Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3156 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 4 van 316.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Astridmaandag 05 februari 2018 - 22:19u
* na 5 jaar klachten te hebben gehad. En nu dus al 1,5 jaar van alle klachten af.
Astridmaandag 05 februari 2018 - 22:17u
Hoi allemaal. Ik wil toch ook even reageren op Nathalie. Ik lees nog steeds regelmatig mee. Ik raad net als Yvonne de neusspray af. Inderdaad het is niet bewezen. Maar achteraf bij mij heb ik sterk het vermoeden dat alle sprays die ik heb gehad het erger maakte. Een spray maakt de buis juist vrij en open. En stel dat jij TA heb, dan wil je juist niet dat de buis nog meer open gaat staan.

Ook geef je aan dat het na je bevalling is ontstaan. Als je dit hele forum terug leest (maar dat is nogal veel, maar heb ik wel gedaan toen die tijd, omdat ik radeloos was) lees je dus terug dat er meerdere vrouwen het tijdens of na de bevalling last van TA hebben gekregen. Ik ben ook geen arts, maar een verband met hormonen blijkt er soms toch te zijn. Mijn KNO dacht dat toen ook. Ik ben nog steeds na het stoppen van de anticonceptie pil (Yasim) van alle klachten af. Na 5 klachten te hebben gehad en op het eind 3 maanden last van continu autofonie.

Yvonne ben nog steeds blij om te lezen dat jij door de laatste operatie van je klachten af bent. Zo fijn voor je. En fijn dat je nog steeds de moeite neemt om mensen hier uitleg te geven en advies.

Sterkte allemaal. Groetjes
Yvonnemaandag 05 februari 2018 - 22:05u
Nathalie, neem hoe dan ook contact op met je huisarts (evt voor een doorverwijzing) en luister niet al te veel naar mij. Nogmaals, voor hetzelfde geld heb jij geen tuba aperta en is het niet van toepassing op jou. Dan heb je die neusspray misschien juist heel hard nodig.
Yvonnemaandag 05 februari 2018 - 22:01u
Nathalie,
Ik kan je alleen maar mijn eigen ervaringen vertellen (en die zijn niet goed met cortisonen: in pilvorm, in neusspray en zelfs injecties). Maar, heel belangrijk: ik heb tuba aperta en dat is bij jou niet vastgesteld.
Dus inderdaad, misschien werkt de neusspray voor jou wel.
Ik vind het gevaarlijk als wij hier onderling (als niet-artsen) over praten. Maar het moeilijke hiervan is dat de ervaringen die sommigen van ons met TA hebben met cortisonen niet bekend is bij veel kno-artsen. Het is niet bewezen omdat er gewoon geen onderzoek naar wordt gedaan.
Nathaliemaandag 05 februari 2018 - 16:37u
Dag Yvonne.

Wat vervelend nieuws! Natuurlijk schrikt dat me nu wel af. Ik heb net een week cortisonen (pilvorm) genomen en ik merk geen verschil.

Ik heb geen doorverwijzing gekregen uiteindelijk, omdat de KNO arts me die spray aanraadde via de huisarts en zei na een maand contact op te nemen.

Misschien morgen eens de huisarts toch vragen om een doorverwijzing.

Pff
Voor't zelfde geld werkt die spray toch.
Yvonnemaandag 05 februari 2018 - 16:05u
Hoi Nathalie,

Kijk uit wel met neusspray....Nogmaals: ik ben GEEN arts maar mensen met tuba aperta wordt sterk afgeraden neusspray te gebruiken omdat het daar erger van lijkt te worden (en je kunt het daarna niet meer terugdraaien).
Maar je hebt ook nog die doorverwijzing naar de kno-arts toch?
Nathaliemaandag 05 februari 2018 - 11:40u
Een ingetrokken trommelvlies vandaag. Verdict is een maandje neussprayen en afwachten. Ik heb wel een zware graspollen allergie, dus die neusspray is zo gek nog niet. Maar dat symptoom van mezelf horen heel luid, lijken ze toch niet echt te kunnen verklaren.
Nathaliezondag 04 februari 2018 - 17:49u
Dag Yvonne,

Dank je voor je antwoorden. Ik had gehoopt dat er een klaar en duidelijk antwoord op was al, jammer.

Morgen verwijst m'n huisarts me door naar een KNO arts in Antwerpen. Ik vond niet meteen de naam terug. Ik hoop alvast met deze te kunnen praten over de diagnose Tuba Aperta. Door de website goed door te lezen hoop ik sterk te kunnen staan tgo de alleswetende KNO arts die me zo snel mogelijk wil afwimpelen.

Groeten
Nathalie
Yvonnezondag 04 februari 2018 - 15:55u
Nathalie, nog even dit: ik ben geen arts maar misschien heb je óók vocht achter je trommelvlies. Dat wil niet zeggen dat je geen TA hebt (al hoop ik echt voor je dat je geen TA hebt).
Yvonnezondag 04 februari 2018 - 15:53u
Nathalie, ik denk dat ik met jouw klachten (je loopt er toch al langer mee) eens naar een goede kno-arts zou gaan. Hanne van dit forum is ook Vlaams en is volgens mij tevreden over haar arts (zij heeft TA, net als ik. Wij zijn beide geopereerd). Lees haar verhaal even terug dan kun je zien welke arts het is, mocht je erheen willen. Je oren zijn belangrijk. En het is ook heel vervelend, of je het nu een week hebt of 20 jaar.

Volgende pagina