Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3726 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 12 van 373.

Naar pagina: Meest recent   10   11   12   13   14   15   16

Jvrijdag 09 augustus 2019 - 09:24u
Vele klachten in en rond het oor worden mede veroorzaakt door een verkeerde spanning van het trommelvlies. De meest gekende spier die de tonus bepaalt is de 'trommelvliesspanner' of musculus tensor tympani. Ook al is het trommelvlies een heel klein orgaantje, het is een belangrijk knooppunt waar veel zenuwuiteinden samenkomen. Daarom kunnen zoveel verschillende klachten optreden wanneer de spanning van het trommelvlies niet goed geregeld is.
Sommige klachten hebben te maken met een overdreven gewaarwording van eigen lichaamsgeluiden zoals het overdreven horen van de eigen stem (autofonie), buitensporig horen van de hartslag (pulsatiele tinnitus), het horen van de eigen ademhaling, voetstappen,… . Andere klachten hebben met het oor zelf te maken zoals een drukgevoel in het oor, lichte tinnitus, lichte evenwichtsstoornissen.
Jolandadonderdag 08 augustus 2019 - 00:47u
Hoi Jesse,

Mijn advies is om helemaal niets aan je TA te laten doen zolang het dragelijk is!
Je hebt geen enkele garantie dat het er beter op wordt en het risico dat het nog slechter wordt wil je toch niet nemen!? Ik ben zelf nu 10 jaar bekend met TA en kan er goed mee leven. Waardoor: veel water drinken, op tijd rust nemen en ik vermijd cafeïne. Sterkte en succes!
Anoniemzondag 04 augustus 2019 - 10:36u
Hoi Jesse,

Er zijn ook mensen die door buisjes van alle tuba aperta klachten af zijn gekomen!
Het is zo verschillend, je zou het echt erop moeten gokken. Niemand kan jouw persoonlijke situatie voorspellen! Het voordeel van buisjes is dat ze er altijd weer uitgehaald kunnen worden.

Sterkte en groetjes
Aan Jessezaterdag 03 augustus 2019 - 18:45u
Hoi,

Mijn persoonlijk gebruik van buisjes is slecht (had ze eigenlijk niet nodig in mijn oren). Ik las wel eens dat gebruik van buisjes met een TA af te raden is. Hopelijk kan hier iemand jou meer informatie over geven!
Jessemaandag 29 juli 2019 - 16:43u
Hey mensen,
Na een tijd niks gehad te hebben speelt mijn oor weer op. Ik had dus een vraag wat jullie ervaringen zijn met het plaatsen van oor buisjes? Advieseren jullie het mij of niet? Ik heb alleen korte aanvallen op sommige dagen bij inspanning enzo.
Niet echt harde autofonie ofzo al komt het heel soms wel even voor.
Het meest last heb ik van het drukgevoel dat mijn trommelvlies heen en weer gaat bij inademen.
Misschien zouden van die buisjes me helpen. Of maakt het de TA dan juist erger?
Gr jesse
Joachimvrijdag 26 juli 2019 - 16:38u
"Aan Joachim"

Ik had eigenlijk geen last van mijn oren, buiten een ingetrokken trommelvlies aan beide oren. Ik ben deze week naar de KNO geweest. Ze wou de buisjes niet uithalen. Ze zei me dat 1 buisje aan het uitgroeien was. Vandaag was ik buiten wandelen en merkte ik aan mijn oor waar het buisje nog niet uitgroeit dat het meteen weer dichtklapte door verschil van druk. Ik had het eerst aan beide oren maar nu alleen nog het ene oor waar het buisje nog goed inzit. Ik hoor dan mezelf praten, anderen minder goed, duizelig! Waarschijnlijk heb ik te veel lucht in het middenoor nu waar de buis van Eustachius misschien te veel gaat openstaan?

Ik had me buisjes laten aanmeten omdat ik veel last had van slijm in de keel, kuchen, teruggetrokken trommelvlies.

Ik neem nu vitamine D3 en mijn kuchen, slijm is al veel minder in de keel. De buisjes hebben momenteel heel mijn leven verpest! Ik ga een andere kno zoeken die asap mijn buisjes moet uithalen.
Aan jasmijnzaterdag 20 juli 2019 - 19:38u
Hi jasmijn,

Wat bedoel je met vocht in/uit het oor?
Vocht in het oor achter het trommelvlies kan vastgesteld worden door een KNO arts. Vocht in de gehoorgang is alleen mogelijk als in oorsmeer, water door zwemmen of douchen, of als je trommelvlies gescheurd is en er vocht vanuit het middenoor naar buiten loopt.

Als je bedoeld dat je niet daadwerkelijk vocht ziet maar het alleen voelt, voelt vloeien in je oor zegmaar, dan is dat inderdaad een klacht van tuba aperta die vaker word genoemd. Het gevoel alsof er water ergens achterin het oor loopt en in beweging is. Geen idee waarom maar zal te maken hebben met het niet/nauwelijks functionren van de bve waardoor vocht en slijm vrij spel heeft om heen en weer te vloeien?

Groetjes en sterkte
Aan joachimzaterdag 20 juli 2019 - 11:27u
Hi Joachim. Mag ik allereerst vragen waarom er buisjes geplaatst zijn als jij situatie dragelijk was?
Of is het met een reden geplaatst en lijkt de situatie van toen nu dragelijk omdat deze nieuwe situatie erger is?

Want als het toen echt dragelijk was zou ik direct de buisjes laten verwijderen.

Maagzuur kan inderdaad het weefsel in huis van eustachius aantasten (zo word gezegd, of het echt direct de oorzaak is weet niemand geloof ik).

Wel weet ik dat mensen die last hebben van zuurbranden vaak ironisch genoeg te weinig maagzuur hebben, dus de pillen tegen maagzuur werken dan averechts. Probeer eens iedere ochtend op nuchtere maag water met een half uitgeperste citroen en zie of dat helpt voor hrt maagzuur en eventueel als gevolg daarvan ook voor je oren.

Ik zou in ieder geval de buisjes laten vrwijderen en zien of dat je weer op het niveau van daarvoor brengt.
Joachimwoensdag 17 juli 2019 - 19:01u
Hallo,

Ik heb 5 weken geleden buisjes laten plaatsen door slecht functionerende buisjes van Eustachius. Nu voel ik al dat mijn oren niet meer goed klaren. Wanneer er bv. wind in de oren gaat, voel ik alles toeklappen en hoor ik mezelf spreken, andere mensen hoor ik nog amper en word ik duizelig (dronken gevoel).

Daarnaast heb ik nog eens vorige week maagzweren opgelopen + terugkerende reflux tot in de keel die me enorm ziek maakt. Hier neem ik nu maagzuurremmers voor.

Mijn leven is drastisch veranderd na de ingreep ivm plaatsen van de buisjes.

Voor de operatie had ik verstopte buisjes van Eustachius, veel slijm in de keel en soms moeilijk slikken. Maar het leven was hierbij dragelijk en was er volledig aan aangepast.

Nu na het plaatsen van tr. buisjes heb ik oa. Krakende geluiden bij het slikken, misselijkheid, vol gevoel in het hoofd, sneller een ontsteking,...

Hierbij denk ik weer om de buisjes te laten verwijderen, maar ik ben bang dat het slechter gaat worden of de problemen gaan aanblijven.

Ik probeer mijn reflux te linken met mijn slecht functionerende buizen van Eustachius nu. Ik las dat het maagzuur tot in de oren kan terugkeren en het slijmvlies van de buisjes van Eustachius kan aantasten. Ik word een beetje radeloos en voel mezelf in een depressie gaan. Huilbuien, geen fut, verslagen gevoel,...

Kan iemand met een verklaring komen?

Mvg, Joachim
Jelledinsdag 16 juli 2019 - 13:26u
Hallo “aan Jelle”,

Dank voor uw antwoord. Het zijn inderdaad de mensen met de meeste klachten die zich op een forum bevinden. Geen goede maatstaf dus. Fijn voor u dat het beter is gegaan en dat je nu weer minder last hebt. Het kan dus inderdaad ook beter gaan. Zelf begonnen mijn klachten pas hevig te worden nadat ik mij op dit forum bevond (enkele dagen geleden). Volgens mij zit het ook een beetje tussen de oren. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer klachten (net als met Tinnitus). De focus moet eraf en ik wacht wel even af wat mijn KNO-arts zegt.

Volgende pagina