Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3186 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 3 van 319.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Yvonnezaterdag 12 mei 2018 - 09:16u
Ik was al 100% arbeidsongeschikt door een andere aandoening net voor ik Tuba Aperta kreeg aan BEIDE oren. Met één oor heb ik er nog jaren mee kunnen werken maar 2 had ik zeker niet gekund (maar zoals gezegd: ik was al arbeidsongeschikt verklaard voor een andere aandoening).
Carmendonderdag 10 mei 2018 - 10:18u
Zijn er mensen hier die arbeidsongeschikt zijn geworden door deze aandoening?
Gulsenwoensdag 09 mei 2018 - 16:05u
Wat ik mijn afvraag komt er bij mensen die tuba aperta hebben een lucht geluid bij gapen en boertje laten wat mijn problemen maken mij totaal gek af en toe het is iedere dag anders de ene ekeer komt er lucht uit mijn oren dan weer een pruttelend geluid zelfs als ik wil huilen of lachen komt er lucht uit mijn oren 😪
Gulsenzondag 29 april 2018 - 18:37u
Ja dat had ik eerder begrepen van jou dat je eustachiusbuis sluit .. Mijn problemen hebben echt met bewegingen te maken en impuls geluiden dan waait er gewoon letterlijk lucht uit mijn oor .. Als ik niet praat of als er niet gesproken wordt of als ik niet beweeg dan hoor ik ook helemaal niks alleen het piep en ruis geluid wat ik 10 jaar heb ..Ik denk dat het een soort spasme van mijn eustachiusbuis is ..Jij weet het beste want jij hebt het al jaren .. Ik was ook bij dokter Paping geweest bij ijsseland ziekenhuis ook een hele goeie Kno arts die zei ook van ik heb nooit eerder gehoord bij een tuba passient die dezelfde kwaaltjes als ik dus.Mijn probleem blijft een echt raadsel ik hoop dat het van zelf over gaat het is geen genieten zo .. Als ik weet dat het over gaat zou ik ook zekerr een operatie met teflon doenn zeker weten !!
Yvonnezondag 29 april 2018 - 14:53u
Hallo Gulsen, normaal gesproken (bij TA) zou het over moeten zijn als je ligt.
Oorproblemen zijn inderdaad gecompliceerd en operaties brengen risico's met zich mee.
Ik ben in ieder geval tevreden hoe het nu met mij gaat sinds de laatste operatie.
Gulsenzaterdag 28 april 2018 - 19:52u
En trouwens heel erg lief van je Yvonne dat je alle berichten beantwoord .. Ik hoop dat je voorgoed van je oorproblemen afkomt . Je geeft mensen allemaal hoop en steun
Gulsenzaterdag 28 april 2018 - 19:36u
Bij mij is het gewoon een soort wind eentonig niet als een ademhaling .. En als ik lig heb ik het ook bij bewegingen als ik draai als ik zelfs mij oor aanraak komt er lucht uit mijn oor .. wat heel gek is heb ik die wind ook als iemand praat.. En ik ben ook gecontroleerd door Brinkhuis.. Ik zei ook van als ik gaap dan komt er ook heel veel lucht uit mijn oor hij vond dat normaal hij zei ja je eustachiusbuis gaat dan even open er kan lucht ontsnappen 😕.. Oor aandoeningen zijn hele gekke aandoeningen ik
Hoop voor iedereen heel veel beterschap en dat we allemaal genezen van ons problemen ..
Yvonnezaterdag 28 april 2018 - 15:57u
Hoi Gulsen,
Er komt wel lucht/geluid door de bvE met ademhalen en praten maar ik kan niet bepalen of bij jou een TA is of psychische problemen natuurlijk.
Yvonnezaterdag 28 april 2018 - 15:54u
Hallo Laurence,
Ik ben geopereerd door dr Brinkhuis in Heerlen. De autofonie (veroorzaakt door de tuba aperta) is aan die kant helemaal over. Wel is er een piep voor teruggekomen en kans op (midden)oorontstekingen omdat de bvE nu dicht zit. Ik hoor ook nog wel eens wat klikjes als ik snuif (bij verkoudheid erger) maar al deze dingen zijn niets vergeleken bij de autofonie die ik had voor de operatie (en die ik nu dus helemaal niet meer heb aan dat oor).
Oh ja, ik hoor ook veel minder sinds de operatie. Maar dat is op zich opgelost door een hoorapparaat (wat ik niet vaak draag aangezien ik nog één goed oor heb).

Je vraagt waarom ik me dan niet ook laat opereren aan mijn andere oor.
Ten eerste heb ik daar niet de hele dag door last van zoals wel het geval was bij het andere oor. Het komt zelfs voor dat ik 2 weken geen autofonie heb. Of soms maar 2 uur op een dag als ik het eens wél heb.
Ten tweede dus door o.a. het gehoorverlies. Ik zou dan echt niet meer zonder hoorapparaatjes kunnen en bovendien (waarschijnlijk) die piep in beide oren krijgen. De arts zit ook bepaald niet te springen om de operatie ook in mijn andere bvE uit te voeren. Dus zo lang ik het zo kan volhouden doe ik dat. Maar ik weet ook dat ik niet kan leven met 24/7 autofonie. Mocht het zover komen...dat zien we dan wel weer.

Hoeveel last heb jij en waar heb je het meeste last van?
Laurencedonderdag 26 april 2018 - 13:33u
Dag Yvonne, ik heb met UPS en downs last van de buis van Eustachius door een slag op mijn oor geweest. Momenteel is het terug heel erg en ik probeer het te aanvaarden omdat ik al heel veel tijd en geld uitgegeven heb aan specialisten zonder oplossingen. Ik zoendet jij geopereerd geweest bent aan 1 oor en dat hiermee uw probleem opgelost is. Aan dat oor heb je dus niets meer van probleem ? Uw ander oor heb je niet geopereerd en daar heb je ook TA of niet? Mijn vraag is voornamelijk bij wie ben je geweest? Alsook als het gelukt is met uw ene oor waarom doe je het niet met het andere? Alvast bedankt!

Volgende pagina