Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3911 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 19 van 392.

Naar pagina: Meest recent   17   18   19   20   21   22   23

Lauradonderdag 27 februari 2020 - 15:39u
@yvonne, ik zal je verhaal meenemen naar dr. Metselaar. Neem aan dat hij van deze behandeling af weet door kennis uitwisseling tussen artsen onderling. Ik hou je op de hoogte!
Yvonnedonderdag 27 februari 2020 - 14:45u
@Laura,ik was ook proefkonijn, ik was de eerste in Nl waarop deze operatie was uitgevoerd. bracht veel risico's met zich mee maar dat interesseerde mij niet. Niets kon erger zijn.
Yvonnedonderdag 27 februari 2020 - 14:05u
@Laura
Dat is precies wat ik zei tegen mijn arts voordat ik 15 jaar geleden geopereerd werd. Ik kan me niets ergers voorstellen dan 24/7 autofonie. Bij mij stond het wagenwijd open, we hele dag. Op een gegeven moment beide oren. Ik kon niets meer. Van harde geluiden heb ik niet echt last.
Als je doof wordt gemaakt heeft dat geen effect op de autofonie ben ik bang.
Ik heb aan de operaties trouwens wel tinnitus overgehouden. Maar 1000x liever tinnitus dan TA.
Ben benieuwd wat het plan van aanpak gaat zijn voor jou, fijn dat je ook een betrokken arts hebt gevonden!
Lauradinsdag 25 februari 2020 - 00:12u
@yvonne,
Het silicone vliesje wat op het trommelvlies is geplaatst heeft niet geholpen het enige waar ik verschil in bemerk is bijv. Het stapelen van borden of deksels van pannen. Dat 'gekletter' kon ik ook slecht verdragen dat is nu beter. Ik moet nu 10 maart weer naar dr. Metselaar van Erasmus in Rotterdam. Hem telefonisch gesproken en gevraagd of zo'n oor ook doof gemaakt kan worden. Ik heb benoemd dat ik niet nog 30 jaar met die autofonie kan leven. Hij nam mij echt serieus en 10 maart gaan we plan van aanpak maken. Gezegd dat hij me als proefkonijn mag gebruiken omdat erger dan dit in mijn beleving niet bestaat.
Yvonnemaandag 24 februari 2020 - 15:31u
@Laura,
Ik heb al heel veel operaties ondergaan. De operatie waarbij de tuba dichtgemaakt is met Teflon en botweefsel was het meest successful. Maar alleen Teflon heeft ook een jaar of 10 vastgezeten.
Hoe gaat het nu met jou sinds je trommelvlies is behandeld? Ik heb nu ook weer wat last (niet echt autofonie, kan at niet helemaal mijn vinger op leggen).
Stefanmaandag 10 februari 2020 - 13:58u
Hi Jesse,

Ik ben 32 jaar en volgens mij heb ik er nu zo'n 3 jaar last van, maar dat is een gokje.
Het lijkt er bij mij op dat ik er vooral in de ochtend last van heb. Vanmorgen opgestaan om 6:30 uur en volgens mij tot +/- 10:30 uur last van gehad. Op dit moment heb ik er bijvoorbeeld geen last van.

Is er iemand die goede resultaten heeft behaald door een bezoekje/overleg met de huisarts?
Aan Lauramaandag 10 februari 2020 - 10:11u
Hoi Laura,
Ja dit herken ik en heb het ook nu. Ik heb dat ook als ik in de auto zit en de deuren dichtgedaan worden..
En als ik buiten loop of fiets en de wind slaat op mn oor dan trekt de boel ook vacuüm..

Hoort allemaal bij problemen aan de buis van eustachius.

Gelukkig gaat de wind na morgen weer een beetje liggen
Laurazondag 09 februari 2020 - 23:53u
De storm van vandaag levert bij mij ook weer enorme sensaties in mijn oor. Door de windvlagen die tegen de ramen slaan terwijl ik binnen zit geeft dit een gevoel ofdat m'n oor vacuum trekt. Alsof je lucht uit een injectie spuit trekt. Herkent iemand dat gevoel??
Aan Yvonnewoensdag 05 februari 2020 - 23:57u
Hoi Yvonne, heb terug zitten scrollen maar kan niet terugvinden wat voor soort operatie er bij jou heeft plaats gevonden waarmee jij dus een positief resultaat hebt. Ben zeer benieuwd. Groetjes Laura
Lauradinsdag 04 februari 2020 - 23:51u
Vandaag bij dr Metselaar in het Erasmus in Rotterdam geweest. Ik heb wederom een hoortest gehad en een meting van het trommelvlies. Deze is hyper bewegelijk. Dr.
Metselaar heeft over mijn trommelvlies een silicone vliesje geplakt om het trommelvlies te verstevigen zodat het minder vibreert waardoor de autofonie minder zou moeten zijn. Momenteel nog geen verschil met de klachten voor de ingreep. Moet het even aankijken en volgende week terugbel afspraak. Ik hou jullie op de hoogte.

Volgende pagina