Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3944 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 4 van 395.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Desireedinsdag 20 juni 2023 - 13:21u
Hallo allemaal,

Mijn naam is Desiree ik heb een vraag ik heb al een wat jaren geleden te horen gekregen in het Radboud UMC door dr. Pennings dat het Tuba Aperta is. Mijn vraag is zijn er ook mensen die last hebben van duizeligheid en het idee hebben dat je niet stabiel staan. Blijkbaar heb ik nu een verstoord evenwicht-orgaan zijn er meer die dit hebben gehad . Ik doe nu oefeningen hiervoor en hoop dat het snel beter gaat.
Terrymaandag 19 juni 2023 - 19:19u
@Jack,
Vaststellen van TA is lastig. Bij mij is het na jaren gelukt toen ik net tijdens een consult bij de KNO-arts op dat moment de TA-klachten had. Ik moest toen een neusgat dichthouden en tegelijkertijd flink in en uitademen door het ander neusgat. De arts kon toen vaststellen dat mijn trommelvlies meebewoog op de ademhaling. Dat kan alleen wanneer de Buis van Eustachius open staat.
Jack Dielemanzondag 18 juni 2023 - 21:03u
Ook ik wil een bericht achterlaten op deze site.
Ik herken mij helemaal in de beschrijvingen.

Mijn geval (..) is, zoals bij iedereen met deze aandoening, zeer persoonlijk.

Mijn tuba aperta is overdag, in verticale positie.
Mijn tuba aperta wisselt van sterkte/ intensiteit.
Mijn tuba aperta manifesteert zich het meest als ik spreek ( "verkouden").
Mijn tuba aperta reageert soms op kauwbewegingen.
Mijn tuba aperta is het minst intens bij ontspanning/ afleiding (meditatie, muziek, koken, film, fotografie).
Mijn tuba aperta was er ineens na het opstaan, 5 jaar geleden.
Mijn tuba aperta neem ik voortaan mee.

Hoe kan ik mijn tuba aperta aantonen/ zichtbaar maken?
Terrywoensdag 07 juni 2023 - 19:11u
@Ietje,
Mijn ervaring is dat bij TA niet snel vocht achter het trommelvlies zal ontstaan. Bij een Buis van Eustachius die 'te dicht' zit kan op den duur vocht ontstaan door geen of slechte ventilatie. Bij TA staat de buis 'te open' waardoor opeenhoping van vocht moeilijker kan plaatsvinden.
Ietjewoensdag 07 juni 2023 - 11:22u
Hallo allemaal,
Ik heb begin mei via de KNO arts de diagnose Otitis media met effusie gekregen. Maar zelf heb ik een beetje mijn twijfels als ik bijvoorbeeld de klachten lees die bij de Tube Aperta horen. Daarnaast heb ik geen oorpijn gehad oid. Wel een vol gevoel in de oren en druk erop. Mijn eigen stem klinkt heel hard en dof in mijn hoofd, eten maakt enorm veel lawaai enz. De geluiden van buitenaf zijn heel zacht, alsof ik onder water zit. Ik heb niet het geplop in mijn oren, dat niet.

Wat ik me nu afvroeg, heb je bij een TA ook vocht achter de trommelvliezen? Want dat zou ik zowel volgens de huisarts als de KNO arts wel hebben.

Fijn dat er een forum is zoals deze om wat vragen te kunnen stellen en ervaringen van anderen te kunnen lezen.

Groetjes,
Ietje.
Lynndinsdag 16 mei 2023 - 11:06u
Hey iedereen,
Weet iemand de oorzaak of link van duizeligheidsaanvallen bij tuba aperta?
Terrymaandag 20 februari 2023 - 18:53u
Je beschreven klachten zijn kenmerkend voor TubaAperta. Mogelijk is het slijmvlies in de Buis van Eustachius aangedaan door de ontsteking en heeft het (veel) tijd nodig om uiteindelijk weer te herstellen. Sterkte!
Verbruggezondag 19 februari 2023 - 19:54u
Dag iedereen, enkele weken geleden had ik na een verkoudheid een oorontsteking gekregen. Ik had hierdoor een gescheurde trommelvlies. Deze is inmiddels weer dichtgegroeid. Ik had dinsdag ook een gehoortest gedaan bij de NKO-arts, met slechte resultaat van mijn binnenoor. Ik heb sinds dan last van druk op mijn oor, suizingen en weinig gehoor. Sinds gisteren werd het erger. Elke keer als ik slik of praat dan hoor ik een plop in mijn oor en hoor ik mijn eigen adem en stem zeer luid. Zo luid, dat ik zelfs moest fluisteren. Het stopt als ik voorover hang of als ik ga liggen. Maar bij elke slik komt het weer… Ik kreeg het zo benauwd gisteren dat ik koorts kreeg en naar het spoed ben gegaan. Helaas was niemand gespecialiseerd en hebben ze mij na 6u wachten in de zaal naar huis gestuurd. Zo dadelijk ga ik naar de dokter van wacht, waar ze een NKO-arts hebben. Ik las online over een open buis van Eustachius of TubaAperta. Wat denken jullie? Iemand die dit ook heeft gehad na een oorontsteking?
Mauddonderdag 05 januari 2023 - 12:24u
Kan berichten hier niet wijzigen. Correctie in mijn vorige bericht: geen MRI scan maar CT scan
Mauddonderdag 05 januari 2023 - 12:05u
Ik heb mijn naam verkeerd getypt in het vorige bericht, ik heet Maud. Het gaat inderdaad om siliconen vloeistof, €600 per oor (kosten bleken hoger te zijn, in eerste instantie werd gezegd €300 per oor). Het is onder narcose. Kosten voor uitslaapruimte, honoraria zorgverleners, andere leveringen en nog een aantal op de factuur. Dus €1200 vloeistof en hoogstens €1600 voor de ingreep. (Na eerste poliklinisch consult in België en MRI scan in NL). Die € 1600 valt mogelijk iets lager uit, ik kreeg een proforma factuur van andere ingreep die erop zou lijken

Volgende pagina