Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3887 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 389.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Arankavrijdag 11 juni 2021 - 15:00u
Ik wil hier een bericht achterlaten voor vrouwen die aan de anticonceptiepil zitten en last hebben van Tuba Aperta. Ik ben nu 26 en slikte vanaf mijn 16e de pil (Yasmin, ethinylestradiol 30 microg, drospirenon 3 mg). Rond mijn 17e/18e kreeg ik last van een openstaande buis van Eustachias en daar heb ik jarenlang mee rondgelopen. De ene dag was het erger dan de andere, maar sommige dagen (vooral bij warm weer) werd het onverdraaglijk en kon ik bijna geen gesprekken voeren. Dan wilde ik alleen plat op de bank liggen, want ik kon op geen andere manier verlichting krijgen. Als ik 's ochtends of 's middags koffie (of een ander drankje met caffeine) dronk kon ik erop rekenen dat ik er extra last van zou krijgen die dag. Nu ben ik drie maanden geleden gestopt met het slikken van de pil en ik merkte na een paar weken dat ik helemaal geen last meer had van mijn Tuba Aperta. Alle klachten zijn verdwenen. Ik kan zelfs weer caffeine innemen zonder negatieve gevolgen. Verder is er niets aan mijn levensstijl veranderd, dus daarom denk ik dat etoe te wijzen is aan hormoonschommelingen (of een verstoorde hormoonbalans). Zwangere vrouwen hebben natuurlijk ook een verhoogd risico op deze aandoening door hormonale veranderingen.
Voor mij is het echt een grote opluchting om (voor nu) van Tuba Aperta af te zijn. Ik hoop dat dit voor vrouwen die (dezelfde) pil slikken ook verlichting kan bieden! Misschien goed om over te stappen naar de koperspiraal of andere hormoonvrije anticonceptiemethodes.

Veel sterkte allemaal,
Aranka
Naomiwoensdag 09 juni 2021 - 09:12u
Halllo,

Heeft iemand van jullie wel eens Patulend gebruikt? Of een zelfgemaakte zoutoplossing. Helpt dit jullie om de buis te sluiten? En hoe gebruik je het en wat?

Alvast bedankt.

Groet,

Naomi
Nicolewoensdag 19 mei 2021 - 08:40u
@Linda: ik slikte een pil van Mylan, met 0,03 mg ehtinylstradiol en 0,75 mg gestodeen. Zeker 20 jaar geslikt, tot m’n 48e. Heb het nog even teruuggezocht, na 2 maanden waren alle met m’n oren klachten weg.
Joopdonderdag 13 mei 2021 - 15:15u
Was gisteren in het UZ Gent.
Daar hebben ze het 4 maanden geleden door mijn KNO arts in Nederland geplaatste buisje verwijderd.
Als trommelvlies genezen is willen ze dit verdikken door er een stripje op te plakken. Ik heb hiervoor een afspraak op 6 juli a.s.
Lindawoensdag 12 mei 2021 - 11:50u
@Nicole. Welke pil nam je?
Nicolemaandag 10 mei 2021 - 19:10u
Het is al een tijd geleden maar ik wilde het toch melden: mijn tuba aperta-klachten verdwenen nadat ik stopte met de anticonceptiepil. Binnen enkele weken waren alle klachten weg. Het is het proberen waard, en ook waard om te vermelden aan je huisarts.
Lindazaterdag 08 mei 2021 - 10:10u
Heb vrijdag een consult gehad bij KNO in het UZA. Daar hebben ze via enoscopie via de neus gezien dat de buisjes open staan aan beide kanten. Ik ervaar het klikken bij slikken en geeuwen en heel soms mijn ademhaling door een oor. Gelukkig niet de hele dag door. Wel klikt er iets in mijn linker oor als ik mijn hoofd draai of ergens naar op kijk... Als behandeling werd het volgende voorgesteld:
- veel water drinken
- bijkomen
- notriptyline
- ingreep waarbij ze silicone spuiten langs de buisjes om ze dicht te houden. De ingreep is zelf te betalen en kost 400€ per injectie. De kans dat het spontaan zou herstellen is klein zei hij. Vorige KNO zei dat als ik mijn stress onder controle zou krijgen, het terug in orde kan komen. Door teveel stress maak je adrenaline aan en dat doet het slijmvlies slinken rond de buisjes. Dat was haar uitleg. Ik heb ook nog tinnitus nog voor deze TA klachten. Heel frustrerend die oren. Heeft iemand hier in de groep al PatulEND gebruikt? (neusdruppels)
Petrawoensdag 05 mei 2021 - 20:44u
Hoi Mireille,
Ik heb ook altijd last van slijm in mijn keel sinds ik een TA heb. Dit is heel erg vervelend.
Ik heb ook ergens op internet gelezen dat een TA eigenlijk ontstaat door het slinken van de slijmvliezen (in de BvE)
Dit zou kunnen verklaren waarom de BvE open komt te staan en waarom er slijm in de keel komt.
Ik heb geen behandeling ondergaan voor mijn TA.

Groetjes, Petra
Petrawoensdag 05 mei 2021 - 20:37u
Hoi Ingrid,
Al jaren heb ik last van een open BvE.(TA)
Ik heb hiervoor geen behandeling ondergaan.
Je vroeg of er mensen zijn die meer last hebben bij kou en wind.
Dat is bij mij zeker het geval.

Groetjes, Petra
Lene Hansen from Denmarkwoensdag 05 mei 2021 - 15:32u
Clinics who treat Patulous Eustachian Tube/ Klaffende tube/ Tuba Aparta (åbenstående eustakisk rør) (Enn openstaande buis van Eustachius) / Tuba Beante/ Béance tubaire / Patuloz östaki tüpü

UK
https://www.bmihealthcare.co.uk/consultants/ian-david-bottrill Ian Bottrill. Contack his secretary Nichy Brown nicky@ent.myzen.co.uk or +44 7577 768808
https://www.imperial.nhs.uk/consultant-directory/hesham-saleh Hesham do injections with fat. Contack his secretary Sharon Atkinson SHARON@HARLEYENT.COM, http://www.harleyent.com/sharon-atkinson.html

France
https://iufc.fr/ Do crafting, injections with fat and shims
Dr. Clair Vandersteen vandersteen.c@chu-nice.fr
Or call his secretary Elisabeth +33 (0) 4 92 03 17 52
Check out there YouTube canal with four videos of their surgeries: https://www.youtube.com/channel/UC6qJ5oVUJS_IyesUflDyhqA

Germany
https://www.hno-koeln-zenev.de/ Streppel and Zenev do injection with fat, and closes the tube permant from the ear site.
https://www.hno-praxis-muenchen.com/ Klinkmann do injection with hyaluronic acid and shims. He is working on getting the PET plug available for use.
https://www.vidia-kliniken.de/hno/team/diakonissenkrankenhaus/lebenslauf-und-mitgliedschaften-prof-dr-serena-preyer?fbclid=IwAR1GXJADZipt73qYmQy8t1gsDjxHLh2a9VnUGOyM0ij1ESfmRkx9MpxQA34
Do injections
https://www.helios-gesundheit.de/kliniken/berlin-buch/unser-angebot/unsere-mitarbeiter/profil/person/marc-bloching/?fbclid=IwAR1XdvQhBF_fM_zMgehEz82yUZFOtmfjakipEJ3V-0A_M55mdlFFsm8w5Sk Do injections

Prof Dr. Gloddek
https://www.hno-meppen-lingen.de/leistungen/speicheldruesendiagnostik/


Denmark
Only reatment yet but Odense Universitet is closing the tube from the ear site with fat. They are working on learning injection. Contact Michael Dahlstrøm in Svendborg.
http://www.ouh.dk/wm375234

Turkey
Prof. Caglar Batman / Çağlar Batman. Does radiesse injections.
https://www.academichospital.com.tr/en/hekimler/caglar-batman-prof-m-d/

Dr. Yavuz Selim Yıldırım (Hisar Intercontinental Hospital)
Said he had never done cartilage grafting but he was willing to try it. He said he had a chance to discuss these techniques with Dr. Poe in the past.
https://hisarhospital.com/en/doctor/assoc-prof-yavuz-selim-yildirim-m-d/?fbclid=IwAR0YubHeUoeWAZfhSIZo_KgiZOe3Tqgy9VDBN8xEwnxyN9br62QZm0m2MvE

Belgium
Dr. Michaël Boedts
https://www.brai3n.com/en/team/michael-boedts/

Netherlands
Dr. Metselaar and Dr. Datema
https://www.erasmusmc.nl/

Volgende pagina