Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3726 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 11 van 373.

Naar pagina: Meest recent   9   10   11   12   13   14   15

Amaandag 19 augustus 2019 - 08:07u
@ anoniem/ jonge vrouw. Ik lees nog regelmatig het forum. Slik jij toevallig de anticonceptie pil? Want daar dan meteen mee stoppen en uitsluiten of daar de TA door ontstaat. Naar het stoppen met de pil was ik van de TA af. Nu heb ik het nog sporadisch, misschien even 5 seconden. Maar dat hangt bij mij samen met de hormonen denk ik. Ik vind het zo schrijnend om te lezen dat je hele sociale leven hierdoor is beïnvloed. Ik had precies hetzelfde. Ik hoop dat dit misschien de oplossing voor jou is. Sterkte
Aanvullingzondag 18 augustus 2019 - 13:09u
En ik heb ook last van extreme vermoeidheid. Puur omdat ik alleen maar kan liggen en moe ben van het continu ploppen/klikken/druk op oren/ en dan die ademhaling en stem hard horen in beide oren wat zomaar uit het niets op kan zetten.

Deze aandoening heeft alle energie, levenslust en plezier uit me gezogen.
Anoniemzondag 18 augustus 2019 - 13:05u
Hoi J,

Ja ik. Ik kan helemaal niet meer werken door deze aandoening en ben nog jong. Ik heb zelfs een ernstige depressie ontwikkeld door deze aandoening sinds het dagelijks in beide oren aanwezig is. Niks helpt bij mij alleen liggen dus mijn leven is heel erg beperkt geworden terwijl ik voordat ik tuba aperta kreeg een gelukkige vrouw was met werk school en een groot sociaal leven.
Jzondag 18 augustus 2019 - 08:53u
Hallo, ik ben eens benieuwd of er patienten zijn die hun werk hebben moeten aanpassen vanwege deze klachten. Mijn werk is veel bellen met headset maar dat is een drama nu. Ik ben zelf ook extreem moe maar ik weet niet of dat ook een symptoom is of dat dat door de stress ervan komt.
Jellemaandag 12 augustus 2019 - 19:42u
Hallo allemaal,

Regelmatig lees ik hier op dit forum mensen met TA klachten in combinatie met kaak en nek klachten (overspannen kaak- en nekspieren).

Nu merk ik zelf heel erg dat de klachten verminderen als ik bij de manueel therapeut ben geweest voor een kaakmassage/behandeling.

Sinds een week (ik lag 8 dagen op een slecht , hoog kussen op vakantie) heb ik weer erg veel nek en kaakklachten en raad eens.. om de zoveel tijd springt het oor open.

Ook heb ik last van gespannen kaken tijdens het slapen (de kaken zijn dan gespannen op elkaar geklemd). Morgen ga ik een bitje laten aanmeten.

Ik zou jullie een update geven of dit verbetering gaat geven. Ik denk namelijk dat mijn TA klachten hier vandaan komen omdat ik eigenlijk al sinds vroeger veel en intensief mijn kaken aanspan en klapper.

PS: is er ondertussen al een goede en bewezen behandelmethode gevonden tegen TA?
Jmaandag 12 augustus 2019 - 12:45u
Ik zou nog even een update over mijn oorbuisje geven. De autophonie en ademhaling komt weer met vlagen terug dus het oorbuisje is voor mij niet de oplossing. Deze klachten had ik met de oorvliesjes niet, daarbij heb ik alleen een druk gevoel. Dus aankomende woensdag wordt het oorbuisje weer verwijderd.
Aan jolandamaandag 12 augustus 2019 - 11:08u
Hoi Jolanda,

Wat fijn dat jij er zo goed mee om kunt gaan!
Heb jij tuba aperta in een hele milde vorm? Of hoe vaak per dag gaan jouw oren open? Heb jij het in beide oren en ploppen jouw beide oren om de haverklap open met slikken/eten/drinken of spontaan? zodat je jezelf hoort praten/ademen?

Ik heb het de hele dag door in beide oren (terwijl ik enorm veel eet, goed slaap en 2 tot 3 liter water per dag drink, niet sport en geen koffie drink, ook heb ik geen operaties eraan laten doen en ben ook niet zwanger geweest of afgevallen en ook niet aan de pil).
Ik vraag me af of jij dan een milde vorm van tuba aperta hebt vergeleken met mij? Ik kan me namelijk echt niet voorstellen hoe iemand hier prima mee kan leven.

Als jij het ook in zo'n erge vorm als ik heb hoor ik graag hoe jij ermee om hebt leren gaan!!! Groetjess
Jolandamaandag 12 augustus 2019 - 00:25u
Fijn te horen Jesse! En geloof mij..hoe minder je er de focus op legt je ook minder last zal ervaren. Moeilijk in het begin ik weet het! Maar het werkt.
Gaat je lukken!!
Jessezaterdag 10 augustus 2019 - 15:39u
Dankjewel Jolanda voor je bericht. En je hebt gelijk. Mn klachten zijn nunog zo oppervlakkig dat ik inderdaad niks dr aan ga doen. Ik heb net n week vakantie achter de rug waarin ik goed veel eet drink en slaap en inderdaad: in de hele week heb ik in totaal maar 1 dag echt last gehad. En dat was omdat ik te weinig had gegeten door zenuwen van mn nieuwe tattoo. Dus er zit een echte connectie in!
Jvrijdag 09 augustus 2019 - 09:29u
Ik ben voor de trommelvlies spanning onder behandeling aan beide oren met tympanic patching. Sinds 2 dagen het ik een oorbuisje laten plaatsten in het linker oor. Tot nu toe geen extreme klachten. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Volgende pagina