Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3908 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 15 van 391.

Naar pagina: Meest recent   13   14   15   16   17   18   19

Lauradonderdag 13 augustus 2020 - 14:08u
@Lynn, ik schreef al eerder dat ik van mening ben dat het ook een hormonen kwestie is. Hoe oud ben je als ik vragen mag?? Mijn ergste klacht is de autofonie. Zodra ik ga praten heb ik een soort brom in m'n oor het is er altijd om gek van te worden nu al 1 jaar en 4 maanden en vaak het gevoel of ik water in m'n oor heb. Fijn dat het bij jou er niet altijd is.
Lynndonderdag 13 augustus 2020 - 11:09u
@Laura
Dat klopt inderdaad! Ik heb met haar al contact gehad maar ze weet het ook niet goed.
Mocht het bij mij tot een operatie komen informeer ik eens bij mijn nko arts!
Mijn voornaamste klacht is autofonie. Dit is deels weggegaan door te stoppen met de combinatiepil maar komt soms nog eens terug. De angst dan dat het nooit meer zal weggaan is groot.
Daarnaast klakken mijn oren heel luid telkens ik slik of mijn kaken wijd openhoud.
Wat zijn jouw klachten?
Lauradonderdag 13 augustus 2020 - 00:09u
@Lynn ik weet het verschil niet maar weet dat Yvonne (moet je maar eens zoeken in de berichten) er veel baat bij heeft gehad als je de risico's op gehoorverlies en oorontstekingen aandurft. Wat zijn jouw ergste klachten van de tuba aperta??
Lauradonderdag 13 augustus 2020 - 00:04u
@Lynn
Ik had afgelopen vrijdag een afspraak maar werd in de ochtend gebeld door de kno. Hij had de CT scan bestudeerd die was gemaakt en zei ik denk dat ik weet waar je klachten vandaan komen!! Wat blijkt tussen het hersenvlies en het evenwichtsorgaan hoort (bot) weefsel te zitten. Aan het linkeroor zit dat wel gewoon maar precies rechts niet en volgens kno geeft dit dezelfde klachten en met name. De autofonie. Wanneer een collega arts terug is van vakantie gaan ze evt. Operatie bespreken. Er is weer een beetje licht aan het einde van de tunnel
Lynnwoensdag 12 augustus 2020 - 11:08u
@Laura
Hoe is jouw afspraak verlopen? Overweeg je de operatie te ondergaan?
Mijn nko arts stelde een operatie voor door de buis van eustachius op te vullen met kraakbeen. Weet jij hier het verschil?
Groetjes
Kimmaandag 10 augustus 2020 - 14:56u
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje niet meer op deze site geweest en heb dus niet alle berichten gelezen. Te veel research en opvolging maakt het vaak allemaal nog wat minder draaglijk omdat mijn focus dan volledig op mijn klachten ligt. Mogelijks is de vraag dus reeds gesteld...
Is iemand bekend met VOX-injectie (ik weet niet waar de afkorting voor staat)?
Maandag is er na 20 jaar dokters aflopen eindelijk een nasale endoscopie uitgevoerd waarop duidelijk zichtbaar is dat de buis van eustachius links en rechts volledig openstaat bij mij. Dit is wat ik al die jaren al vermoedde. Ik kreeg echter nooit begrip bij artsen. Ondertussen heb ik een kaakoperatie ondergaan omdat ik zelf het gevoel heb dat mijn continu oorgeplop ontstaan is toen ik voor het eerst blokjes had (door een foute beet is mijn kaak scheef gaan staan). Volgens deze arts is er echter geen link met mijn kaak.
Nu stelt de KNO-arts dus een VOX-injectie voor met ongeveer 50% kans op beterschap. De arts klonk al vrij sceptisch vond ik zelf omdat het aan beide kanten fel open staat en blijkbaar kunnen ze enkel vooraan injecteren. De behandeling zou terugbetaald zijn, maar het geïnjecteerde middel kost €400 per keer (kan max 3 keer als ik het juist heb).
Verder sprak hij ook nog over een antidepressivum Nortrilen (zorgt voor toename van noradrenaline en serotonine), wat als bijwerking een plaatselijke massa-toename ter hoogte van de buis van eustachius zou hebben. Iemand hier ervaring mee?

Allemaal heel veel liefs en hopelijk veel begrip van je omgeving.
Kim
Patrickdonderdag 06 augustus 2020 - 17:22u
Dag allen,

Ik weet niet of ik TA heb : ik heb autofonie als ik iets harder praat ( mijn stem klinkt wat nasaal in mijn hoofd ) en verstopt gevoel in rechteroor ; alleen is dit bij mij constant zo terwijl ik hier lees dat iedereen het over 'openklappen' heeft op geregelde tijdstippen. Achteroverliggen en zo heeft evenmin effect bij mij. Daarom weet ik het niet zeker of dit om een TA gaat. Autofonie zou immers ook een symptoom van een gesloten BET kunnen zijn las ik ergens.
Situatie is nog verslechterd nadat mijn KNO-arts een kleine perforatie in trommelvlies maakte een week geleden. Indien niet beter zou hij een buisje plaatsen maar hierin ben ik niet gerust. Iemand die dit herkent of advies kan aanbieden ? Alvast dank !
Laurawoensdag 05 augustus 2020 - 12:01u
Aanstaande vrijdag afspraak met kno erasmus over evt. operatie waarbij botweefsel gebruikt gaat worden om de buis smaller te maken. Evt. Risico is gehoorverlies of/en oorontstekingen. Zijn hier mensen die tuba aperta hebben gekregen met de overgang?? Ben er nl. heilig van overtuigd dat door het op drogen van de slijmvliezen deze klacht is ontstaan. De open buis had ik nl al toen ik 21 was en is na amandelen knippen en buisje in het oor weg gegaan. Toen was het overigens alleen ploppen wat ik weg kon slikken of klaren
Femkemaandag 27 juli 2020 - 23:54u
@Melle

Je moet een verwijsbrief vragen voor een KNO-arts. Zij kunnen je beter helpen! Nu knap ik net op van een sinus infectie met weer vocht achter de trommelvliezen en heb ik 2min die ademhaling gehoord. Voor de rest is het bij mij nu over!
Mellezondag 26 juli 2020 - 16:44u
@Femke op 25 mei 2020

Dag Femke en de rest, ik herken mijzelf in jouw volledige verhaal, behalve de chronische oorontsteking. Ik ben continue verkouden slijm in m'n keel. Kortom, je beschrijving is erg herkenbaar voor mij.

Ik ben benieuwd hoe je te werk bent gegaan? Ik ben al eerder naar mijn huisarts geweest met klachten, maar werd er niet veel wijzer van. Ik hoor graag van je, of iemand anders die wellicht informatie kan geven!

Volgende pagina