Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3726 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 10 van 373.

Naar pagina: Meest recent   8   9   10   11   12   13   14

Annelorezondag 01 september 2019 - 10:03u
Dag allemaal,

Sinds een aantal jaren ben ik bekend met tuba aperta. Het begon in één oor en na verloop van tijd kwam het ook in mijn andere oor.
De NKO-arts heeft het vast kunnen leggen met een cameraatje via mijn bve.
Staat deze aandoening bekend om een progressief verloop? Waar het eerst 1x per dag open ging gebeurd het sinds een jaartje steeds vaker tot het punt dat heden mijn beide oren elke dag de hele dag door open gaan.
Ik werk inmiddels vanuit huis dus kan gelukkig grootste deel van de dag liggen of met mijn hoofd omlaag, maar het blijft een gedoe.
Hoor graag van jullie!

M.v.g.
Annelore
Hallovrijdag 30 augustus 2019 - 10:56u
Juist omdat mensen op dit forum weten qua klachten waar ik doorheen ga omdat nagenoeg iedereen hier ploppende oren en autofonie heeft. Dan is dit toch de plek waar ik hulp moet zoeken en niet bij alle specialisten die de aandoening niet hebben en niet weten hoe afschuwelijk het is.
Hallovrijdag 30 augustus 2019 - 10:46u
Omdat ik juist ook mijn weg probeer te vinden.
Ik ben zwaar depressief geworden puur door deze aandoening in mijn beide oren en heb het gevoel dat ik daar alleen mee ben.
Ik wil weten of deze aandoening bij anderen hetzelfde effect heeft zodat we elkaar kunnen helpen misschien want mensen om mij heen begrijpen niet dat ik zo suïcidaal ben door wat geplop in mijn oren.

Jammer dat er wat jou betreft geen ruimte is voor mensen zoals ik.
Jvrijdag 30 augustus 2019 - 09:52u
@hallo allemaal,
Ik snap echt jouw bericht niet op dit klankbord. Als je deze gedachtes hebt ga dan hulp zoeken maar ga niet hier onrust creeeren bij mensen die hun weg proberen te vinden met deze aandoening.
Hallo allemaaldonderdag 29 augustus 2019 - 09:18u
Meer mensen die suïcidaal zijn puur door de tuba aperta?
Jwoensdag 28 augustus 2019 - 09:29u
Hoi Ichelle,
Bij mij zijn de klachten begonnen na een oorinfectie maar inderdaad in combinatie met een burnout. Ik merk hoe minder focus ik erop leg of hoe minder stress ik heb, dat de klachten ook minder zijn. Bij mij zijn eerst vliesjes over de trommelvliezen geplaatst, dit hielp alleen moest iedere 4 weken opnieuw. Uiteindelijk al mn moed bij elkaar geraapt en de keuze voor oorbuisjes gemaakt. Rechter oor gaat prima, kraakt af en toe. Linker oor gaat met vlagen. Maar hoe beter ik in mn vel zit hoe beter t gaat.
Ichelledinsdag 27 augustus 2019 - 14:52u
Hi!

Mijn naam is Ichelle en ben 30 jaar oud. Momenteel zit ik burn-out thuis sinds half november 2018.
Ik heb sindsdien last van tinnitus, het met momenten horen kloppen van mijn hartslag in mijn oor, mijn ademgeruis met momenten horen, de ander soms niet goed kunnen verstaan omdat mijn oren dan ploppen en ik eerst mijn oren moet klaren door een beweging met mijn kaken te maken waardoor ik ze kan klaren. Ik ervaar met momenten ook veel spanning in mijn kaken. Daarnaast komen geluiden vaak heel hard binnen.
De klachten m.u.v. de tinnitus waren al een tijdje aanwezig voordat ik thuis kwam te zitten.
Ik ben inmiddels bij een KNO arts geweest die heeft geconstateerd dat mijn klachten niet door gehoorschade zijn, maar waarschijnlijk stress gerelateerd zijn.

Volgende week heb ik wederom een afspraak bij de KNO arts, omdat ik veel slijm ervaar tussen mijn neus en mijn keelholte en dat vaak weg probeer te slikken. De huisarts dacht aan de buis van Eustachius.

De andere bovengenoemde klachten zaten mij niet lekker, omdat ik nu al zo lang thuis zit en ik weinig verschil merk. Ik ben hierdoor ook erg prikkelbaar. Dus ben ik zelf gaan googelen en kwam ik op deze website. Ik herken veel van de klachten en ik ben in de periode van vorig jaar maart/april tot oktober/november 13 kilo verloren (bedoeld). Nu vraag ik mij af of mijn klachten daardoor veroorzaakt kunnen zijn en zo ja of het zin heeft om te proberen om een paar kilo aan te komen? Want feit is dat ik lang niet lekker in mijn vel zat qua gewicht en dat nu wel doe, eindelijk, na 18 jaar.
Hebben jullie hier ervaring mee? Is er iemand die zich herkent in mijn verhaal en dit heeft geprobeerd om te zien of de klachten verminderden? Ik hoor graag van jullie, want ik ben zo intens verdrietig door dit alles waardoor ik het idee heb dat ik hier nooit uit ga komen wat mijn herstelproces nu ook niet bevordert.
Anzaterdag 24 augustus 2019 - 14:40u
Bij mij is afgelopen week tubaaperta geconstateerd na maanden klachten doorverwezen naar kno arts,hij zei dat het misschien in de winterperiode over kan gaan.Na dit forum dingen hebben gelezen moet ik zeggen dat mij dit wel een beetje angstig maakt dat de klachten zullen blijven.Zijn er nog alternatieve therapieën wat wat verlichting kan geven misschien.De extreme vermoeidheid vind ik wel heel naar , weinig energie om dingen in gezelschap te gaan doen.
Aan anoniemdinsdag 20 augustus 2019 - 10:06u
Misschien heb je wel een vitamine of magnesiumtekort, een te lage bloeddruk of last van spierspanningen (overbelaste kaakspieren misschien?).

Ga eens naar een huisarts en probeer te achterhalen wat er misschien toch speelt, wat jij nu niet weet. Geef de moed in ieder geval niet op. Probeer anders een dagboek bij te houden, waarin je aangeeft wanneer het erger komt opspelen dan normaal. Probeer dan ook te achterhalen wat je hebt gegeten, gedronken en gedaan. Soms zit de oplossing in een raar hoekje, dus houd hoop!!
anoniemmaandag 19 augustus 2019 - 22:01u
Nee, ik ben niet aan de pil.
Ook niet zwanger geweest.
Ook niet afgevallen, ik drink geen koffie thee of alcohol.
Ik sport niet.
Ik neem geen medicatie. Heb geen operaties aan mijn oren gehad. Ik zou echt niet weten waar het vandaan komt helaas :(
Heb al veel geprobeerd met diëten en supplementen etc. Zout water maar niks helpt

Volgende pagina