Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3932 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 16 van 394.

Naar pagina: Meest recent   14   15   16   17   18   19   20

Bentezaterdag 19 september 2020 - 16:49u
Hallo iedereen,

Wat een geweldige website. Ik heb zo'n last gehad van TA toen ik erg ziek was met Anorexia Nervosa (AN). Meerdere keren heb ik op internet gezocht of er een link was tussen de symptomen zoals beschreven op deze site, en AN. Naast één obscure site, nooit echt wat gevonden. Ik wist dus ook niet dat ik (hoogstwaarschijnlijk) TA had. Nu studeer ik logopedie en heb daardoor deze site gevonden. Ik wou dus zeggen dat ik dit een goed initatief vind, en zou geweldig zijn als de vindbaarheid op Google groter wordt!

Groetjes Bente
Vraagjedonderdag 10 september 2020 - 11:41u
Heb je bij een tuba aperta last van geluiden die dreunen? En is dit te verhelpen met een oordopje?
Sjaandonderdag 03 september 2020 - 12:12u
Hoi,

Ik vraag me af of ik TA heb. Ik hoor mijn eigen stem in mijn linkeroor. Dit is soms wat harder en zachter. Het is er niet altijd en ook niet na een plop( dat heb ik niet). Ik heb wel een soort dreun als ik geluiden hoor van buitenaf. Vooroverbuigen heeft geen zin.
Als ik een oordop of vinger in mijn oor doe is allea weg en kan ik normaal praten. Ook als ik fluister heb ik er geen last van.
Herkenbaar ?
Helenedinsdag 01 september 2020 - 13:32u
Vorige week heb ik buisjes gekregen in beide oren onder plaatselijke verdoving. De reden van de buisjes was erge pijn bij landen en bij elke verkoudheid al jaren rechter oor wat dichtgaat. Kort na het inbrengen van de Emla zalf, kreeg ik een onderwatergevoel maar dacht dat dit erbij hoorde. Daarna is de Emla zalf weggezogen, zijn de oren schoongespoeld en er zijn buisjes geplaatst. Ipv dat er een wereld voor me open ging, hoorde ik alles veel slechter. Klachten: eten klinkt vreselijk naar; op je hoofd tikken klinkt heel hol; zelf praten klinkt heel hard; onderwatergevoel; ik hoor mn hart continue in mijn oren--> autofonie. Kreeg van de SEH zonder gezien te zijn dit weekend een oordruppel maar dat deed niks. Gisteren terug naar de KNO arts die een oortest afnam en mijn gehoor is iets verminderd maar niet dat je nu kan zeggen dat ik doof ben. Helaas heeft hij geen gehoortest afgenomen voordat ik de buisjes kreeg, dan had je beter kunnen vergelijken. De KNO- arts heeft dit niet vaak meegemaakt en hij hoopt dat de klachten overgaan. Over een paar weken zie ik hem weer. Ik vroeg wel aan hem: en Tuba Aperta, denkt u daar niet aan? Nou nee zegt hij, want dan zou je bij het landen juist geen pijn hebben. Zijn er hier mensen die Tuba Aperta hebben gekregen na het plaatsen van buisjes? Mijn trommelvlies zag er gisteren verder goed uit, niet ingetrokken en bewoog ook niet mee op mijn polsslag. Ook de buisjes zaten er goed in, geen vocht te zien achter middenoor en buisjes niet verstopt.
Faisavrijdag 28 augustus 2020 - 08:43u
Twee jaar geleden is bij mij tuba aperta gediagnosticeerd. Ik had erg veel last van mijn eigen geluiden en mijn trommelvlies stond naar binnen wat erg pijnlijk was. Ik heb een buisje in m'n oor gekregen en dat heeft bij mij erg geholpen, ik heb niet of nauwelijks klachten meern heel af en toe een paar dagen maar in mindere mate. Het gehoorverlies is helaas niet over gegaan. Inmiddels is mijn buisje eruit gegroeid maar het gaat nog steeds goed. Of dit tijdelijk of voor altijd is dat weet niemand, maar als ik weer klachten krijg dan ga ik zeker weer een buisje nemen. Ik heb geen idee of dit voor meer mensen werkt maar ik wilde het hier graag meegeven omdat het mij wel goed geholpen heeft.
ter Horstdinsdag 25 augustus 2020 - 10:54u
@kim, er is een ct-scan gemaakt bij een kno-arts daarna ben ik naar prof stokroos gegaan in utrecht die gespecialiseerd is in scds. Ik kreeg toen een mri-scan maar alles zag er normaal uit en scds was onmogelijk. Ik weet niet of ze daar naar hebben gekeken waar jij het over hebt. De autofonie heb ik onder controle zoals ik al eerder zei. Ik heb alleen nog last van pulserende tinnitus en periodes dat er een brom in mijn rechteroor aanwezig is. Ik denk dat dat komt doordat ik met mijn druk aan het "spelen" ben. Doe dit al ongeveer 3 jaar. Je mag mijn emailadres wel om wat gerichter te praten? Gr ter Horst
Kimmaandag 24 augustus 2020 - 18:04u
@ Ter Horst: Is er al met een CT-scan naar de rotsbeenderen gekeken? Ik kreeg te horen dat het óf een dysfunctie van de buis van Eustachius was door te vaak en te veel open staan óf een defect ter hoogte van de rotsbeenderen
(Dit als je graag de diagnose nog laat vaststellen natuurlijk. Of er een verschil is in 'behandeling' - als die al bestaat... - weet ik niet :)).
Kimmaandag 24 augustus 2020 - 18:00u
@Iris: Koffie lokt inderdaad de klachten uit (dit is bij mij alleszins erg duidelijk en is bevestigd door mijn KNO-arts), omdat dit fel dehydrateert. Veel water drinken is de boodschap.
Bij warmte vermoed ik dat je bloeddoorstroming beter gaat? waardoor er dus ook meer herrie is? Geen idee eigenlijk, maar de link met warmte is er bij mij alleszins ook. Verder is inspanning vaak een echte hel (ook weer door bloeddoorstroming en zware ademhaling neem ik aan?).
Bij liggen of onderste boven gaan hangen gaat de buis volgens mij wat meer dicht. Dit verklaart dus waarom je al liggend minder last hebt.

Bij mij is het echt een vicieuze cirkel. Als ik een dag veel last gehad heb, lijkt het alsof de 'rek' (ik kan het niet beter omschrijven) volledig uit de buis is waardoor ik ook de volgende dag continu geplop heb. Hoewel ik vrij goed zicht heb op de uitlokkende factoren, blijft het toch moeilijk om de vicieuze cirkel te doorbreken. Een hele dag plat liggen helpt, maar helaas vrij onmogelijk :).

Komt dit wat overeen met wat jullie ervaren?
ter Horstdonderdag 20 augustus 2020 - 21:06u
@iris. Ik kreeg ook te horen dat ik dat niet kon hebben nadat er een camera naar mijn bve is gegaan, terwijl ik dezelfde klachten heb.
Irisdonderdag 20 augustus 2020 - 20:53u
Hi iedereen! Ik heb officieel niet de diagnose gekregen maar heb alle symptomen en ga binnenkort maar naar de huisarts denk ik. Ik merk dat ik er vooral last van heb op warme dagen en wanneer ik koffie heb gedronken. Nu merk ik, dat wanneer ik ga liggen, de klachten vaak minder worden. Als ik dan weer rechtop ga staan, komen de klachten terug. Ervaren meer mensen dit? Ik ben heel erg benieuwd.

Volgende pagina