Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3908 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 16 van 391.

Naar pagina: Meest recent   14   15   16   17   18   19   20

Petrazaterdag 11 juli 2020 - 21:31u
Terry en Magriet,
Hartelijk bedankt voor jullie snelle reacties!
Groetjes, Petra
Magrietvrijdag 10 juli 2020 - 19:42u
@Petra, Ik heb ook ingetrokken trommelvliezen en Tuba Aperta. Elke 3 maand kom ik bij mijn KNO arts om mijn oren te laten schoonmaken door middel van een zuigertje. Ik mag absoluut niet mijn oren laten uitspuiten gaf de arts aan. Dus als ik jou was zou ik naar de KNO gaan en daar laten schoonmaken en die prop te laten verwijderen voordat er nog meet schade ontstaat.
Vreemd he, dat ieder arts weer wat anders zegt..
Terryvrijdag 10 juli 2020 - 19:06u
@Petra

Ik heb ook tuba aperta en heb zelf nooit extra gevolgen ondervonden van oren uitspuiten. Het voelt (bij mij althans) eerder als een opluchting!
Petravrijdag 10 juli 2020 - 18:46u
Al vele jaren heb ik een open Buis van Eustachius, Tuba Aperta ( TA).
Nu heb ik last van een oorprop. Ik moet eigenlijk mijn rechteroor laten uitspuiten, maar dat vind ik nogal eng. Ik ben zo bang dat er door de druk van het uitspuiten schade ontstaat aan mijn trommelvlies.
Bij een Tuba Aperta zijn de trommelvliezen ingetrokken en ik ben bang dat door de druk van het uitspuiten het trommelvlies nog meer naar binnen trekt.
Ook ben ik bang dat bij het uitspuiten van mijn oor mijn trommelvlies geraakt wordt door de spuit en beschadigd wordt/ of dat er bijv. een gaatje in het trommelvlies ontstaat.

Maar ja, de oorprop moet toch verwijderd worden...
Heeft iemand die ook Tuba Aperta heeft hier ervaring mee?

Ook ben ik zelf op advies aan het druppelen met zonnebloemolie in het oor om het oorsmeer week te maken, maar ook dit vind ik al eng, omdat de olie ook op het trommelvlies terechtkomt en dit misschien gevolgen heeft.
Graag hoor ik van jullie of mijn angst voor uitspuiten van mijn oor terecht is!
Cynthiadonderdag 25 juni 2020 - 06:59u
Hoi lieve mensen. Ik heb ook last van oormyclonus gehad.en ben toen het medicijn Clonazepam gaan slikken en het heeft geholpen.Deze klacht is volledig weg gegaan en ik slik de medicatie ook niet meer! Dus voor de gene die ook Spasme hebben i het oir. Er is hoop! Succes.
Bart Coenderswoensdag 24 juni 2020 - 16:50u
Beste lezers ik ben nieuw hier. Ik heb een paar jaar geleden ziekte van lyme gehad met als gevolg beschadiging van de gehoorzenuwen ed. met als gevolg tinnitus en hyperacusis. Ik vermoed dat ik een tuba aperta heb. Spreken (sommige klanken) is pijnlijk en geluid komt ook harder binnen. Als ik mijn nekspieren aanspan is het wel goed. Vraagje : ik zag op het web een pagina over het 'Eustachian Tube Institute' in Geneve van ene doktor Oskar Kujowski. Het is nogal een rommige site en het telefoonnummer werkt niet. Weet iemand of dit nog bestaat? En zo niet, is iemand op de hoogte van andere expres in Europa? Alvast bedankt voor de reactie. Met een groet Bart
Laurawoensdag 17 juni 2020 - 09:19u
Hoi Stefan! Ik had direct een heel bericht gemaakt maar is schijnbaar niet doorgekomen. 26 mei jl hebben dr Metselaar en Dr Datema beide stafartsen van KNO Erasmus totaal drie ampullen hyaluronzuur ingespoten via mijn neus. Alles werd ook gefilmd omdat het de eerste keer was dat ze het op deze manier probeerde. Helaas heeft het totaal geen effect gehad de hoop was nog dat de eiwitten in het hyaluronzuur zouden gaan werken door uit te zetten maar geen resultaat. Gisteren terugbel afspraak gehad en dr Metselaar gaat nu proberen met een dikkere silicone vliesje het trommelvlies te verzwaren anders evt buis van eustachius helemaal dicht maken met als gevolg dat ik gehoorverlies kan krijgen of / en oorontstekingen. Maar goed dat is de keuze tussen twee kwaden want die autofonie is ook niet mee te leven. Sterkte iedereen!
Stefanwoensdag 10 juni 2020 - 13:06u
@Laura

Is je behandeling door gegaan? En heeft het geholpen? Ben benieuwd naar je ervaringen!
Femkemaandag 25 mei 2020 - 11:11u
Hey Judith!

Ik had dit vroeger (2016-2018) ook altijd bij het gapen dat ze ‘open’ sprongen en dat ik mezelf heel hard hoorde praten. Ik was ook voortdurend verkouden en er bleek altijd in min of meerdere mate vocht achter het trommelvlies te zitten. Soms ook helemaal niets. Na verloop van tijd merkte ik in 2017 ook dat ik toch wel vaak een verstopte neus had en sinds die slechte oren ook constant slijm in de keel (post-nasale drip).

Heb jij ook last van die post-nasale drip?

Ik had ook sinds 2016 voortdurend chronische ooronstekingen vaak verkouden. Later bleek dit ernstige chronische sinusitis te zijn, maar op mijn ct-scans was er nooit een ontsteking te zien. Ik ben in februari 2020 geopereerd aan mijn sinussen door dr. Van Gool in UZA, zij nam mijn klachten wel serieus. De sinusholtes zelf zaten niet verstopt, maar wel de holte waarin alle sinussen samenkomen boven de neus en tussen de ogen, dit gaf de klachten aan mijn oren.

Ik ga niet zeggen dat alles opgelost is in mijn oren, want dat is het zeker niet helaas, maar al het snot kan er nu beter uit en ze klappen in ieder geval niet meer open, wel nog lichte druk en kraken, maar wie weet geneest dat nog wel vanzelf!

Veel succes iedereen!
Sonjazaterdag 23 mei 2020 - 20:10u
Dag allemaal,
Ik heb tuba aperta klachten aan het linkeroor en was zelf ook nogal wanhopig. Duurde iedere keer lang om mijn oor weer normaal te laten functioneren. Ik heb nu een zeer goede oplossing gevonden op een facebooksite speciaal voor tuba aperta (Patulous Eustachian tube):
https://www.facebook.com/groups/16497323618/
Ik wil iedereen op deze site attent maken op het filmpje waarin uitgelegd wordt hoe deze methode toe te passen. Zie onderstaande link
https://www.facebook.com/heidi.polkes/videos/10204707189024366/
De mevrouw in het filmpje past dit preventief 's ochtends toe.
Persoonlijk pas ik deze methode toe als mijn oor openklapt(elke dag).
Ik gebruik hiervoor nasaal neuszout en een klein beetje water in een nasaal neusdouche te koop bij een kno-winkel. Als je dit googled kom je op diverse sites waar deze te koop is.
Ik ben zelf ontzettend blij met deze oplossing. Hoop heel erg dat ik er iemand op deze site mee kan helpen!
Succes!

Volgende pagina