Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3932 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 7 van 394.

Naar pagina: Meest recent   5   6   7   8   9   10   11

Bvrijdag 08 oktober 2021 - 22:01u
Op Facebook heb ik een groep aangemaakt genaamd TubaAperta. Er zitten verder nog geen leden in de groep. Misschien goed om je daar aan te melden. In zo’n groep kun je makkelijk communiceren en reageren op elkaar. Ook zit er een zoekfunctie in waardoor je kunt kijken of er al eens over een bepaald onderwerp is gesproken.
ninadonderdag 07 oktober 2021 - 11:19u
Hallo,

Heeft iemand ervaring met gebruik van oordopjes iom de luchtdrukverschillen buiten enigszins te reguleren?
Susannevrijdag 24 september 2021 - 20:57u
Hallo, ik heb ca. Sinds 8 jaren last van mijn rechter oor en weet pas sinds ca. 2 maanden dat mijn eustachiusbuis soms open staat met vervelende bijwerkingen. Mijn KNO artsen hebben nooit een diagnose kunnen stellen en als zo vaak hier in Nederland zit het dan "tussen je oren". Enfin, gelukkig kan ik aardig googlen. Sinds 3 weken krijg ik ivm een b12 tekort wekelijks injecties en zijn mijn oorproblemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Of dat tijdelijk of permanent is geen idee. Heeft iemand uit deze groep misschien hetzelfde mee gemaakt?
Hansvrijdag 24 september 2021 - 20:47u
Sorry Nina, ik woon niet in de buurt van Uden. Maar ik snap de behoefte zeer zeker. Je wil in je omgeving ook niet steeds de persoon zijn die het over je eigen klachten heeft. Daarnaast is het moeilijk voor te stellen welke impact het heeft als je de klachten niet zelf hebt.
ninadonderdag 23 september 2021 - 11:09u
Hallo
De ta heeft een gigantische impact op mijn dagelijks leven, kan wel zeggen dat het mijn leven beheerst en er weinig ruimte is voor iets anders.
Heeft iemand een goede tip of ervaring om te leren omgaan met deze klachten?
alvast veel dank
ninadonderdag 23 september 2021 - 10:39u
hallo
sinds 12 jaar hevige klachten van ta. Is er misschien iemand uit de buurt van uden om eens ervaringen uit te wisselen of eens een wandeling te maken?
Heb een operatie ondergaan om de buis te versmallen, heeft helaas niets geholpen.
Hansmaandag 20 september 2021 - 16:17u
Ik heb inmiddels heel wat artsen ontmoet en helaas maar weinig die iets lijken te weten van tuba aperta en tinnitus. In maart 2019 kreeg ik last van ploppende oren. Vooral irritant, maar als ik op mijn rechterzij ging liggen om te slapen had ik er veel minder last van. In oktober 2019 kreeg ik er een hoogfrequente tinnitus bij, die me tot de rand van waanzin bracht. Inmiddels ben ik geestelijk een stuk sterker, maar nog altijd is de tinnitus levensbepalend. Helaas. Regelmatig hoor ik mezelf ademen en praten in mijn oren. Bij het slikken van eten en drinken is het ook meestal. En sport is lastiger geworden, omdat het dan niet meer even is, maar tot lang na de sport. Als ik met de KNO artsen praat hierover dan zeggen ze dat er geen verband is tussen de tinnitus en de tuba aperta en dat ik met beiden zal moeten leven. En dat is een lastig te accepteren boodschap, die volgens alles wat ik lees online ook nog eens niet waar is. Tuba aperta en tinnitus zijn volgens alles dat ik lees sterk aan elkaar verbonden. Hebben andere mensen hier niet ook last van? En als er dan een oplossing zou zijn voor de tuba aperta, neemt dan misschien ook de tinnitus af? Heeft iemand daar ervaring mee?

Ik zou in december 2020 een operatie krijgen die ik hieronder ook een paar keer teruglees. Een filler bij de ingang van de Buis van Eustachius. Helaas was het in de laatste week van de arts gepland (hij ging emigreren) en kwamen de fillers niet op tijd binnen. Daarna geen arts meer kunnen vinden die zo'n operatie aandurft. Ook daar hoor ik van anderen graag meer over.

Dan nog een praktische. Er staat heel veel belangrijke informatie in dit Klankbord, maar het is bijzonder ingewikkeld om het terug te lezen. Eigenlijk is dit meer een soort gastenboek. Heeft de site operator wel eens overwogen om een forum te maken?
Rickmaandag 06 september 2021 - 09:38u
Goedemorgen,

Allereerst ben ik heel erg benieuwd of iemand al de silicone injecties heeft geprobeerd in het UZA, waar Linda het over heeft gehad?

Ik merk zelf dat sinds ik geen koffie meer drink, plus in de ochtend koud af douche, ik minder last heb.
Bernicemaandag 16 augustus 2021 - 21:14u
Hoi Jolanda,
Ik heb me zojuist aangemeld voor de meeting. Graag wil ik het idee opperen om er wellicht ook een online meeting van te maken. Zelf lig ik in de lappenmand en ben ik niet altijd in staat om op pad te gaan. Een webinar waarbij via chat vragen gesteld kunnen worden werkt echt goed. Zou ook kunnen dat er dan ook meer mensen bij deze meeting aanwezig kunnen zijn.
Wie weet kun je hier iets mee!
Gr,
Bernice
Leezaterdag 14 augustus 2021 - 08:38u
Ik heb al bijna 10 jaar last van tuba aperta en eigenlijk ben ik er nog niet zo lang achter hoe het heet. Een aantal jaren geleden ben ik hiervoor naar de huisarts gegaan, ze stuurde me door naar de KNO-arts, maar die “kon niks geks zien”. Hij zei, gebruik vooral neusspray. Dat heb ik nooit gedaan, ik haat dat spul haha. Ik dacht eigenlijk dat het wel weer over zou gaan en heb me er jaren lang niet zo’n zorgen over gemaakt. Ik had er toen maar af en toe last van. Ik merk wel dat het altijd erger is in de zomer en dat is dit jaar weer het geval. Het is veel erger dan voorgaande jaren en ik word helemaal gek van de oorsuizen en vooral het mezelf horen praten en ademen. Gesprekken voeren met anderen vind ik dan spannend en ik geef vaak aan dat mijn oren even dicht zitten. Vooral in mijn werk ben ik veel in gesprek en dan stoort het ontzettend. Ik heb op het punt gestaan om hier weer mee naar de huisarts te gaan, maar ik lees in zoveel berichten dat het zinloos is. Ik denk dat ik het dan puur zou doen om de diagnose echt te laten stellen, zodat mensen het ook meer serieus nemen ipv dat ze zeggen dat ik misschien maar eens mijn oren moet laten uitspuiten…Mediteren probeer ik ook te doen, maar heb ik af en toe erg veel moeite mee wanneer de ademhaling hard langs mijn oren gaat. Mijn klachten worden ook erger na het sporten en vooral na het douchen. Wanneer het lang aanhoud word ik er erg misselijk van.

Volgende pagina