Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3818 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 50 van 382.

Naar pagina: Meest recent   48   49   50   51   52   53   54

Yvonnedonderdag 16 augustus 2018 - 14:50u
Hallo Sjaak,
Ik heb jaren TA gehad (met als belangrijkste symptoom de hele dag autofonie). En nee, daar was absoluut niet mee te leven. Ik heb operaties gehad aan t betreffende oor. Uiteindelijk succesvol gelukkig! Aan t andere oor heb ik soms ook last: dan 2 weken wel, dan 3 weken niet. Heel onvoorspelbaar. Zodra de buis van Eustachius aan dat oor ook constant open blijft staan, wil ik aan die kant ook geopereerd worden. Ondanks de risico's en complicaties.

Je vraagt naar het vliegen. Vliegen heeft mij voor en na de operatie nooit problemen opgeleverd maar neusspray gebruik ik echt nooit meer. Ik sluit namelijk niet uit dat dat om te beginnen de reden is dat ik TA gekregen heb. Ik denk dat neusspray/Xylametazoline de slijmvliezen (misschien definitief?) kan doen slinken als je aanleg hebt voor TA.
Yvonnedonderdag 16 augustus 2018 - 14:30u
Hoi Hanne,
Ik had gisteren even (een uur denk ik) last van autofonie. Toen was het heel benauwd hier in Nederlands Limburg maar ik had ook weinig gedronken. Vandaag nog niets.

Hanne, ik kan me je radeloosheid helemaal voorstellen. Leef echt met je mee. Ik zou niet weten hoe te werken met de constante autofonie. Ook omdat ik het met iedere ademhaling had. Ik zou die rhinicur elke 30 minuten nemen als ik jou was! Of doe je dat ook?
Waarom zou dat werken? Zou het zout de buis (even) doen opzetten? Totdat het zout op is gelost dan...
Sjaakdonderdag 16 augustus 2018 - 13:53u
Nog even een aanvullende vraag.
Voor het vliegen gebruik ik altijd neusspray met xylometazoline. Is dit aan te raden of juist niet? Ik lees wat verschillende berichten namelijk.

Thnx
Sjaakdonderdag 16 augustus 2018 - 13:33u
Hallo allemaal,

Ik weet niet of ik Tuba Aperta heb maar ik wil graag even mijn angst van me af typen.
Ik heb al zo'n 1,5 jaar Tinnitus aan beide oren, waar ik gelukkig goed mee kan leven. Afgelopen zaterdag had ik ineens mijn stem en ademhaling in mijn oor. Dit duurde ongeveer 1 uur. Vandaag had ik dit echt maar zo'n 10 seconden. Ik kan me niet herinneren dat ik dit in het verleden vaak gehad heb. Ik denk heel af en toe maar ik maakte me voorheen nooit druk om mijn oren totdat ik T kreeg.
Nu ben ik ontzettend bang voor Autofonie.... Ik maak volgende maand een vliegreis van zo'n 11 uur en vraag me af of dit eventueel schadelijk kan zijn?
En daarnaast zou ik graag willen weten of jullie goed kunnen leven met autofonie. En hebben jullie dit 24/7 of komt het af en toe opzetten?

Alvast heel erg bedankt.
Hannedinsdag 14 augustus 2018 - 13:15u
Hoi Yvonne,

Ik ben blij voor je! Hopelijk blijft het toch zo verdergaan! Hou ons op de hoogte, zou ik zeggen.

Bij mij blijft het erg lastig, mentaal weegt het ook erg door. De idee om hiermee weer te moeten gaan werken... Ik spoel m'n neus nu weer dagelijks met rhinicur. En ik hoor meteen eigenlijk dat dit helpt. Als ik na het spoelen dan slik, hoor ik die bijhorende 'klik' door het openen vd BvE helemaal anders en heb ik geen autofonie. Echt heerlijk....
Enkel is het na 30-60 minuten weeral voorbij :(
Yvonnezaterdag 11 augustus 2018 - 14:11u
Hanne, ik heb het na die ene keer (een uur, 3 glazen water gedronken) niet meer gehad gelukkig. Dus het is weer rustig :) Ik let sindsdien ook heel erg op mijn watergebruik. Ach, het blijft speculeren. Ik zeg echt niet dat het dat is, of dat het het weer is. De prednisolon is nog steeds het meest opvallende wat mij betreft.

Dieny, ik heb voornamelijk last van autofonie (de ademhaling en stem horen). Nu dus even niet en sowieso aan mijn linkeroor niet meer omdat ik daaraan geopeerd ben in Heerlen door dr. Brinkhuis. Maar die gaat met pensioen binnenkort dus die doet denk ik geen operatie meer..
Hannezaterdag 11 augustus 2018 - 09:03u
Hoi Yvonne,

Dat is rottig... Had echt gehoopt dat je ervan af zou kunnen zijn... Ik weet het niet van het weer....
Bij mij is dat niet zo duidelijk. Heb er gewoon laatste tijd enorm veel last van mentaal...

@ Dieny: dat klinken idd de typische klachten. Ik ga naar Dr. Somers in Antwerpen. Maar hangt natuurlijk af v waar je afkomstig bent...
Dieny Muhlenbruchvrijdag 10 augustus 2018 - 20:46u
Hallo iedereen.
Ik ben Dieny Muhlenbruch en heb al 30 jaar lang tinitus. Helaas sinds 1,5 jaar ook tuba aperta erbij. Ik mijn geval....druk op trommelvlies, dichtklappen daarna direct nasaal. Wat helpt is op mijn kop hangen dan gaat het weer open . Heel even maar. Slikken of draaien van mijn hoofd....klap..weer.dicht. Duurt uren . Hoor ook mijn eigen ademhaling dan. Vreselijk ! Als dat voorbij is....hoor ik het pulseren van mijn eigen hartslag !!! Heb er dagen bij dat ik denk gek te worden. Heb er maar 1 woord voor.....HEL !!!! Wie heeft dit ook op deze manier en wie weet een kno arts die kan helpen ? Alvast bedankt . P.s. Neusspray maakt het alleen maar erger. Zo ook gaatje in trommelvlies die kno gemaakt heeft en buisje wat er geplaatst is. Niets helpt zover.
Dinydonderdag 09 augustus 2018 - 16:06u
Hoi Yvonne en anderen,
Wil dus graag even reageren op de toename van de autofonie (en dat geldt ook voor de tinnitus) bij de verandering van luchtdruk zoals onweer. Tijdens mijn vakantie in juni, heb ik ook al hier op het klankbord geschreven dat ik constateerde dat mijn situatie verslechterde toen het slechter weer werd. Ook vandaag staat er extra druk op mijn hoofd. Bingo! Ik geloof erin dat de weersomstandigheden invloed hebben. Eergisteren plukte ik nog even de sterren van de hemel. Koud water drinken, helpt bij mij trouwens ook ter enige verlichting. Sterkte allemaal.
Yvonnewoensdag 08 augustus 2018 - 15:57u
Sabine, toch interessant. Ik ga dit nog wat beter in de gaten houden en ik blijf de hele dag water drinken (ben een slechte drinker).

Volgende pagina