Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3186 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 1 van 319.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Yvonnedonderdag 21 juni 2018 - 15:51u
Hoi Gul,
We hebben afgesproken een afwachtende houding aan te nemen aangezien ik dit eerder heb gehad aan deze kant en het toen ook minder is geworden na een tijd. En ook omdat ik dan wel heel veel kans heb op veel gehoorverlies (omdat dan beide buizen dichtgemaakt zouden zijn). En dan nog de overige risico's natuurlijk.

Ik heb wel het idee dat het met temperatuurswisselingen te maken heeft. Afgelopen dagen is het weer veel minder (paar uur per dag). Dan is een operatie weer even uit mijn gedachten. Maar de afgelopen paar weken waren de hel.
Gulwoensdag 20 juni 2018 - 16:53u
Hallo iyvonne wat jammer dat je nu ook continu autofonie hebt op je niet geopereerde oor .. Wat heb je nu afgesproken wordt je met het niet geopereerde ook geopeerd.. Heb je de beslissing genomen om het te doen succes met alles ..
Yvonnezondag 17 juni 2018 - 16:02u
Hallo allemaal,
Nu toch weer dagelijks en constant TA (en dus autofonie) in mijn niet-geopereerde oor. Heb morgen sowieso mijn laatste controle bij de kno-arts mbt het geopereerde oor dus even overleggen.
Izaakvrijdag 15 juni 2018 - 12:16u
Yvonne en Astrid,

Bedankt voor jullie reacties!

Izaak
Yvonnewoensdag 06 juni 2018 - 16:20u
Hoi Jeanet,
Waar heb je precies last van gehad vóór het plaatsen van de buisjes? Want de wind (zeg maar een symptoom van tuba aperta: autofonie) is juist wat het gekmakend maakt.
Jeanetwoensdag 06 juni 2018 - 14:16u
Hallo allemaal.

Ik heb anderhalf jaar onwijs veel last gehad.
Gefrustreerd bij de kno arts gezeten en gesmeekt om er iets aan te doen. Ik heb ook MS en vond t wel genoeg..
Ze heeft eerst een gaatje in m'n trommelvlies gemaakt. Dat was al n stuk beter, al vond ik de "wind" wel vervelend.
Week later 1 busje geplaatst.
Deze heeft 1,5 jaar gezetten toen hij er spontaan uit viel. Ik had de dag daarvoor wel een wat raar gevoel.
Nu heb ik geen last meer.
Buisje heeft mij dus goed geholpen.
Yvonnewoensdag 06 juni 2018 - 11:26u
Ik wil wel nog even zeggen dat buisjes het bij sommige mensen erger lijken te maken (ik heb veel ervaringen gelezen). Wetenschappelijke bewijzen zijn er (uiteraard) niet want het is niet onderzocht.
Bij mij zijn ze ooit (ca. 20 jaar geleden) begonnen met het plaatsen van buisjes maar dit heeft het zeker niet verholpen. Mijn redenatie is dat het logischerwijs alleen maar kan vergereren omdat het alles alleen maar wijder maakt/openzet, maar ik ben geen arts dus ik weet niet of dat klopt.

Ik ben er de laatste tijd beter op gaan letten en ik denk dat het weer er mee te maken heeft (ook als ik terugkijk in de tijd). Elke keer als de luchtdruk verandert ("dikkere" lucht?, warmer weer) dan krijg ik het weer in mijn niet geopereerde oor. Gelukkig blijft mijn geopereerde oor helemaal OK!
Astriddinsdag 05 juni 2018 - 21:06u
Hi izaak,
Ik heb augustus 2 jaar geleden 1 buisje laten plaatsen in het oor waar ik TA had, ik was een soort van radeloos dus heb alles op dat moment geprobeerd. Ter gelijke tijd ben ik gestopt met de anticonceptie pil en poetsen zonder fluoride. Mijn klachten waren na 2 weken door dit alles helemaal verdwenen. Buisje zat er 3 maanden geleden nog in, dus denk nu nog steeds. Ik weet nog steeds niet exact waardoor ik van mijn klachten af ben. Maar laatst heb ik tot 3 x aan toe geprobeerd weer met fluoride te poetsen en klachten kwamen heel licht terug. Dus ja, voor iedereen lijkt wel iets anders te helpen ja of nee. Maar wilde je wel deze informatie geven. Sterkte met alles, hoop op welke manier dan ook dat je van TA af komt. Groetjes astrid
Yvonnedinsdag 05 juni 2018 - 13:04u
@Izaak, Mijn eigen kno-arts in Brunssum-Heerlen.
Izaakmaandag 04 juni 2018 - 22:34u
Zijn er nog meer mensen bij wie de klachten (tijdelijk) weg zijn gegaan nadat de KNO-arts buisjes heeft geplaatst? Ik heb zelf 1,5 jaar geen last gehad nadat ik buisjes gekregen heb. Toen de buisjes eruit kwamen, kwamen de klachten ook weer terug.

Een kennis van mij heeft een nieuw trommelvlies gekregen, en moedigt mij aan om hier ook op aan te dringen bij mijn KNO-arts. Mensen ervaring mee? Helpt dat ook tegen Tuba Aperta?

Volgende pagina