Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3615 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 7 van 362.

Naar pagina: Meest recent   5   6   7   8   9   10   11

Annomaandag 15 april 2019 - 10:15u
Hallo,

Ik heb vrijwel de hele dag tè dichte oren, moet ze dan klaren om weer even wat beter te horen. Na het klaren hoor ik dan weer eveb prima tot ze weer langzaam dicht gaan zitten. Echter ploppen/klikken ze ook soms spontaan en dan staan ze opeens te erg open en moet ik liggen of omlaag hangen om ze weer dicht te krijgen omdat ik anders mijn ademhaling en stem keihard hoor. Soms lukt dat na 1x liggen en soms moet dat een paar keer achter elkaar.
Heb een paar jr geleden ook periodes gehad dat ik ik de hele dag door te open buizen had. En heb afgelopen zomer een paar maanden gehad dat mijn oren normaal werkten en ze dus niet te dicht en niet te open stonden.

Heb ik dan tuba aperta? Of een wisseling tussen te dicht en open en dus een dysfunctie van de bve? En zouden trommelvliesbuisjes dan bij mij wel een optie zijn omdat het zo wisselt tussen normaal-te dicht-te open?
Yvonnezaterdag 13 april 2019 - 07:34u
@Anoniem
Ik heb het sowieso niet geaccepteerd. Dat zou ik nooit kunnen. Ik was altijd bezig met zoeken naar een oplossing (en heb die ook gevonden). Ik hoop voor jou dat jou dat ook lukt . Sterkte.
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 22:42u
Oke alsnog heel knap dat je het dus 2 jaar lang volgehouden hebt en door kon gaan. Ik ben in huis al een zombie. Je verhaal geeft mij wel hoop dat ik het ook op een dag kan.
Yvonnevrijdag 12 april 2019 - 21:56u
@Anoniem
Met de operatie heeft de arts mijn buis v Eustachius dichtgemaakt met teflon en botweefsel.
Toen kon ik weer écht leven. Daarvoor minder dan half. Een zombie was ik.
Yvonnevrijdag 12 april 2019 - 21:54u
Ik heb het al meer dan 20 jaar. Ik heb ongeveer 2 jaar constant (dwz: als ik niet lag) in beide oren gehad tot aan mijn operatie. Toen aan 1 oor geopereerd. Daarna werd het (toevallig) aan het andere oor minder. Ik heb daar nu bijna geen TA meer. Zolang ik geen prednison meer gebruik en geen neusspray.
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 21:18u
Yvonne, dat vind ik knap, hoeveel jaar heb je dat gedaan? Stonden jouw beide oren constant open? Kan me bijna niet voorstellen hoe je dat hebt volgehouden om door te gaan!
Yvonnevrijdag 12 april 2019 - 20:48u
@Anoniem
Het is afschuwelijk vermoeiend en bijna niet te doen maar ik heb het wel gedaan ja. Totdat ik geopereerd ben.
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 19:32u
Of zijn er mensen die wel gewoon werken en naar feestjes en de supermarkt etc gaan met om de haverklap één of beide oren die openspringen. Je kunt buitenshuis niet zomaar liggen om het te laten stoppen. Vandaar dat ik mij afvraag hoe andere mensen hiermee omgaan
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 18:23u
Zijn er meer mensen die niks meer kunnen en de deur niet meer uitgaan vanwege het openspringen van de oren?
Yvonnewoensdag 10 april 2019 - 20:46u
@Judith
Ik herken je klachten niet als TA-klachten (ik heb zelf meer dan 20 jaar ernstige TA in beide buizen v Eustachius gehad). Maar ik kan toch niets anders zeggen dan dat je naar een goede kno-arts moet gaan. En dat je met een camera in je neus moet laten kijken.

Volgende pagina