Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3449 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 9 van 345.

Naar pagina: Meest recent   7   8   9   10   11   12   13

Wendywoensdag 12 september 2018 - 01:17u
Hoi, ik heb bijna een jaar last van TA. Ik heb zelf ontdekt wat ik heb door de symptomen te googlen. De nko arts waar ik geweest ben, kende het niet. Nu wou ik vragen, is er een arts in Limburg (liefst België) die ermee bekend is? Ik word nl gek van die autofonie!! Dagen heel erg, dagen iets minder. Zie er geen verband in. Ben altijd blij als ik kan gaan liggen...

Groetjes Wendy
Astriddinsdag 11 september 2018 - 19:21u
Hoi allen, ik wilde toch weer even reageren. Ten eerste Janneke, 2 jaar geleden heeft mijn arts (boven ij ziekenhuis Amsterdam) contact opgenomen met dr penning omdat ik had aangeven dat ik op dit forum positieve verhalen had gelezen over dr pennings. Toen gaf hij inderdaad aan dat hij zich niet meer specialiseert in TA, wel heeft hij mijn arts nog kaak/ mond oefeningen gestuurd waardoor TA verminderd kan worden. Ik heb uiteindelijk uit wanhoop en nood wel een buisje laten plaatsen, dus de oefeningen niet geprobeerd. Uiteindelijk ook gestopt met de anti conceptie en uiteindelijk door hiermee te stoppen waar mijn klachten weg. Tevens weet ik nu dat mijn TA klachten samen hangen met hormonen. Ik heb bijna geen laastst van, behalve net voor mijn menstruatie heel af en toe last nu, maar dat mag nauwelijks geen naam hebben gelukkig.

Ik heb nog een tijdje gedacht dat het ook met het poetsen met fluoride te maken had, achteraf is dit niet het geval, is stom toeval met net de hormonen/ menstruatie ( dan weet jij dit ook weer Yvonne)

Voor Frank. Ik denk inderdaad dat je het misschien door de war haalt. Ik zei in het begin ook altijd ja mijn oor slaat dicht ( maar het is juist open) maar wat Yvonne zegt is wel zo, het belangrijkste symptoom is de autofonie. Als je voorover buigt slaat de buis dan weer dicht? Is het dan zeg maar normaal? Is namelijk ook een goede test.

Verder kom ik uit Enkhuizen, maar woon in Amsterdam. Ik zou gewoon niet meer naar hoorn gaan. Probeer Alkmaar, Lelystad of amsterdam. Mijn arts (boven ij ziekenhuis) was ook niet heel bekend met TA maar deed wel zijn best. Heeft ook meteen gekeken met een camera In mijn neus en kon daar wel zien dat de buis open stond en ik TA had. Maar had nog nooit gewerkt met oplossingen etc. Dus of je bij boven ij veel verder kom weet ik niet. Ik weet wel dat het een jonge arts was die zich wel graag er meer in wilde verdiepen. Dus ik weet niet na 2 jaar of dat al het geval is.

Maar blijf niet bij het west Fries gasthuis als je niet gehoord wordt. Ik denk ook dat ze daar niet met een camera via je neus in je oor hebben gekeken? Ik hoop dat je snel een andere arts kunt vinden die je verder kan helpen. Geef deze site ook aan. Een goede arts wil zich er in verdiepen en scheept je niet af met een “leer er maar mee leven”. Sterkte
Yvonnedinsdag 11 september 2018 - 15:49u
Frank, in principe moet tegenwoordig elke goede Kno-arts op de hoogte zijn van TA. Hoe hebben ze het bij jou eigenlijk vastgesteld?
Ik kan natuurlijk alleen mijn eigen arts aanraden maar dat is Zuid-Limburg en bovendien moeten andere artsen ook goed zijn.
frankdinsdag 11 september 2018 - 14:40u
Yvonne,
Ja zou best kunnen dat ik het mis heb hoor, maarja ik ga naar een ziekenhuis om het te laten onderzoeken. Ik heb juist zelf echt helemaal geen idee wat het nou wel is..

Ik heb geen idee waar ik heen zou moeten gaan voor een degelijke second opinion. Het vertrouwen in het West-Fries Gasthuis in Hoorn is bij mij weg. Weet jij misschien een geschikt ziekenhuis om dit probleem te laten onderzoeken?
Yvonnedinsdag 11 september 2018 - 14:28u
Hoi Frank,
Dat niemand het begrijpt is herkenbaar, TA is ook heel zeldzaam. Het is alleen best moeilijk vast te stellen of je TA hebt. En als je geen autofonie hebt is het wel de vraag of je dat hebt (want dat is het belangrijkste symptoom). En je hebt het over je oor dat na het klaren steeds weer dichtzit. Begrijp ik dat je oor meer dichtzit dat open? Want Tuba Aperta betekent juist open buis van Eustachius, niet dicht. Maar het kan ook dat het VOELT alsof het dichtzit, maar dat het eigenlijk openzit en je het dus verkeerd omschrijft. Het is ook moeilijk.
Misschien toch eens voor een second opinion gaan?
yvonnddinsdag 11 september 2018 - 14:26u
Yvonne,

Het is ook nog is zo dat als ik mijn neus dichtknijp en dan druk geef dat er lucht vrij komt uit mijn oor en dat ik een piep hoor. Andere mensen kunnen dat ook horen als ze dicht naast me zitten.
frankdinsdag 11 september 2018 - 14:08u
Yvonne,
Het is bij mij net alsof mijn oor vacuüm trekt. En als ik dan probeer te klaren dan trekt me oor meteen weer dicht na het klaren. Ja sorry, maar het is gewoon heel lastig uit te leggen. Het klopt inderdaad dat ik daardoor ook veel last van mijn nek en schouders heb. Want ik probeer elke keer te klaren. Ik heb steeds het gevoel alsof er een luchtbel vast zit tussen mijn keel en mijn oor, als ik die doorprik de problemen over zullen zijn.

Het verhaal van autofonie is bij mij niet van toepassing. Ik ben in Hoorn naar het ziekenhuis geweest maar hier kom ik gewoon niet verder en de problemen lijken steeds erger te worden.

Het is gewoon een heel lastig verhaal en niemand begrijpt mijn klachten lijkt wel..
Yvonnedinsdag 11 september 2018 - 13:28u
Hallo Frank,
Ik begrijp je verhaal niet helemaal. Druk op het oor? Bedoel je dat het voelt alsof je oor dichtzit? Als je Tuba Aperta hebt zou je ook autofonie moeten hebben. Heb je dat ook?
Ik vind het overigens erg dat je naar huis bent gestuurd met de opmerking "leer er maar mee leven" want dat is te kort door de bocht. Er zijn wel mogelijkheden, al is het moeilijk.
Last van nek en schouders is neem ik aan een gevolg van het constant proberen te klaren? In dat geval herken ik het wel van vroeger maar dat deed ik niet meer sinds ik wist dat de buis van Eustachius toch open bleef staan. Dit was dus mijn situatie voor de operatie.
frankdinsdag 11 september 2018 - 11:23u
Ik had last van opgezette klieren in mijn hals. Daarvoor ben ik naar de KNO arts door verwezen. Deze heeft 3x een punctie gedaan en toen dachten ze aan een vorm van leukemie. Ze hebben er toen voor gekozen de klieren te verwijderen en ze in te snijden. Hieruit bleek weer dat het geen leukemie kon wezen. Daarna ben ik bij de kno arts gebleven om uit te zoeken waarom ik dan opgezette klieren had en waarom ik nog steeds last had van overdruk in mijn rechter oor. Ze besloten toen om mijn oren na te kijken; geen vocht achter in het oor dus maar een oor test gedaan. Ze kwamen er toen achter dat mijn rechter oor inderdaad niet kan klaren. Mijn oren werken overigens prima qua gehoor. De arts gaf aan dat ik tuba aperta zou hebben. Uiteindelijk ben ik met deze uitslag naar huis gestuurd, omdat ze aangaven hier niks aan te kunnen doen. Ik moest er maar mee leren leven. Ondertussen ben ik 4 jaar verder en heb ik nog steeds de zelfde klachten. Druk in het oor en last aan schouders en nek. Mijn oor plopt ook elke keer. Ik ben eigenlijk een beetje radeloos.... Niemand heeft een idee waar het aan kan liggen.
thillydinsdag 11 september 2018 - 10:58u
frank hoe is bij jou onderzocht en vastgesteld dat het t a is ik heb deze site gevonden met mijn vraag nadat ik al 5 jaar met mijn klachten liep alle symptomen van t a en vooral autofonie heb ik. 4 en nooit kreeg ik onderzoek dat wordt in oktober.

Volgende pagina