Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3906 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 14 van 391.

Naar pagina: Meest recent   12   13   14   15   16   17   18

Kimmaandag 24 augustus 2020 - 18:04u
@ Ter Horst: Is er al met een CT-scan naar de rotsbeenderen gekeken? Ik kreeg te horen dat het óf een dysfunctie van de buis van Eustachius was door te vaak en te veel open staan óf een defect ter hoogte van de rotsbeenderen
(Dit als je graag de diagnose nog laat vaststellen natuurlijk. Of er een verschil is in 'behandeling' - als die al bestaat... - weet ik niet :)).
Kimmaandag 24 augustus 2020 - 18:00u
@Iris: Koffie lokt inderdaad de klachten uit (dit is bij mij alleszins erg duidelijk en is bevestigd door mijn KNO-arts), omdat dit fel dehydrateert. Veel water drinken is de boodschap.
Bij warmte vermoed ik dat je bloeddoorstroming beter gaat? waardoor er dus ook meer herrie is? Geen idee eigenlijk, maar de link met warmte is er bij mij alleszins ook. Verder is inspanning vaak een echte hel (ook weer door bloeddoorstroming en zware ademhaling neem ik aan?).
Bij liggen of onderste boven gaan hangen gaat de buis volgens mij wat meer dicht. Dit verklaart dus waarom je al liggend minder last hebt.

Bij mij is het echt een vicieuze cirkel. Als ik een dag veel last gehad heb, lijkt het alsof de 'rek' (ik kan het niet beter omschrijven) volledig uit de buis is waardoor ik ook de volgende dag continu geplop heb. Hoewel ik vrij goed zicht heb op de uitlokkende factoren, blijft het toch moeilijk om de vicieuze cirkel te doorbreken. Een hele dag plat liggen helpt, maar helaas vrij onmogelijk :).

Komt dit wat overeen met wat jullie ervaren?
ter Horstdonderdag 20 augustus 2020 - 21:06u
@iris. Ik kreeg ook te horen dat ik dat niet kon hebben nadat er een camera naar mijn bve is gegaan, terwijl ik dezelfde klachten heb.
Irisdonderdag 20 augustus 2020 - 20:53u
Hi iedereen! Ik heb officieel niet de diagnose gekregen maar heb alle symptomen en ga binnenkort maar naar de huisarts denk ik. Ik merk dat ik er vooral last van heb op warme dagen en wanneer ik koffie heb gedronken. Nu merk ik, dat wanneer ik ga liggen, de klachten vaak minder worden. Als ik dan weer rechtop ga staan, komen de klachten terug. Ervaren meer mensen dit? Ik ben heel erg benieuwd.
Ter Horstdonderdag 20 augustus 2020 - 19:14u
Ik volg deze site soms maar plaats eigenlijk nooit wat....ik heb het al 3 jaar en heb mezelf aangeleerd dat ik zelf mn oren (buis) open en dicht doen op elk moment van de dag met als gevolg dat mn oren een beetje dicht zitten als ik dat doe ,maar alles beter dan die herrie. Normaal kan een mens zijn of haar oren klaren door de neus dicht te knijpen en druk te zetten,waardoor je oren open gaan. Ik knijp mn neus dicht en trek vacuüm door te slikken met een beetje vacuüm trekken. Heeft wat tijd gekost voordat ik het kon en eraan wende, maar heb daar dus nu volledige controle over. Al help ik hier al 1 persoon mee dan voelt het al goed. Gr
Yasjedonderdag 20 augustus 2020 - 17:45u
Hallo! Vandaag heb ik weer sinds lange tijd last van een tuba aperta. Mijn oor blijft 'klappen', behalve als ik mijn hoofd naar beneden doe... Ik heb dit probleem als sinds mijn 16e ongeveer. Ik heb het niet constant gelukkig en er zijn periodes dat ik er wat meer last van heb. Kan me nu de tijd niet heugen dat ik het had... Het is ontzettend vervelend, want ik hoor mijn stem en ademhaling van binnenuit en ook 'klappen' mijn oren steeds dicht (dan weer even open en dan weer dicht). Heb het aan beide oren maar meestal aan de rechterkant. Daarnaast heb ik regelmatig last van gekraak in mijn oren, vooral als ik buk en omhoog kom. Zijn er nog handige tips of linkjes eventueel in het Engels? Dank.
Laurazondag 16 augustus 2020 - 21:43u
@Lynn bedankt voor je terugkoppeling! Ik heb me gelijk de hele avond gek 'gegoogled' en alle klachten vallen op hun plek!! Operatie ziet er heel heftig uit maar heb ik er graag voor over!! Jij ook succes verder!!
Lynnzondag 16 augustus 2020 - 12:24u
@Laura
Ik ben 26 jaar en de klachten begonnen op mijn 24 jaar.
Zoals ik het lees denk ik dat jij SCDS hebt en dit veroorzaakt ook autofonie!
Ik veronderstel dat ze de opening in het bot waarschijnlijk zullen toemaken bij jou eerder dan jouw buis van Eustachius opvullen met botweefsel.
Op een CT scan van de rotsbeenderen werd bij mij SCDS reeds uitgesloten.
Heel veel succes!
Lauradonderdag 13 augustus 2020 - 14:08u
@Lynn, ik schreef al eerder dat ik van mening ben dat het ook een hormonen kwestie is. Hoe oud ben je als ik vragen mag?? Mijn ergste klacht is de autofonie. Zodra ik ga praten heb ik een soort brom in m'n oor het is er altijd om gek van te worden nu al 1 jaar en 4 maanden en vaak het gevoel of ik water in m'n oor heb. Fijn dat het bij jou er niet altijd is.
Lynndonderdag 13 augustus 2020 - 11:09u
@Laura
Dat klopt inderdaad! Ik heb met haar al contact gehad maar ze weet het ook niet goed.
Mocht het bij mij tot een operatie komen informeer ik eens bij mijn nko arts!
Mijn voornaamste klacht is autofonie. Dit is deels weggegaan door te stoppen met de combinatiepil maar komt soms nog eens terug. De angst dan dat het nooit meer zal weggaan is groot.
Daarnaast klakken mijn oren heel luid telkens ik slik of mijn kaken wijd openhoud.
Wat zijn jouw klachten?

Volgende pagina