Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3726 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 52 van 373.

Naar pagina: Meest recent   50   51   52   53   54   55   56

Yvonnemaandag 23 juli 2018 - 21:47u
Sara, je kunt niet met je vinger aan de buis van Eustachius komen. Je bedoelt waarschijnlijk je gehoorgang? Misschien dat je kno-arts daar ook slijm en zwelling heeft gezien? In de buis van Eustachius is dit heel moeilijk te zien (of hij moet via de neus met een camera zijn gegaan, dan misschien wel?).
Vooralsnog hoop ik voor je dat je geen TA hebt en dat je klachten verminderen als de zwelling (mss door de hooikoorts?) verdwijnt.
Saramaandag 23 juli 2018 - 14:57u
Ik heb wel hooikoorts 7 jaar maar dit heb ik nog nooit gehad. Ook heb ik die rare bromtoon die opkomt in loop van de dag en als ik aan de buis zit met mn vinger dan vervormd het geluid of word het stiller. Doe ik men vinger weg hoor ik de lage brom weer. En daardoor geraak ik niet in slaap.
Saramaandag 23 juli 2018 - 13:21u
Dag yvonne ok ik wist dat niet van die pet dat da hetzelfde is. Hoe het is begonnen gwn zomaar mee opgestaan sinds 5 juni. En toen dacht de kno aan plotse doofheid of ontregeling met de middendruk. En dan 5 weken toen ik zei controleer via de neus zo naar de buis tezien heeft ze da gdn en zag ze die slijm en zwelling in de buis.
Yvonnemaandag 23 juli 2018 - 08:58u
Sara, PET is hetzelfde als Tuba Aperta. Misschien was dat niet duidelijk? Als je zwelling en slijm hebt weet ik dus niet of je dit hebt maar je zult hiervoor toch echt bij een goede kno-arts moeten zijn. Bij mij is de TA vastgesteld en zijn de symptomen ook heel duidelijk (vooral autofonie = je eigen stem en ademhaling heel hard en vervormd in je hoofd horen. Dit is dus weg als je je hoofd omlaag of horizontaal houdt).
Kun je nagaan waarmee het is begonnen? Veel afgevallen ineens? Een zware verkoudheid? Hormonen? Oorzaak TA is in principe onbekend maar op dit forum proberen we er onderling ook meer over te weten te komen.
Saramaandag 23 juli 2018 - 00:21u
Ik weet het ook niet yvonne mijn eigen stem is mechanisch net als de kinderen hun stem hoor ik ook mechanisch. En dan die brom geluid in de oor heel vervelend slaap er ne van snachts. En ja idd de kno zag slijm en zwelling van de buis van eustachius?
Yvonnezondag 22 juli 2018 - 23:01u
Sara, wat ik herken in je verhaal is het mechanische (vervormde, extra harde) geluid van je eigen stem horen. En ademhaling (bij mij dan). Wat ik niet herken is dat dat ook zo is bij geluiden van buitenaf.
En slijmvorming e.d. daar heb ik mijn kno-arts ook nog niet over gehoord maar ik ben maar één geval hè. Het kan bij jou weer anders zijn.
Wat ik bedoel met dat de klachten weg zijn als je ligt: het maakt niet uit op welk oor je gaat liggen. Je kunt zelfs blijven staan en je hoofd helemaal naar de grond voorover laten hangen (of opzij): zolang je buis van Eustachius er maar van "dichtklapt", want dan zijn je klachten voor even weg. Maar 's nachts heb ik dus nergens last van en overdag ga ik soms ook een paar uurtjes liggen voor rust.
Sarazondag 22 juli 2018 - 22:29u
Zooo spijtig dacht hier op deze pagina over te kunnen praten,maar niet dus
Sarazondag 22 juli 2018 - 16:01u
Het geluid dat ik omschrijf toen ik zei ik hoor men stem dubbel. Ma dat heb ik ook met andere geluiden zolas de tv die luid aan staat of als men man tege de kids roept dat komt dan zo scherp in mn oren net als dus men eigen stem als ik praat? Dus weet niet of dit bij open buis hoort. Ook zei de kno ik zie slijm en het is gezwollen kn de buis kan dit ook bij eenn open buis dus slijm en zwelling?
Sarazondag 22 juli 2018 - 15:42u
En hoe bedoel je gaan ligge op het aangedane oor of gwn op de rug want heb het aan de rechteroor? Sorry voor de zoveel vragen!
Sarazondag 22 juli 2018 - 15:40u
Ik ben zo bang geworden na het lezen van die pet diagnose. Ik wist niet dat dit ook bestond. Als ik mn hoofd tussen mn knieën doen en praat hoor ik ng steeds die dubbel stem. Of als mn kids roepen hoor ik alles dubbel in die rechteroor adem horen heb ik niet en hart horen (kweet ne hoe da klinkt) dus da Weet ik ook niet ben nu al 6 weken depri hierdoor en weet niet wat er mij ng allemaal te wachten staat het is elke dag een strijd voor mij met angstgevoelens (hypochonder) ma ja da maakt niet uit iedereen zal hiervoor bezorgd zijn denk ik! 😔

Volgende pagina