Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3186 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 9 van 319.

Naar pagina: Meest recent   7   8   9   10   11   12   13

Annemiekedinsdag 30 januari 2018 - 21:12u
Hoi Yvonne,

Nee dat snap ik, als het bij mij ook zo erg wordt ga ik ook over tot operatie hoor! Ik heb tegen hem gezegd dat als ik bij wijze van spreken op het randje van de brug sta hem dan bel, dan is er ook geen "erger" meer...Ik heb het nu ook al vaak maar het verschilt per dag, soms heel veel autofonie soms heel veel knappen van het oor, snachts altijd tinitus, maar soms ook "even"rust...Het is in de loop der jaren wel behoorlijk veel erger geworden dus als het toe blijft nemen klim ik weer in de auto!
Yvonnedinsdag 30 januari 2018 - 17:10u
Nog even voor de duidelijkheid: ik ben nog steeds zeer tevreden en de "complicaties" wegen op geen enkele manier op tegen de autofonie die werd veroorzaakt door de Tuba Apert. Mijn bvE stond de hele dag wagenwijd open. Ik kon geen gesprek voeren zonder met mijn hoofd naar de grond te hangen.
Yvonnedinsdag 30 januari 2018 - 17:06u
Hoi Annemieke,
Ook voor jou, wat fijn dat je tevreden bent over dr Brinkhuis.
Bij mij is ook via de buitenkant geopereerd overigens. Inderdaad heb je dan bijkomende complicaties.
Mocht je ooit behoefte hebben om hier vragen over te stellen (over de operaties en de complicaties), dan sta ik daar zeker voor open.
Jij ook veel sterkte.
Annemiekedinsdag 30 januari 2018 - 09:38u
Hoi Yvonne,
Ik zou het ook nog even laten weten wanneer ik bij Dr. Brinkhuis was geweest, ik had toevallig ook afgelopen vrijdag een afspraak bij hem, het is inderdaad een ongelooflijk aardige man die echt luistert en de tijd voor je neemt en ook heel eerlijk is! Heb ook eerst een gehoortest gehad beide oren zijn achteruit gegaan t.o.v een test uit 2011 maar dat hoortoestel hoef ik nog niet aan te schaffen hi hi hi. Heb wel meer kans op vroegtijdig doof worden dan normaal als ik het goed begrepen heb. Verder was het wel duidelijk te zien dat ik een openstaande buis van eustagius heb en inderdaad Tuba Aperta heb, daar is geen twijfel over. Hij heeft ook via mijn neus gekeken maar daar is teveel litteken weefsel waardoor hij er via die kant niet bij kan om te opereren. Dat zou dan via de buitenkant moeten maar dat doet hij liever niet omdat dan mijn middenoor beschadigd en ik doof wordt maar daarnaast de kans op ontstekingen erg groot is. Ik ben al heel blij dat ik weet wat het is, als het echt niet meer leefbaar is wil hij de operatie wel doen, maar hij heeft aangeraden eerst met iemand te gaan praten om te kijken of ik er een manier voor kan vinden om er mee te leven...
Yvonnemaandag 29 januari 2018 - 19:10u
Miranda,
Fijn dat hij de tijd voor je genomen heeft voor je. En zo hoort het ook. Hopelijk helpt het je om rust te kunnen vinden.
En natuurlijk hoop ik vooral dat er ook nog herstel zal plaatsvinden. Sterkte.
Mirandazaterdag 27 januari 2018 - 10:55u
Beste Yvonne,
Gisteren bij drs. Brinkhuis geweest. Wat een geweldige dokter. Eerst is er een gehoortest gedaan. Rechteroor iets minder gehoor maar te verwaarlozen. Jammer genoeg waren mijn gegevens/medisch dossier niet doorgestuurd aan hem zodat ik het verhaal opnieuw moest doen. Maar goed dat er een dubbel consult was ingepland. Hij heeft met een trechtertje weer in beide oren gekeken en bij rechteroor is trommelvlies iets meer ingetrokken dan links. Heeft daarna gevraagd of ik autofonie heb, mijn ademhaling de hele dag hoor en of ik veel gewicht had verloren. Autofonie is sporadisch, ik hoor niet keihard de hele dag mijn ademhaling en ja ik ben 9 kg. kwijt door alle stress. Vervolgens heeft hij dat onderzoek met een cameraatje gedaan via de neus en zo geconstateerd dat ik gelukkig geen tuba aperta heb, de druk in de binnen oren kan hij echter niet verklaren. Hij heeft wel het vermoeden dat dit van mijn rechteroor komt door mijn verleden van oorontstekingen waardoor ik veel littekenweefsel heb waardoor trommelvlies ook gevoeliger is geworden. Was een prettig en goed gesprek. Helder en duidelijk nu voor mij. Ik gaf aan dat ik op jouw advies naar hem ben gegaan en jij hem de hemel in prijst, daar moest hij wel om lachen. Enfin, ik ben nu gerustgesteld en kan nu verder met behulp van een psycholoog aan mijn accepteren en herstel werken.
Ik wens jou het allerbeste en dank je dat je mij naar deze geweldige arts hebt verwezen.
GoldenTabszondag 07 januari 2018 - 07:30u
QzT0IQ https://goldentabs.com/
Yvonnewoensdag 03 januari 2018 - 15:04u
Miranda, je zit hoe dan ook goed bij dr. Brinkhuis want het is een heel bekwame KNO-arts. Dat wil ik er eigenlijk maar mee zeggen. En je hebt toch zeker klachten op KNO-gebied (of het TA is of iets anders).
Yvonnewoensdag 03 januari 2018 - 14:18u
Hoi Miranda,
Bij de methode die bij mij is toegepast is de bvE nagenoeg helemaal dichtgemaakt.
Ik kan natuurlijk niet zeggen dat mijn complicaties zich ook precies zo bij andere mensen zullen manifesteren. Maar ze waren wel na elke operatie BIJ MIJ hetzelfde. De ruis en de piep hoor ik de hele dag, maar 's avonds wel harder inderdaad (dan hoor ik ook mijn hartslag erbij). Maar ik heb het al eerder gezegd: ik vind al deze dingen 1000 x minder erg dan de autofonie. Voor jou zal dat dan moeten gelden voor de druk op je oren maar dat kan ik niet voor je beoordelen natuurlijk.
Dr. Brinkhuis zal dan verder moeten beoordelen wat voor jou de juiste behandelwijze is. Hij is in ieder geval een zeer ervaren, kundige arts. Heb maar vertrouwen.
Mirandawoensdag 03 januari 2018 - 12:56u
Ik hoor overdag geen ruis/suizen alleen ''s nachts, in een stille ruimte. Dus je krijgt sowieso meer geluid na de operatie, harder suizen bedoel ik dan overdag? Als het wordt opgespoten dan wordt het toch niet helemaal dicht gemaakt? Nou ja, ik wacht het maar af. Maar zo is het ook geen doen.

Volgende pagina