om hoog . het zal je helpen . jan
Annodonderdag 05 september 2019 - 14:13u
Mijn oor is nog nooit zo vaak op een dag opengeklikt en niemamd kan me helpen
Annodonderdag 05 september 2019 - 14:12u
Mijn oor ging net weer open en ik ben in paniek. Ikw eet nuet waarom mijn tuba aperta opeens zo erg is kan iemand helpen
Annodonderdag 05 september 2019 - 12:01u
Heeft iemand nog een oplossing of een positief verhaal?
Annodonderdag 05 september 2019 - 11:59u
Kan iemand me asjebloeft helpen ik kan niet meer leven met de mate van klachten die ik nu heb.
Ik heb geen hoop meer de tuba aperta zit in beide oren en gaan elke dag open en veel druk en geplop.
Ik kan niet meer leven zo heeft iemand nog een oplossing?
Peterzondag 01 september 2019 - 15:08u
Goedendag, mijn naam is Peter en ik ben 54 jaar oud, sinds mijn 50e levensjaar loop ik met oorklachten die lijken op tuba aperta. Het is alleen nooit vast kunnen stellen door een arts. Mijn klachten:
- ploppen van de oren zowel links als rechts. (Na de plop voelt trommelvlies ingetrokken. Soms is er na de plop autofonie en moet ik een uur liggen op het op te lossen)
- plopgeluiden met drinken van water en soms bij eten, vaak na zo'n plop staan mijn oren weer open, eten en drinken is dus erg vermoeiend.
- een drukgevoel op de trommelvliezen alsof je in een vliegtuig zit.

Zijn er mensen bij wie het spontaan overgegaan is? Momenteel kan ik mij dat niet voorstellen omdat het elke dag aanwezig is, heb al vanalles geprobeerd maar tevergeefs..

Vriendelijke groet.

Volgende pagina