Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3341 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 335.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Yvonnemaandag 30 juli 2018 - 20:41u
Nee Hanne, werken is zeker niet evident. Sterker nog: praten op zich al niet, dus nogmaals...pfff zoveel respect voor jou. En je kunt het je collega's ook niet uitleggen want niemand begrijpt het.

Ik weet het ook niet van die anticonceptie hoor..ik roep ook maar wat in de hoop een verband te vinden. Maar ik ben ooit een tijd gestopt met de pil en toen had ik ook TA.

Ik had het er vanmiddag nog over met mijn moeder en wij denken eigenlijk dat het bij mij begonnen is na een abces op mijn keelamandelen op mijn 15e. 25 jaar geleden ongeveer. Dat abces stond toen op springen (heb 2 wkn bijna niet gegeten) en uiteindelijk ben ik halsoverkop geopereerd. Heeft me bijna mn leven gekost. In die 2 weken (en daarna) ben ik zo'n 8 kilo afgevallen en veel en snel afvallen kan een oorzaak zijn van TA.
Tja, we willen een oplossing maar blijven ook altijd zoeken naar de oorzaak he?

Ben benieuwd wat Dr Somers op 4/9 weer gaat zeggen Hanne. Ik herken het wel dat er "van de buitenkant" weinig te zien is en dat artsen niet zo scheutig zijn met informatie (ze weten er ook bijna niets van). Maar tijdens de operatie was er bij mij wel veel te zien (ook daardat het via de achterkant is gedaan denk ik).
Ook heb ik een CT-scan waarop veel te zien is, ook al het littekenweefsel van de operaties.
Hannemaandag 30 juli 2018 - 17:00u
Amai, ik loop achter :)

Ik denk dat het van mij niets met anticonceptie te maken heeft. Ik stop er sowieso mee rond januari. Als het dan toch verandert, laat ik het zeker weten!
(Maar ik nam al 6 jaar anticonceptie voor ik klachten kreeg, dus betwijfel het)

Bij mij is alles begonnen met een oorinfectie (vocht achter trommelvlies). De NKO-arts waar ik vorige week naartoe ging, zei dat dat haast niets met elkaar te maken heeft. Maar hij was niet zo kwistig met woorden en uitleg....

Een vol gevoel heb ik inderdaad ook, en sinds de operatie heb ik Continu het gevoel dat er iets net achter het oor vastzit en dat de buis daardoor bol komt te staan omdat er geen lucht afgevoerd kan worden. Maar arts zag niets, dus is waarschijnlijk eerder mentaal ofzo ...

Ik had wel afwijking aan m'n trommelvlies: die bewoog te sterk bij ademhalen en was dan ook zeer dun vgl met anderen. Die hebben ze nu verstevigd, maar de klachten blijven. Dus wsl geen oorzaak v TA bij mij...

@ Yvonne: bedankt voor je steun :) sommige dagen is het wel erg lastig. Vooral als er veel lawaai is en ik me op 1 gesprek moet concentreren. Bluh! En tegelijk, moest ik een bureaujob moeten doen, tzou misschien nog slechter zijn. Maar heb wel het gevoel dat ze meer mogen rekening houden met onze aandoening, dat werken echt niet altijd evident is ..

Mijn operatie ging dus inderdaad via de neus, hoewel hij vooraf ook via een incisie achter het oor ging werken. Dus vond ik ook vreemd... Zal ik moeten vragen op 4/9 als ik terug naar Somers in Antwerpen mag... Hopelijk daarna met het vooruitzicht op een volgende ingreep....

Sara, ik ben geen arts. Maar naar mijn gevoel heb je een andere aandoening want er klopt eigenlijk weinig. Wij vinden verlichting bij het liggen, wij willen net extra slijmproductie, ik heb enkel last van eigen lawaai, gevoel dat oor dicht zit (alsof er een oordop ergens diep is blijven hangen). Maargoed, dit zijn allemaal maar subjectieve ervaringen hoe we het aanvoelen he...

Courage meiden, er komt hopelijk ooit wel iets uit .... Maar soms...
Sarazondag 29 juli 2018 - 21:19u
Amai gelukkig dan :)
Yvonnezondag 29 juli 2018 - 20:08u
Zoals ik al zei: autofonie heb je niet als je ligt en ook niet als je je hoofd naar beneden houdt. Slapen (of liggen) betekent dus juist rust voor mij.
Sarazondag 29 juli 2018 - 19:57u
Ahja ok ja da kan vandaar komen. Is het zo hard die autofonie kan je dan nog slapen?
Yvonnezondag 29 juli 2018 - 16:36u
Sara, ik moet vaak kokhalzen en ben vaak duizelig. Bij mij is dit echter geen gevolg van de TA (denk ik) maar omdat ik helemaal verkeerd ademhaal. Ik probeer namelijk zo min mogelijk adem te halen omdat het geluid in mijn hoofd zo hard en vervormd is. Ik krijg vervolgens te weinig zuurstof binnen waardoor ik dus duizelig word en moet kokhalzen.
Sarazondag 29 juli 2018 - 16:07u
Yvonne heb je last van duizeligheid en/of misselijk gevoel? Kan dit er ook bij horen?
Yvonnezondag 29 juli 2018 - 15:47u
Die oorinfectie op de nederlandse sites zouden dan een fout moeten zijn. Maar dat kan omdat TA zo onbekend is en het waarschijnlijk fout vertaald is of zo.
Wat betreft de hormonen: dat blijft mij boeien want zwangerschap lijkt soms ook een oorzaak/start te zijn. Ik ga misschien maar eens beginnen met het laten verwijderen van het spiraaltje (al zou stoppen met de pil meer moeten opleveren dan). Er is nog iemand op dit forum die dit gedaan heeft, weet alleen niet meer of dit ook op lange termijn effect heeft gehad. Bovendien denk ik: als de bvE eenmaal openstaat, gaat ie niet meer echt dicht.
Sarazondag 29 juli 2018 - 14:49u
Ahja dan toch een TA want je lees op verschillende sites een oorinfectie en dan weer een oorontsteking. Ma ik lees enkel de ned sites dermee. En ja idd ze is rijk en roem enz de mensen die eraan lijden zouden haar moeten schrijven en zeggen wat de oplossing ervoor is. Ma ja. De pil heb ik eigenlijk 6 jaar ingenomen en ben ermee gestopt omdat ik er klachten van kreeg. Dus ik gebruik geen hormonen meer.
Yvonnezondag 29 juli 2018 - 13:03u
Sara en Hanne,
Ik bedacht me nog iets: er wordt ook wel veel gezegd over pilgebruik ed (hormonen). Zelf slik ik al 25 jaar de pil en heb ik al enkele jaren een spiraaltje. Bij mij is de TA begonnen enkele jaren nadat ik ben begonnen met de pil. Hoe zit dit met jullie?

Volgende pagina