Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3186 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 319.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Yvonnemaandag 12 maart 2018 - 13:45u
Hoi Nathalie,
Je hoeft me niet te bedanken hoor. Maar ben blij voor je dat je weer hoop hebt!
Succes ermee, hopelijk gaat het nu steeds beter.
Groetjes
Anndinsdag 06 maart 2018 - 17:21u
Ha allemaal,
Na uitgebreid meelezen toch maar een de moed verzameld om zelf een bericht te sturen. Ik probeer in t kort mijn verhaal te doen. Ik heb mn hele leven al astma, in december opgenomen geweest met een zware longontsteking, toen had ik al wat last van mn oren maar meer beetje dicht en soms suizen, ik weet dit aan ziek zijn en koorts. Hiervan aardig hersteld, in januari 2 mri’s gehad en daaruit bleek dat ik ook de ziekte van Crohn heb. Toevallig kreeg ik ook in die tijd nog meer
nare ontstekingen die hierbij passen. In deze periode gingen mn oren steeds raarder doen. Links vooral, zat helemaal dicht en de kno arts zag niks en schreef dexamethason voor (had op aanrdane van huisarts al neusspray gedaan). In de 10 dagen dat ik dit slikte werd t alleen maar erger. Geluiden komen heel hard binnen en/ of hoor ik anders. Mn eigen stem hoor ik gek, iets harder maar meer alsof je praat met je oren dicht zeg maar. Als er geen geluid is hoor ik een brom en een sis.
In de afgelopen jaren ben ik n aantal keer geopereerd aan neus/bijholtes ivm slechte drainage en terugkerende holteontstekingen.
Nu slik ik sinds een week entocort (prednison light zoals mn mdl arts t noemt) ivm de Crohn. Ik verbeeld me dat t erger wordt maar ik moet ook bekennen dat ik er wel erg op ga letten. T wordt er iig niet beter van.
Mn oor plopt niet eigenlijk, mn goede oor wel :-/. Ook hoor ik geen gekraak en is t in alle houdingen t zelfde. Ik ben op dit moment verkouden maar merk weinig verschil, hooguit dus dat mn goede oor wel open en dicht plopt.
Mn kno arts heeft me verwezen naar t audiologisch centrum en wilde een mri laten doen, deze wil ik afzeggen omdat ik bang ben dat dit t juist mss heeft veroorzaakt. Nu heb ik een verwijzing voor een ct scan van de holtes.

Goed, dat korte is niet echt gelukt dus..... weet ook niet zo goed wat ik precies wil, maar mss kunnen jullie hier wat over zeggen? Tis echt wel iets met die buis v eustachius denk ik, maar open of dicht?
Nathaliedinsdag 06 maart 2018 - 10:12u
Yvonne, ik moet je bedanken!

Dr Somers net gezien. Na een maandje rust (bevallingsverlof helpt!), Zijn de klachten milder en voorspelbaarder. Alles was perfect normaal volgens de metingen (zijn niet met iets in mijn neus gegaan).

Dr vermoedt dat ik na die oorontsteking inderdaad wat problemen heb gehad met de BvE, (open buis nam hij ook in de mond) maar dat hij inschat dat het wel nog kan herstellen spontaan. Hij gaf aan dat ze dat soms nog zien.

Zegt dat ik er inderdaad goed aan heb gedaan om geen corticosteroïde neusspray te gebruiken. Hij vindt ingrijpen niet nodig alleszins en opteert dus een afwachtende aanpak.

Ik hoop dat het nog spontaan herstelt, of alleszins niet erger meer wordt. Het meest lastige is het gevoel verlies van gehoor te hebben in rumoerige omgeving. Ik hoop dat dat ook betert.

Ik heb dus weer hoop. En bedankt Yvonne voor je blijkbaar goed advies!
Jan de Sonnavillemaandag 26 februari 2018 - 12:39u
De M stapedius kan triggerpoints ontwikkelen tgv verkeerd slikken, kaakklemmen(bruxisme) en invloed uitoefenen op de memraan. Bij veel mensen blijkt dit ook oorzaak van 'dichtklappend oor'te kunnen zijn.
Onderzoek van kaak en slikken en evt triggerpoints, die ditrecte gerefereerde pijn en dichtklappend oor veroorzaken zijn mogelijke indicatie voor behandeling trP met dry needling van verantwoordelijke spier.(literatuu. Myofascial Pain and Dysfunction. Janet G Travell and D Simond
Yvonnewoensdag 07 februari 2018 - 08:36u
Nathalie, dr. Somers is inderdaad zijn naam! Ik was het vergeten...
6 maart is al best snel want ik weet van Hanne dat hij wat betreft operaties lange wachtlijsten heeft. Ik verwacht dat je bij hem in goede handen bent, van wat ik van Hanne heb gelezen.
Succes en hopelijk worden je klachten niet erger.
Yvonnewoensdag 07 februari 2018 - 08:32u
Liz,
Ik ben niet bekend in omgeving A'dam maar ik zou me niet beperken tot de omgeving waar je woont. Tuba Aperta is niet (erg) bekend bij alle kno-artsen dus je kunt beter een arts zoeken die bekend is met de materie. Op dit forum (even goed doorlezen) vind je meerdere namen. Zelf ga ik altijd naar dr. Brinkhuis in Brunssum/Heerlen. Dat is voor mij ook niet heel dichtbij maar al moest ik naar de andere kant van de wereld...
Astriddinsdag 06 februari 2018 - 21:20u
Nathalie, graag gedaan. Ik hoop voor je dat het geen TA is en dat je op een andere manier van je klachten af komt als het geen TA is. Succes bij kno arts 6 maart. Als het goed is gaan ze met een camera via je neus kijken en zo kunnen ze zien of jou buis open staat.

Yvonne, ik heb dat na een half jaar gedaan. En na 1 week slikken kwam de autofonie geleidelijk terug. Dus toen meteen weer gestopt.

Groetjes astrid
Nathaliedinsdag 06 februari 2018 - 19:14u
Dag allen. Bedankt voor jullie reacties! Na gisteren heb ik de beslissing genomen om toch eerst bij de specialist te gaan. De kans blijft zo groot dat ik het niet heb, maar ik denk echt angstig te worden moesten die klachten erger worden. Nu kan ik er wel nog mee leven.... Denk ik.

M'n huisarts was erg begripvol, en regelde meteen een afspraak met dr Somers in Wilrijk. Ik dacht zijn naam te lezen bij het verhaal van Hanne. De afspraak is pas op 6mrt, maar zolang klachten hetzelfde blijven houd ik het vol. Het stelt me gerust dat deze arts de moeite neemt om TA te onderzoeken.

Het is juist omdat alle punten kloppen; symptomen, oorzaak (idd zwangerschap) en zelfs genetische mogelijke factoren (mijn vader heeft vaak ontstoken bvE en moet al 20j voortdurend nieuwe buisjes in de oren), dat ik jouw waarschuwing erg ernstig heb genomen Yvonne. Ik hoop nog wel dat ik het niet heb en dus prima die cortisone spray mag gebruiken daarna, maar vind het zeker de moeite om dan dat maandje te wachten.

Wel fijn dat jullie blijven kijken hier, want zo mensen met wat bezorgdheid hierrond voelen zich erg geholpen dan!

Veel groetjes
Yvonnedinsdag 06 februari 2018 - 12:47u
Astrid, fijn om te lezen dat jij ook nog steeds klachtenvrij bent! Eigenlijk zou je nu nog eens een tijd moeten beginnen met de ac-pil om te kijken of de autofonie dan terugkomt maar ik kan me heel goed voorstellen dat je dat niet aandurft.
Ik ben inderdaad ook nog steeds klachtenvrij sinds mijn laatste operatie in oktober 2017.

Nathalie, wat Astrid zegt klopt inderdaad maar was ik vergeten te zeggen: Tuba Aperta wordt vaak geassocieerd met hormonen, dus dat het is ontstaan na je zwangerschap is niet zo gek (áls het tuba aperta is...). Sommige vrouwen ontwikkelen TA tijdens de zwangerschap (een vriendin van mij ook, maar zij heeft een milde vorm).

Wat ik nu zeg is overigens gebaseerd op informatie van het internet c.q ervaringsdeskundigen dus nogmaals: geen artseninfo. Er is nu eemaal geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan voor zover ik weet.
Lizdinsdag 06 februari 2018 - 06:26u
Nog een goede kno arts aan te raden omgeving A’dam? Ik loop hier nu al 3 jaar mee rond en ben er nu wel mee!

Volgende pagina