Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3186 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 4 van 319.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Gulsenzondag 08 april 2018 - 15:03u
Komt er bij jullie ook lucht geluid uit het oor bij praten of is het echt een ademhaling die je voelt of is het echt pyschiche probleem wat brinkhuis heeft gecontateerd ..
Gulsenzondag 08 april 2018 - 14:23u
Komt er bij jullie ook lucht geluid uit het oor bij praten of is het echt een ademhaling die je voelt of is het echt pyschiche probleem wat brinkhuis heeft gecontateerd ..
Gulsenwoensdag 04 april 2018 - 21:23u
Hallo allemaa ik lees iedere keer al jullie verhalen maar ik heb niet het zelfde gelezen als die van mij .. Ik ben 27 jaar bij mij hebbenze in mei een buis geplaast omdat ik last had van oorsuizen al 10 jaar ik had geen vocht .. maar na die buis heb ik hele andere kwaaltjes gekregen als iemand praat of als ik zelf praat komt er lucht uit mijn. Oren en ik heb knetter geluiden bij praten soms is mijn oor net een kapotte radio lijkt het wel .. bij slikken hoor ik steeda gekraak of geplop als ik een boertje laat komt er ook af en toe kucht of een hele erge druk ..Zelfs als ik buk komt er lucht uit mijn oren heel gek .. die buis is weer verwijderd ik heb geen gaatje meer in mijn trommelvlies .. Ik ben bij dochter Brinkhuis geweest dankzei Iyonne die zag dat ik geen openbuis heb .. Hij wist ook niet wat het precies was hij zei ga maar na een psycholloog.. Ben naar Turkije geweest en daar zeiden ze dat het juist een gesloten buis van eustachius was .. Weet niet wat ik doen moet .. Ik hoop voor iedereen dat iedereen geneest van zijn oor klachten het is een heel moeilijke kwaal wat nooit op de achtergrond kan blijven
Yvonnezondag 01 april 2018 - 09:47u
Hallo CB,

De meeste mensen zijn hiee voor Tuba Aperta dus zullen je misschien niet kunnen helpen. Ik neem aan dat je zelf al de beste kno-artsen hebt bezocht?
C Bzaterdag 31 maart 2018 - 23:52u
Hallo. Ik ben echt radeloos. Ik had al Tinnitus en Hyperacusis en Visual Snow Syndrome en Kaak Problemen TMR. Sinds een maand ook oormyclonien. Dat is zo op het internet te lezen oor spasme en ook een zeldzame aandoening. Op en af ​​plopt ook mijn trommelvlies en hoor ik mijzelf hard kauwen en als ik op mijn hoofd tik of tanden dan klinkt dat hol. Wat moet ik doen? Ik weet het niet meer ..... aan al mijn symptomen is niks te doen .... maar dit is geen leven zo! Iemand herkenbare symptomen, behandelingen of goede raadt? Ik kan alles gebruiken op dit moment. Evt. Artsen? Help!
C Bzaterdag 31 maart 2018 - 23:47u
Hallo. Ik ben echt radeloos. Ik had al Tinnitus en Hyperacusis en Visual Snow Syndrome en kaak problemen TMR. Sinds een maand ook oormyclonien. Dat is zo op het internet te lezen oor spasme en een zeldzame aandoening. Op en af plopt ook mijn trommelvlies en hoor ik mijzelf hard kauwen en als ik op mijn hoofd tik of tanden klinkt dat ook hol. Wat moet ik doen? Ik weet het niet meer.....aan al mijn symptomen is niks te doen....maar hiermee leven is. Iemand herkenbare symptomen, behandelingen of goede raadt? Ik kan alles gebruiken opt moment. Evt. artsen?Help!
Yvonnedonderdag 22 maart 2018 - 15:54u
Astrid,
Ja, het zou kunnen inderdaad zoals je het uitlegt. Maar ik blijf het een beetje vergezocht vinden. Maar zeker het proberen waard lijkt me. Alleen blijf ik zitten met het argument van je tandarts dat je tanden de fluoride nodig hebben...
Maar ik denk dat ik het ook maar eens een maand ga proberen.

Ja, ik heb soms nog last van autofonie maar NOOIT meer aan het oor waaraan ik in oktober jl. geopereerd ben. Die operatie is nog steeds succesvol gebleken gelukkig.
Astriddonderdag 22 maart 2018 - 10:51u
Yvonne, begrijp je kritische blik helemaal. Dat ben ik zelf ook. Denk ook nog steeds dat bij mij het stoppen met de pil, meer de oorzaak is dat ik geen TA meer heb. Maar vind dit toch gek.

Ik kan mij enigszins voorstellen dat er een verband zit met fluoride die bot, spieren en organen aantast. Er zitten 6 botten in het oor, mogelijk tast fluoride (en misschien is dit afhankelijk van de persoon) het bot/ kraakbeen/ weefsel aan en dat daardoor TA veroorzaakt of erger maakt. Maar goed ik ben ook geen dokter. Maar ik kan mij hierin enigszins nog voorstellen dat het een verband zou kunnen hebben. Maar ben hier ook sceptisch in. Mogelijk ga ik binnenkort weer een week a twee weken poetsen met fluoride, kijken of het weer terug komt. Want ook ik denk dat het misschien toeval is. Want hoe kan zo’n klein hoeveelheid meteen weer invloed hebben? Jullie horen van mij.

Yvonne, vervelend om te horen dat je nog steeds last ervaart.
Gr astrid
Yvonnedonderdag 22 maart 2018 - 09:19u
Hoi Astrid, alles wat je opsomt over fluoride is inderdaad bekend (of het waar is, daar zijn de meningen in de wetenschappelijke wereld over verdeeld). En je tandarts zal zeker niet voor niets zeggen dat het belangrijk is dat je toch moet poetsen met fluoride.
De gevolgen die genoemd worden van fluoridegebruik, hoe zet jij die in verband met je tuba aperta? Want alles wat jij opnoemt heeft toch niets met TA te maken? Ik probeer even kritisch te blijven hier ;)
Ik heb aan het niet-geopereerde oor nog steeds wel eens autofonie (dus TA) dus ik wil het desalniettemin misschien best eens voor je uittesten. Wat ik de laatste tijd vermoedde was dat het erger werd bij grote temperatuursverschillen (dat vind ik ook wel logisch, omdat materiaal dan krimpt en uitzet).
Astridwoensdag 21 maart 2018 - 20:17u
Hallo allemaal. Ik vond toch dat ik weer even een bericht moest sturen. Ik heb ongeveer 7 jaar last gehad van TA in het begin af en toe en het laatste half jaar elke dag continu. Toen ben ik met een altijd dingen gestopt waaronder de anticonceptie pil, tandpasta met fluoride. Na 2 weken stoppen met het bovenstaande was ik van mijn klachten af. Ik dacht altijd door de anticonceptie pil (denk ik deels nu nog steeds)

Maar tot mijn verbazing. Ik ben naar de tandarts geweest en vroeg hem of het toch beter was om met fluoride te poetsen, hij gaf aan, doe maar wel, want het haalt toch meer vuil etc weg. Dus ik heb 1,5 week weer met fluoride gepoetst en opeens had ik weer TA klachten tijdens het sporten. Direct weer gaan poetsen zonder fluoride en daarna geen last meer.

Ik ben mij toen nogmaals gaan inlezen over fluoride in tandpasta en wat ik dan lees is allemaal niet goed. Oké het zijn kleien hoeveelheden die je maar binnen krijgt. Maar waarom mogen kinderen onder de 6 jaar het niet en kan het giftig zijn voor kinder onder de 6 jaar en ook voor dieren/ honden mag het absoluut niet gebruikt worden.

Hieronder even een paar punten;
Fluoride kan zelfs een aanleiding zijn voor allergische reacties en overgevoeligheid en is ook steeds vaker een verdachte oorzaak bij diverse ziekten zoals mentale stoornissen, diabetes, maagreflux, schildklieraandoeningen en botstoornissen.

En: Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat zelfs kleine hoeveelheden fluoride al een verwoestend effect op de gezondheid kunnen hebben, in de vorm van tandbederf en osteoporose. Daarnaast kan fluoride vrijwel elk orgaan in het lichaam aantasten en kan zelfs gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor gedragsproblemen, zoals hyperactiviteit.

Verder moet een ieder voor zich weten of ze hier iets mee willen doen, maar wilde het wel met jullie delen. Ik had de tip toen die tijd ook van iemand op dit forum gelezen die er dus ook baat bij had. Ik het ik gebruik zelf de rode tandpasta zonder fluoride van de Kruidvat.

Allemaal weer sterkte. Groetjes astrid

Volgende pagina