Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3379 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 7 van 338.

Naar pagina: Meest recent   5   6   7   8   9   10   11

Sabinewoensdag 08 augustus 2018 - 14:43u
Het weer heeft er volgens mij wel iets mee te maken. Als het wisselvallig en regenachtig wordt verergerd de autofonie bij mij.
Yvonnewoensdag 08 augustus 2018 - 14:22u
Heel veel glazen water gedronken en nu is het weer over. Heeft hydratatie er misschien mee te maken of ben ik voorbarig? Ik blijf maar zoeken naar antwoorden...
Yvonnewoensdag 08 augustus 2018 - 11:39u
Ok, gisteren nog zo blij dat het 1,5 week goed ging (autofonie helemaal weg). Is het vandaag weer terug. Wat me nu doet denken: ligt het aan het weer?
Gisteren 38 C, vannacht regen en onweer, nu 25 C.
Afschuwelijk.
Yvonnedinsdag 07 augustus 2018 - 13:21u
Nog even voor de duidelijkheid: mijn arts heeft nooit anti-depressiva voorgesteld. Ben ook totaal niet depressief of down maar jullie wellicht ook niet. Maar het maakt me boos hoe "makkelijk" ze zich er zo vanaf willen maken.
Yvonnedinsdag 07 augustus 2018 - 12:55u
Hoi Hanne, hoop dat je toch nog een fijne vakantie hebt gehad?
Ik heb geen last van zeeziekte en/of wagenziekte.

Ik ben heel erg blij want heb nog steeds geen autofonie gehad sinds ik terug ben van vakantie (geen moment!). Dat is dus al 1,5 week. Buis is weer helemaal dicht. Doet mij toch wel denken dat de prednisolon de oorzaak was maar het kán nog steeds toeval zijn (ook omdat ik er van tevoren ook wel last van had maar: niet zo erg als toen ik de prednisolon slikte in de vakantieweek). En dat strookt ook met de theorie van de arts van jou, Hanne. Geen prednisolon voor mij dus meer voorlopig. Of ik moet het echt heel erg nodig hebben.

Maddy, waarom zou je die operatie met die inspuitingen niet willen doen? Waarin ligt je twijfel?
Ik snap niet waarom artsen toch maar steeds met de "oplossing" antidepressiva komen. Slaat de plank volledig mis.
Hannedinsdag 07 augustus 2018 - 12:20u
Terug van korte vakantie naar Venetië.

Had dit vroeger niet, maar beginnen denken/ontdekken dat ik nu makkelijk zeeziek word, ook op het vliegtuig werd in misselijk, en het is al even zo dat ik het ook soms met de wagen voor heb.

Maar vooral de zeeziekte viel erg op doordat beide oren dichtklapten. Nog mensen die dit voor hebben? Kan natuurlijk ook perfect toeval zijn, maar mss ook net niet ...
Hannedinsdag 07 augustus 2018 - 12:18u
Hoi Maddy, ik ga naar Dr. Somers in Antwerpen (st Augustinus), misschien eens goed 2e opinie te vragen.
Hij heeft tijdens operatie onder andere radiesse ingespoten.

Nee, het heet wel niet geholpen. Maar volgens een andere NKO-arts is de moeilijkheid om te doseren tussen te weinig en teveel (oor die volledig dicht zit)

Ik heb alvast niets moeten betalen c operatie dankzij m'n (goeie) hospitalisatieverzekering....

Dr. Somers maakte trouwens ook duidelijk dat ik nooit geen cortisone of preparaten obv efedrine mag gebruiken. Dus mss is het daarom nu wat slechter bij je.
Alles is bij mij ook gestart met vocht achter trommelvlies. Die er nu uiteraard ook niet meer is...

Persoonlijk zou ik die ingreep meteen doen...
Yvonnemaandag 06 augustus 2018 - 18:01u
Hoi Maddy, ja ik heb inderdaad een hoortoestel aan het geopereerde oor om het hoorverlies te compenseren. Dat werkt prima. Ik heb er wel ook een permanente piep (tinnitus dus ( aan overgehouden maar het is het echt waard. Maar dat is persoonlijk; een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken.
Maddymaandag 06 augustus 2018 - 16:01u
Hallo Yvonne, bedankt voor je reactie. Ik heb geen idee wat voor product ze gebruiken om in te spuiten, wel weet ik dat ze op twee plaatsen in de buis van eustachius een inspuiting geven onder het slijmweefsel en dit gebeurt via de neus. Zijn er hier mensen waarbij de tuba spontaan terug in orde kwam? Kan het gehoorverlies na zo'n operatie worden gecorrigeerd dmv een gehoortoestel?Ik ben in momenten soms bang om te eten of drinken omdat bij het slikken de situatie in mijn oren constant veranderd. Ook heb ik heel hard de neiging om de boel met mijn mond vacuum te trekken. Zo fel dat mijn tanden er van pijn doen. Ik trek mij recht aan het feit dat ik hier niet de enige ben. Blij dat dit klankbord bestaat en je hier wel wordt begrepen. Veel sterkte aan iedereen!
Yvonnezaterdag 04 augustus 2018 - 12:43u
Maddy,
Bij mijn operatie is in de buis van Eustachius teflon en eigen botweefsel ingebracht. In het geopereerde oor heb ik nu geen autofonie meer. Werd volledig vergoed (in Nederland). Dit werd gedaan door een insnijding te maken aan de achterkant van mijn oor (dus geen inspuiting via de neus). Er zijn zoveel verschillende methodes..

Volgende pagina