Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3186 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 319.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Theamaandag 19 maart 2018 - 14:12u
Ter aanvulling onderstaand bericht als ik mijn vingers in oren doe dan is het geluid weg .
theamaandag 19 maart 2018 - 12:16u
Hoi ik heb sinds 4 maanden oorsuisen , maar als ik mijn oren dicht doe met vingers dan is het geluid weg een soort brom lagetoon geluid ook met hartslag . ze zeggen dat het geen tinitus is ? het is begonnen toen ik met watten staafje oor had schoongemaakt toe kwam er in eens veel prut uit en dezelfde nacht had ik dit geluid. oor was geïrriteerd bij huis arts . bij kno m r a scan gehad niets te zien ? maar het is gewoon de buis van eustacius . kan iemand mij een tip geven ?? audiologisch centrum geweest nihil afwijking .
Cynthia Boutesteinvrijdag 16 maart 2018 - 23:07u
Hallo. Ik Heb Tinnitus en Hyperacusis. Sindskort oor spasme en Tuba Perta. Dit alles door kaak scharnier problematiek. Mijn kaak zit vast. Mijn kno arts is dokter Beel uit Terneuzen. Ik zag dat ene Tessa een berivht had geplaatst uit 2010. Zij komt ook bij dokter Beel. Ksn ik in contact komen met haar? Ik ben radeloos....
Yvonnevrijdag 16 maart 2018 - 11:43u
Sisu, ja natuurlijk, ik zou het ook willen laten onderzoeken. Of je in Nijmegen moet zijn weet ik niet. Daarmee kan ik je niet verder helpen.
Sisuvrijdag 16 maart 2018 - 10:03u
Hoi Yvonne,
Klopt inderdaad. Ik dacht aan Tuba Aperta omdat ik soms enorme lawaai van binnenuit heb. Alsof het stormt.En soms ook bij een bepaalde beweging van mijn kaak. Praten doe ik al 3 jaar niet dus dat weet ik niet. De herrie in m,n hoofd is er dus niet altijd. Wel vrijwel alle andere symptomen die op deze site genoemd worden. Het kan natuurlijk ook totaal een andere oorzaak hebben. Ik vond deze site alleen herkenbaarder dan welke andere ook. Vandaar dat ik het graag wil laten onderzoeken.
Yvonnevrijdag 16 maart 2018 - 09:04u
Hoi Sisu,

Ik heb me even "verdiept" in hyperacusis op verschillende medische sites. Het enige symptoom dat ik tegenkom is overgevoeligheid van geluiden (van buitenaf). Dat is juist het tegenovergestelde van de symptomen van tuba aperta (waarbij je o.a. juist je eigen stem/ademhaling/etc heel hard en vervormd in je hoofd hoort. Dit heet autofonie).
De reden dat dit verdwijnt als je ligt is dat de buis van Eustachius dan als het ware "dichtklapt".
Sisuvrijdag 16 maart 2018 - 08:27u
Hallo Yvonne,
Bedankt voor je reactie. Ik kwam op deze website terecht en herkende mij in bijna alle symptomen. Als ik lig verandert er niet veel , maar heb begrepen dat dat niet altijd het geval hoeft te zijn. Omdat de situatie niet leefbaar is zou ik Tuba Aperta heel graag willen uitsluiten aangezien alle andere behandelingen en therapieën niks hebben geholpen en ik mij zo erg herken in de info op deze site.
Groetjes Sisu
Yvonnedonderdag 15 maart 2018 - 21:31u
Hallo Sisu,
Denk je dat je misschien tuba aperta kan hebben? Ik herken je symptomen namelijk wel maar ik heb tuba aperta, geen hyperacusis. Belangrijkste vraag van mij is of je klachten weg zijn als je helemaal horizontaal ligt?
Ik ben trouwens (vooralsnog succesvol) geopereerd in Heerlen door dr. Brinkhuis.
Sisudonderdag 15 maart 2018 - 08:05u
Hallo iedereen,
Ik zou graag willen weten van de mensen die succesvol zijn behandeld in welk ziekenhuis dit gebeurd is. Ik heb nu al ruim 3 jaar ernstige hyperacusis. Zo erg dat ik niet kan praten,zelfs niet fluisteren, zonder langdurige pijn in mijn oor. Ook ademhalen en slikken doen dan erg veel pijn. Ik verdraag vrijwel geen enkel geluid en hoor mijn hartslag constant. Er werd mij altijd gezegd dat ik hyperacusis heb en er vooral niet te veel aandacht aan moet schenken. Ik heb alle therapieën geprobeerd,maar helaas is het nu alleen maar erger geworden en heb ik aanvallen van aangezichtspijn erbij gekregen. Ik ontdekte deze site en herkende mij in alle symptomen! Ik heb nu een afspraak bij een KNO in Nijmegen. Mijn vraag is dus eigenlijk of dit wel het juiste ziekenhuis is of dat ik weer te horen krijg dat ik er gewoon niet zo veel aandacht aan moet schenken. Graag zou ik van de mensen die succesvol behandeld zijn willen horen waar dat gebeurt is.
Alvast bedankt.
Groetjes sisu
Yvonnemaandag 12 maart 2018 - 13:53u
Hallo Ann,
Ik vind het erg moeilijk om hier obv mijn ervaringen (ik heb tuba aperta maar ben hier succesvol aan geopereerd) iets over te zeggen.
Wat wel zo is: bij een open buis van Eustachius (tuba aperta dus) heb je normaal gesproken geen last van autofonie (hard horen van eigen stem in je hoofd) als je ligt of als je je hoofd omlaag houdt.
Maar je kunt het beste naar een kno-arts gaan die ervaring heeft met Tuba Aperta (als je wil weten of het dat is).

Volgende pagina