Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3161 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 1 van 317.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Cynthia Boutesteinvrijdag 16 maart 2018 - 23:07u
Hallo. Ik Heb Tinnitus en Hyperacusis. Sindskort oor spasme en Tuba Perta. Dit alles door kaak scharnier problematiek. Mijn kaak zit vast. Mijn kno arts is dokter Beel uit Terneuzen. Ik zag dat ene Tessa een berivht had geplaatst uit 2010. Zij komt ook bij dokter Beel. Ksn ik in contact komen met haar? Ik ben radeloos....
Yvonnevrijdag 16 maart 2018 - 11:43u
Sisu, ja natuurlijk, ik zou het ook willen laten onderzoeken. Of je in Nijmegen moet zijn weet ik niet. Daarmee kan ik je niet verder helpen.
Sisuvrijdag 16 maart 2018 - 10:03u
Hoi Yvonne,
Klopt inderdaad. Ik dacht aan Tuba Aperta omdat ik soms enorme lawaai van binnenuit heb. Alsof het stormt.En soms ook bij een bepaalde beweging van mijn kaak. Praten doe ik al 3 jaar niet dus dat weet ik niet. De herrie in m,n hoofd is er dus niet altijd. Wel vrijwel alle andere symptomen die op deze site genoemd worden. Het kan natuurlijk ook totaal een andere oorzaak hebben. Ik vond deze site alleen herkenbaarder dan welke andere ook. Vandaar dat ik het graag wil laten onderzoeken.
Yvonnevrijdag 16 maart 2018 - 09:04u
Hoi Sisu,

Ik heb me even "verdiept" in hyperacusis op verschillende medische sites. Het enige symptoom dat ik tegenkom is overgevoeligheid van geluiden (van buitenaf). Dat is juist het tegenovergestelde van de symptomen van tuba aperta (waarbij je o.a. juist je eigen stem/ademhaling/etc heel hard en vervormd in je hoofd hoort. Dit heet autofonie).
De reden dat dit verdwijnt als je ligt is dat de buis van Eustachius dan als het ware "dichtklapt".
Sisuvrijdag 16 maart 2018 - 08:27u
Hallo Yvonne,
Bedankt voor je reactie. Ik kwam op deze website terecht en herkende mij in bijna alle symptomen. Als ik lig verandert er niet veel , maar heb begrepen dat dat niet altijd het geval hoeft te zijn. Omdat de situatie niet leefbaar is zou ik Tuba Aperta heel graag willen uitsluiten aangezien alle andere behandelingen en therapieën niks hebben geholpen en ik mij zo erg herken in de info op deze site.
Groetjes Sisu
Yvonnedonderdag 15 maart 2018 - 21:31u
Hallo Sisu,
Denk je dat je misschien tuba aperta kan hebben? Ik herken je symptomen namelijk wel maar ik heb tuba aperta, geen hyperacusis. Belangrijkste vraag van mij is of je klachten weg zijn als je helemaal horizontaal ligt?
Ik ben trouwens (vooralsnog succesvol) geopereerd in Heerlen door dr. Brinkhuis.
Sisudonderdag 15 maart 2018 - 08:05u
Hallo iedereen,
Ik zou graag willen weten van de mensen die succesvol zijn behandeld in welk ziekenhuis dit gebeurd is. Ik heb nu al ruim 3 jaar ernstige hyperacusis. Zo erg dat ik niet kan praten,zelfs niet fluisteren, zonder langdurige pijn in mijn oor. Ook ademhalen en slikken doen dan erg veel pijn. Ik verdraag vrijwel geen enkel geluid en hoor mijn hartslag constant. Er werd mij altijd gezegd dat ik hyperacusis heb en er vooral niet te veel aandacht aan moet schenken. Ik heb alle therapieën geprobeerd,maar helaas is het nu alleen maar erger geworden en heb ik aanvallen van aangezichtspijn erbij gekregen. Ik ontdekte deze site en herkende mij in alle symptomen! Ik heb nu een afspraak bij een KNO in Nijmegen. Mijn vraag is dus eigenlijk of dit wel het juiste ziekenhuis is of dat ik weer te horen krijg dat ik er gewoon niet zo veel aandacht aan moet schenken. Graag zou ik van de mensen die succesvol behandeld zijn willen horen waar dat gebeurt is.
Alvast bedankt.
Groetjes sisu
Yvonnemaandag 12 maart 2018 - 13:53u
Hallo Ann,
Ik vind het erg moeilijk om hier obv mijn ervaringen (ik heb tuba aperta maar ben hier succesvol aan geopereerd) iets over te zeggen.
Wat wel zo is: bij een open buis van Eustachius (tuba aperta dus) heb je normaal gesproken geen last van autofonie (hard horen van eigen stem in je hoofd) als je ligt of als je je hoofd omlaag houdt.
Maar je kunt het beste naar een kno-arts gaan die ervaring heeft met Tuba Aperta (als je wil weten of het dat is).
Yvonnemaandag 12 maart 2018 - 13:45u
Hoi Nathalie,
Je hoeft me niet te bedanken hoor. Maar ben blij voor je dat je weer hoop hebt!
Succes ermee, hopelijk gaat het nu steeds beter.
Groetjes
Anndinsdag 06 maart 2018 - 17:21u
Ha allemaal,
Na uitgebreid meelezen toch maar een de moed verzameld om zelf een bericht te sturen. Ik probeer in t kort mijn verhaal te doen. Ik heb mn hele leven al astma, in december opgenomen geweest met een zware longontsteking, toen had ik al wat last van mn oren maar meer beetje dicht en soms suizen, ik weet dit aan ziek zijn en koorts. Hiervan aardig hersteld, in januari 2 mri’s gehad en daaruit bleek dat ik ook de ziekte van Crohn heb. Toevallig kreeg ik ook in die tijd nog meer
nare ontstekingen die hierbij passen. In deze periode gingen mn oren steeds raarder doen. Links vooral, zat helemaal dicht en de kno arts zag niks en schreef dexamethason voor (had op aanrdane van huisarts al neusspray gedaan). In de 10 dagen dat ik dit slikte werd t alleen maar erger. Geluiden komen heel hard binnen en/ of hoor ik anders. Mn eigen stem hoor ik gek, iets harder maar meer alsof je praat met je oren dicht zeg maar. Als er geen geluid is hoor ik een brom en een sis.
In de afgelopen jaren ben ik n aantal keer geopereerd aan neus/bijholtes ivm slechte drainage en terugkerende holteontstekingen.
Nu slik ik sinds een week entocort (prednison light zoals mn mdl arts t noemt) ivm de Crohn. Ik verbeeld me dat t erger wordt maar ik moet ook bekennen dat ik er wel erg op ga letten. T wordt er iig niet beter van.
Mn oor plopt niet eigenlijk, mn goede oor wel :-/. Ook hoor ik geen gekraak en is t in alle houdingen t zelfde. Ik ben op dit moment verkouden maar merk weinig verschil, hooguit dus dat mn goede oor wel open en dicht plopt.
Mn kno arts heeft me verwezen naar t audiologisch centrum en wilde een mri laten doen, deze wil ik afzeggen omdat ik bang ben dat dit t juist mss heeft veroorzaakt. Nu heb ik een verwijzing voor een ct scan van de holtes.

Goed, dat korte is niet echt gelukt dus..... weet ook niet zo goed wat ik precies wil, maar mss kunnen jullie hier wat over zeggen? Tis echt wel iets met die buis v eustachius denk ik, maar open of dicht?

Volgende pagina