Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3932 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 9 van 394.

Naar pagina: Meest recent   7   8   9   10   11   12   13

testdinsdag 29 juni 2021 - 15:41u
test
Lindadonderdag 24 juni 2021 - 13:12u
Hey Leonie, ik ben sinds 10 dagen geleden gestopt met de pil. Ik nam ook de veelbesproken Yasmin pil. Ik ga uittesten of het werkelijk weggaat na het stoppen van deze pil. Ik weet ook dat ik ongeveer 2 maanden geduld zal moeten hebben.
Leoniezondag 20 juni 2021 - 13:55u
Hey dames,

Sinds 2012 neem ik sporadisch een kijkje op dit forum. En ben heel nieuwsgierig naar wie er nog meer de pil/Mylan slikt en last heeft. Ik slik sinds 2006 denk ik deze zwaardere pil en zou het stoppen met deze pil dan echt dé oplossing zijn? Of is het met andere anticonceptie pillen net zo? Ik stap volgende maand over. Ben benieuwd!
Lindazondag 13 juni 2021 - 12:38u
@Aranka … ik zie nu dat je je leeftijd wel hebt vermeld.. Heb trouwens op Facebook een screenshot gevonden van iemand in de US die een document had gekregen van haar oorarts met richtlijnen op qua behandeling van tuba aperta en daar stond dus ook in om te stoppen met de pil. Veel drinken heeft bij mij geen verschil gemaakt. Weet er hier trouwens iemand of de zoutoplossing schade kan toebrengen of het op den duur nog erger kan maken?
Lindazondag 13 juni 2021 - 12:35u
@aranka Hoe lang nam je de pil al voor je het kreeg? En hou oud ben je? Ik neem ook al jaren Yasmin en sinds eind januari begonnen mijn tuba aperta klachten. Ik neem mijn pil 3 maanden door en las dan een pauze in. Eigenlijk meer om migraines tegen te houden. Ik ben 44 jaar en mss kom ik stilaan in de overgang, dan schommelen de hormonen ook. Ik zou het ook willen uittesten of het blijft als ik stop met de pil.
Arankavrijdag 11 juni 2021 - 15:00u
Ik wil hier een bericht achterlaten voor vrouwen die aan de anticonceptiepil zitten en last hebben van Tuba Aperta. Ik ben nu 26 en slikte vanaf mijn 16e de pil (Yasmin, ethinylestradiol 30 microg, drospirenon 3 mg). Rond mijn 17e/18e kreeg ik last van een openstaande buis van Eustachias en daar heb ik jarenlang mee rondgelopen. De ene dag was het erger dan de andere, maar sommige dagen (vooral bij warm weer) werd het onverdraaglijk en kon ik bijna geen gesprekken voeren. Dan wilde ik alleen plat op de bank liggen, want ik kon op geen andere manier verlichting krijgen. Als ik 's ochtends of 's middags koffie (of een ander drankje met caffeine) dronk kon ik erop rekenen dat ik er extra last van zou krijgen die dag. Nu ben ik drie maanden geleden gestopt met het slikken van de pil en ik merkte na een paar weken dat ik helemaal geen last meer had van mijn Tuba Aperta. Alle klachten zijn verdwenen. Ik kan zelfs weer caffeine innemen zonder negatieve gevolgen. Verder is er niets aan mijn levensstijl veranderd, dus daarom denk ik dat etoe te wijzen is aan hormoonschommelingen (of een verstoorde hormoonbalans). Zwangere vrouwen hebben natuurlijk ook een verhoogd risico op deze aandoening door hormonale veranderingen.
Voor mij is het echt een grote opluchting om (voor nu) van Tuba Aperta af te zijn. Ik hoop dat dit voor vrouwen die (dezelfde) pil slikken ook verlichting kan bieden! Misschien goed om over te stappen naar de koperspiraal of andere hormoonvrije anticonceptiemethodes.

Veel sterkte allemaal,
Aranka
Naomiwoensdag 09 juni 2021 - 09:12u
Halllo,

Heeft iemand van jullie wel eens Patulend gebruikt? Of een zelfgemaakte zoutoplossing. Helpt dit jullie om de buis te sluiten? En hoe gebruik je het en wat?

Alvast bedankt.

Groet,

Naomi
Nicolewoensdag 19 mei 2021 - 08:40u
@Linda: ik slikte een pil van Mylan, met 0,03 mg ehtinylstradiol en 0,75 mg gestodeen. Zeker 20 jaar geslikt, tot m’n 48e. Heb het nog even teruuggezocht, na 2 maanden waren alle met m’n oren klachten weg.
Joopdonderdag 13 mei 2021 - 15:15u
Was gisteren in het UZ Gent.
Daar hebben ze het 4 maanden geleden door mijn KNO arts in Nederland geplaatste buisje verwijderd.
Als trommelvlies genezen is willen ze dit verdikken door er een stripje op te plakken. Ik heb hiervoor een afspraak op 6 juli a.s.
Lindawoensdag 12 mei 2021 - 11:50u
@Nicole. Welke pil nam je?

Volgende pagina