Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3908 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 17 van 391.

Naar pagina: Meest recent   15   16   17   18   19   20   21

Lauradinsdag 19 mei 2020 - 14:50u
Hallo Judith,
Zo is het ook ooit bij mij begonnen toen ik 19 was. Ploppen, neus dichtknijpen slikken en weer goed. Toen heb ik een buisje in m'n oor gekregen en amandelen geknipt. Nu meer dan 30 jaar later is het in hevige mate terug gekomen. Ik ben er van overtuigd dat het ook te maken heeft met de overgang met het indrogen van slijmvliezen. De buis heeft altijd open gestaan voelde echt letterlijk koude lucht m'n oor ingaan als ik door m'n neus ademde en warme lucht weer naar buiten. Ik zou maar eens naar een facultatief ziekenhuis gaan want de symptomen die je noemt hebben zeker te maken met een BvE die niet goed werkt. Ik ben bij de eerste kno ook weggestuurd met de conclusie dat het tinitus was. Gelukkig door de audioloog waar ik voor de tinitus werd heen gestuurd de juiste diagnose gekregen. Artsen in erasmus zeggen ook alles wat we doen is experimenteel. Vind het echt heel. Apart dat hier nog zo weinig over bekend is in NL. Sterkte ermee verder.
Lauradinsdag 19 mei 2020 - 14:42u
Hoi Maria, ja hij staat de hele dag open bij het eerste woord wat ik zeg totdat ik met een piep in m'n oor door overbelasting op bed lig. Doodvermoeiend. Ik zal dinsdag nog eens vragen of het inderdaad fillers zijn op de binnen wanden of iets anders. Aan de ene kant denk ik het is geen lichaamseigen vloeistof dus misschien schadelijk maar hier kan ik m'n hele leven ook niet mee door. Ik zal een bericht schrijven wanneer ik geholpen ben.
Magrietzondag 17 mei 2020 - 20:28u
Hoi Judith,

Ik heb echt exact hetzelfde als jou. Als ik gaap klappen ze open en dan moet ik me neus dicht knijpen en dan neus snuiven om ze weer 'normaal' te krijgen. Dodelijk vermoeiend. Dit maakt ook weer dat de trommelvliezen steeds meer intrekken en dus gauwer last heb van ontstekingen e.d. ik heb dit al bijna mijn hele leven. Ik heb wel eens voorgelegd bij de kno arts of ij last heb van tuba aperta maar dat was niet zo aldus de kno. Ik vraag me af in hoeverre ze hiermee bekent zijn.. ze zijn ook niet echt bereid om hier echt op in te gaan of te onderzoeken heb ik het idee.
Ik beschouw dit wel echt als een beperking. Als ik in een lawaaiige ruimte wat harder moet praten knappen me oren ook al.. ik weet echt niet wat er aan te doen valt..
Mariazondag 17 mei 2020 - 20:17u
Hoi Laura,

Ik wist niet dat het Erasmus ook deze aandoening behandelde! Ik hoop heel erg dat het voor jou gaat werken! Heb je continu last van een openstaande tuba? Of is ie soms ook dicht?

Houdt jouw behandeling in dat ze het buisje dichtmaken met teflon? Betekent dat dat je je oren niet meer kan klaren erna? Want volgensmij is deze behandeling toch iets anders dan die fillers die in de wanden gespoten worden (want de buis blijft daarmee open, alleen de wanden worden dikker waardoor het buisje dicht gedrukt wordt.)
Laurazondag 17 mei 2020 - 17:23u
Maria,
Als alles doorgaat krijg ik 26 mei in het Erasmus MC deze behandeling. M'n neus wordt verdoofd en er wordt teflon in de buis gespoten. Ben bij kennis om door praten te weten te komen of de autofonie weg is. Al mijn hoop is hier op gericht want ben best hopeloos na 14 maanden deze ellende.
Mariazaterdag 16 mei 2020 - 17:27u
Ik heb helaas ook al jarenlang last van tuba aperta en het wordt alleen maar erger. Ik houd vooral Amerikaanse sites in de gaten hierover en lees meerdere malen over fillers die geïnjecteerd worden in de wanden van de tuba, zodat ie dichtgedrukt wordt. Weet iemand of deze techniek ook al in NL gebruikt wordt? Want het lijkt me toch de meest logische oplossing voor ons probleem...
Judithvrijdag 15 mei 2020 - 09:41u
Ik heb ook dat ik mijzelf hard hoor als de oren dus open staan maar zodra ik mijn neus ophaal is dit over. Bij liggen of voorover buigen geen verandering.
Judithvrijdag 15 mei 2020 - 09:33u
Hallo,

Zolang ik leef en weet heb ik dat mijn oren open klappen als ik slik of gaap. Ik los dit dan weer op door te snuiven met mijn neus. Dus die hard op te halen. Bij verkoudheid hoeft dat bijv. niet. Is dit ook TA of gewoon een slecht functionerende buis. Door oorontsteking ben ik hierop gaan letten en naar gaan zoeken en klap ik ze bewust de hele dag en google ik en ben ik op deze site gekomen en een beetje in paniek geraakt dat ik dit heb. Kan iemand me gerust stellen?
Eelcodonderdag 07 mei 2020 - 13:45u
Beste J
Als ik deze oefeningen zou doen (en dan met name het neus "snuiten"), dan weet ik zeker dat ik een TA uitlok. Het lijken mij eerder oefeningen voor als de BvE te dicht zitten.

Groet Eelco
Jzondag 03 mei 2020 - 20:58u
https://youtu.be/KHKZWaH7w_E

Hallo allemaal,

Kijk eens naar dit filmpje. Schijnen oefeningen te zijn voor mensen met TA. Het zijn oefeningen om de buis van Eustachius dichter te maken. Ik hoop dat mensen hier wat aan hebben!

Groet

Volgende pagina