Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3932 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 12 van 394.

Naar pagina: Meest recent   10   11   12   13   14   15   16

Michielwoensdag 10 februari 2021 - 16:21u
Ik herken veel dingen van de Tuba Aperta. Hebben jullie al een middel of behandeling gevonden wat resultaat geeft?
Magrietmaandag 08 februari 2021 - 19:07u
@corina
Ik heb dit ook. Meestal heb ik bij lage tonen bv mannelijke lage stemmen dat mijn oor meetrilt met het geluid. Ontzettend vervelend en ik ervaar dit ook echt als een belemmering. Meer mensen last van? Is er iets wat hier tegen helpt? Ik wordt er soms moedeloos van.. heb zoveel meer klachten, zoals mijn oren moeten klaren na het gapen bv. Loop ook bij kno arts. Benoemd dat ik vermoed dat ik last heb van tuba aperta maar mijn kno arts beweert dat dit niet het geval is. Maar ik twijfel hier enorm over. Vermoeiend is het wel... :(
Terryzondag 24 januari 2021 - 18:59u
@Corina
Ik heb deze klacht ook een tijdje gehad wat bij mij vooral optrad bij telefoneren. Mijn trommelvlies van mijn ene oor ging dan meetrillen/resoneren op het stemgeluid wat ik hoorde met met mijn andere oor. Het kan een gevolg zijn van Tuba Aperta heb ik begrepen. Misschien moet je deze link even lezen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/8603-oormyoclonus-als-het-oor-wild-wordt.html
Corinazondag 24 januari 2021 - 10:42u
Hallo! Hoop dat iemand mijn probleem herkent:
Als ik op mijn rechter oor lig, dan gaat mijn oor of trommelvlies trillen in mijn oor. Het is niet alleen hoorbaar maar ook voelbaar. En daarbij "reageert" het trillen op het geluid wat ik met mijn linkeroor "binnenkrijg", het trilt mee op het omgevingsgeluid. Dus liggend tv kijken (op r.oor) is geen doen, want dan overstemt het getril in mijn r.oor. De laatste tijd wordt het erger..
Ik heb ook al heel lang last van open/dichtklappen van mn oren (en dan mn eigen stem heel hard en vervormd horen) als ik gespannen ben, bijv. tijdens een sollicitatiegesprek, heel lastig!
Ik hoop dat iemand mijn oorproblemen herkent, want de huisarts vond het maar raar en kon er niks mee.
Groetjes Corina
hermanzondag 17 januari 2021 - 09:37u
Buiten de al vernoemde klachten in eerder bericht, heb ik ook kaakspierklachten en heel veel last van pijnlijke/stijve nekspieren.Ik heb al horen zeggen dat dit ook de reden kan zijn van mijn oorproblemen, is dat zo? En wat kan ik daar aan doen?
Eelcovrijdag 08 januari 2021 - 12:44u
Herkenbaar de ervaringen van Rob en Terry en ja ik ervaar ook kaakspier klachten. Een jaar geleden heb ik op dit klankbord wel wat berichten geschreven, destijds was mijn TA een drama. Ik ben toen van roken overgestapt naar dampen met een lage dosis nicotine. Gevolg: bijna 20 kg aangekomen en dat is in mijn geval prima. Ben namelijk dik 2 meter en woog een kleine 80kg. Nu dus een kleine 100kg. Ik heb het idee dat dit ten goede is gekomen van mijn tuba aperta... komt namelijk nauwelijks nog voor. Dit wil echter niet zeggen dat mijn oren geen problemen meer opleveren.... ploppen, kraken, klikken, druk gevoel, gevoelig voor bepaalde geluiden, tinnitus, enz. Elke dag het gevoel dat ik een TA moet voorkomen...
Terrydinsdag 05 januari 2021 - 19:06u
@Rob,
Ook bij mij begon het toen ik 15 jaar was, eerst alleen bij zware inspanning maar in de loop der jaren ook zomaar steeds frequenter over de hele dag. Veel bewegen had en heeft een negatief effect. Ook ik liep dan de hele dag mijn oren dicht te snuiven om de klachten te onderdrukken. Vakantie had meestal wel een positieve uitwerking. Ik heb altijd een tenger postuur gehad. Inmiddels ben ik 61 jaar en in de afgelopen 7 jaar zijn de klachten gelukkig vanzelf afgenomen en komen nu nog maar heel af en toe voor. Ik kan het nog wel opwekken middels bijvoorbeeld klusjes waarbij je steeds omhoog moet kijken en daarmee je spieren in de hals moet aanspannen, stress heeft ook wel wat invloed.
Robdinsdag 05 januari 2021 - 14:08u
Hallo,
Ik heb dit ook al sinds ik 15 ben. Nooit bij stilgestaan, totdat het heel frequent is geworden (ben nu 35).
Om de autofonie op te lossen, snuif ik heel hard met mijn neus. Maar dan is enorm vermoeiend natuurlijk en volgens mij ga je ervan hyperventileren. Ervaart iemand ook kaakklachten?
Zijn jullie allemaal slanke mensen?(het schijnt vaak met gewichtverlies te gaan). En is het ook wel eens helemaal niet aanwezig? Op vakantie bijvoorbeeld? Ik denk dat stress ook een belangrijke factor is, maar goed, het is ook best stressen met de klachten.
Hannahmaandag 28 december 2020 - 10:14u
Hallo allemaal,
Wat fijn dat deze website bestaat en wij middels het klankboord informatie kunnen delen. Afgelopen jaar ben ik gediagnosticeerd met Tuba Aperta (TA). Bij mij staat de buis van eustachius in beide oren te open. Op het klankboord kwam ik meerdere ervaringen tegen van vrouwen met TA en de anticonceptie pil. Door oa. deze ervaringen ben ik gestopt met het slikken van de pil en wat een verlichting! 50% van mijn klachten zijn verminderd. Wellicht hangt het dus samen met het hormonale circuit van het lichaam? Daarnaast heb ik bloed laten prikken bij de huisarts en de gegevens opgevraagd. Mijn ijzergehalte in het bloed was te laag. Om te kijken of het aanvullen van het tekort aan ijzer in het bloed de klachten doen verbeteren, ben ik elke dag 2 abrikozen gaan eten. Dit doe ik nu zo'n half jaar en de klachten zijn puur minder geworden. Ik ervaar enkel lichte TA klachten eind v.d. dag/avond. Voorheen was dit de hele dag door. Hopelijk kan ik met deze tips mensen helpen.
Groetjes
Terrydinsdag 22 december 2020 - 19:20u
@Fred H,

Ik zou als ik jouw was in dit stadium (hoe vervelend de klachten ook zijn) toch even wachten met verdere ingrepen aan het gehoor. Iedere ingreep brengt weer risico`s met zich mee. Het is niet uit te sluiten dat in de loop van tijd de klachten vanzelf nog kunnen afnemen.

Volgende pagina