Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3944 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 52 van 395.

Naar pagina: Meest recent   50   51   52   53   54   55   56

Evelinezaterdag 29 december 2018 - 17:44u
Hey Yvonne

In het begin van de ontsteking hoorde ik mezelf ook maar niet zo luid en geen ademhaling. Hoop dat het een restverschijnsel nog is, maar lees dat nergens. Ondertussen al heel wat stress en wordt ook erger...Inderdaad geen last als ik lig. Al oorartsen bezocht en half januari prof in Wilrijk.
Yvonnezaterdag 29 december 2018 - 17:06u
Eveline,
Bij TA is de autofonie helemaal weg als je ligt (dus niet alleen verbetering). Als je oor dichtzit hoor je jezelf ook. Het is iets heel anders dan autofonie en ik kan vanuit hier niet zeggen of het dat is natuurlijk. Dit soort klachten worden op dit forum vaker genoemd na oorontsteking en gaan vaak weer over. Hopelijk voor jou ook.Het gehoorverlies kan ik niet echt rijmen met TA trouwens, wel met een dicht oor uiteraard. In ieder geval arts(en) raadplegen voor de oorontsteking. TA weten ze vaak weinig van.
Evelinezaterdag 29 december 2018 - 12:26u
Hey Yvonne
Ik hoor mijn eigen stem/ en ook ademhaling luid. Dit klikt er precies in en uit. Daarnaast nog oorsuizingen en gevoel alsof mijn oor nog deels dichtzit. Ook gehoorverlies volgens testen. En als ik lig heb ik betering...
3 weken terug oorontsteking gehad met bijkomende herpes virus aan oor erbij en die autofonie is sinds 2 tal weken. Raar allemaal.
Yvonnevrijdag 28 december 2018 - 21:56u
Hoi Eveline, ik ben geen arts, "slechts" ervaringsdeskundige, maar het klinkt zo niet als Tuba Aperta. Een goed uitgangspunt daarvoor is: hoor je jezelf nog steeds (alsof je een emmer op je hoofd hebt, dus NIET dat je oor dichtzit) als je ligt of als je voorover hangt? Want dan is het hoogstwaarschijnlijk geen TA.
Bij TA heb je dus ook geen dicht oor maar juist een open buis v Eustachius. Daar gaat al dat geluid doorheen. Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen/geruststellen.
Evelinedonderdag 27 december 2018 - 11:08u
Nathalie: bedankt voor jouw antwoord. Kan ik jou eventueel een mailtje of via messenger berichtje sturen want ik ben zo ongerust. Al 2 oorartsen bezocht intussen. Bedankt voor jouw antwoord.
Nathaliedonderdag 27 december 2018 - 09:23u
Eveline, ik heb dit een jaar geleden ook na een oorontsteking en verkoudheid gehad en dit is weg gegaan maar heeft wel een paar weken geduurd. Mijn oorarts zegt dat dit vaak voorkomt. Nu als ik verkouden ben, heb ik hier af en toe nog kort last van.
Evelinezaterdag 22 december 2018 - 09:21u
Sinds 2,5 weken heb ik een oorontsteking die intussen behandeld is met antibiotica. Helaas heb ik sinds 1 week het gevoel van een dicht oor, mezelf heel luid horen, luide ademhaling in oor. En dit afwisselend met het gevoel van een oor die dicht zicht. En daarnaast nog oorsuizingen.
Heeft iemand dit ook gehad ten gevolge van een oorontsteking? Of is dit ook tuba aperta?
Yvonnedonderdag 06 december 2018 - 09:43u
Adriana,
Je hebt geen Tuba Aperta gehad (dit wordt niet erger als je gaat liggen en afleiding helpt niet). Als je dit wel had gehad was dit niet overgegaan door te bidden.
Adrianawoensdag 05 december 2018 - 09:00u
Na een vliegreis zijn mijn klachten begonnen, nu 8 weken geleden. Mijn linker oor ging niet meer open, waardoor klachten als hartslag horen golven door mijn oor steeds heviger zijn geworden. Zolang ik overdag afleiding had, was er goed mee te leven. Wanneer ik ging liggen werd het erg storend, waardoor de nachtrust flink werd verstoord. Ook kraakte het in mijn oor. Vrienden van mij gaven aan wel te willen bidden voor mij, op dit moment grijp je alles aan om maar hiervan verlost te worden. Een aantal dagen geleden stond ik s morgens op en merkte dat ik helemaal klachtenvrij ben!!!! Absoluut het proberen waard!!!!
Yvonnewoensdag 28 november 2018 - 20:13u
Hoi Miriam,
Ik heb de afgelopen 20-25 jaar ook al heel veel geprobeerd inderdaad. Bij mij was de operatie van dr Brinkhuis wel succesvol gelukkig. Ik wist dat hij binnenkort met pensioen ging maar ik wist niet precies wanneer. Ik weet wel dat zijn team de operatie ook wil doen (werd mij verteld tenminste). En tja, garanties krijg je nooit. Het gehoorverlies is bij verholpen met een hoorapparaat. Verder heb ik er wel een piep aan overgehouden (tinnitus) maar daarmee kan ik goed leven. Veel beter dan met de autofonie van de TA.
Maar als jij je nu kan redden met het water dan is het goed toch.
Ik ben in ieder geval blij dat ik geopereerd ben.

Volgende pagina