Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3198 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 50 van 320.

Naar pagina: Meest recent   48   49   50   51   52   53   54

Dinymaandag 21 november 2016 - 22:17u
Ook ik heb gevlogen, maar wel met oordopjes in. Geen last gehad van drukverschil. Bij avonden met harde muziek gebruik ik disco-oordoppen (apotheek). Ook bij mijn gymnastiekles met muziek doe ik laatst genoemde oordoppen in. Voelt goed.
Loesmaandag 21 november 2016 - 13:30u
Ellen je kan heel goed vliegen hoor met Tinnitus en met TA. Ik heb oordoppen laten maken speciaal voor mij. Er zit een demper in. Ik heb ze de hele vlucht in. Ik ga 4 x per jaar naar Spanje en omdat dat maar kort vliegen is en het vliegtuig bijna alweer gaat dalen als het de hoogte heeft bereikt houd ik ze de hele vlucht in. Voor lange vluchten houd je ze in tot het vliegtuig de hoogte heeft bereikt en als de piloot aangeeft dat hij de daling in gaat zetten doe je ze weer in.
Jolanda kan jij mij, in het kort, de oefeningen geven die jij doet voor nek en kaken. Ik wil dit gaan proberen. Fijn dat jij mijn bericht als positief hebt ervaren dat was ook de bedoeling. Nu achter dit scherm is het weer vreselijk. Raar hé. Echt last van straling.
Yvonnemaandag 21 november 2016 - 13:11u
@Ellen
Ik heb TA en heb altijd geheel probleemloos gevlogen. Ook is 1 buis van Eustachius opgevuld met Teflon en ook dat is gewoon blijven zitten tijdens het vliegen. Heb er ook geen pijn/last van tijdens het vliegen.
Dit is mijn ervaring, weet niet of dit voor iedereen zo geldt.
Ellen minnenmaandag 21 november 2016 - 10:30u
Kan je vliegen met TA. Ik wil graag op vakantie gaan.
Cynthia Boutesteinzondag 20 november 2016 - 19:56u
Maaike uit Zeeland. Mag ik met jou e-mailen. Ik woon in Zeeuws Vlaanderen en zag jou verhaal. Alvast bedankt. c.boutestein@live.nl
Cynthia Boutesteinzondag 20 november 2016 - 19:28u
Ik moet trouwens 8 december naar de KNO arts. Afwachten dus...maar ik ben zeer angstig dat ik ook weer met deze zeldzame aandoening moet 'leren leven'. Naast mijn tinnitus hyperacusis.
Cynthia Boutesteinzondag 20 november 2016 - 19:25u
Ik hwb tinnitus en hyperacusis.ik denk dat ik nu ookTuba Aperta heb aan mijn linker oor? Ik heb sindskort dat ik mijzelf hoor eten/kauwen. Als ik op mijn hoofd klop dan dreund dit door alsof je of een emmer klopt (hol) geluid. Ik hoor dof. Mijn eigen stem. Oren klaren helpt niet meer. Mijn trommelvlies plopt. Ik heb al jaren kaak scharnier problemen, zou dit er mee te maken kunnen hebben? Wat moet ik doen??? Ik weet niet of ik dit er ook nog eens bij kan dragen.....want er is geen oplossi g voor deze klacht toch?
Dinywoensdag 16 november 2016 - 14:12u
Abc,
Nog vergeten, ik heb meer last van druk in mijn hoofd bij het eten van banaan, zacht zoet fruit en alcohol. Gebruik dit dus zo min mogelijk. Het helpt!
Dinywoensdag 16 november 2016 - 13:59u
Beste abc
Om minder hartslag te horen helpt het bij mij om rustiger aan te lopen, te bukken en dan even je mond open te doen en vooral niet te snel een trap op!
De autofonie was langzaamaan iets minder geworden. Nu ben ik verkouden en is het harde geluid weer terug. Afwachten wat er nu weer overblijft. Zo moet je met alles leren omgaan en vooral wat vaker je hoofd wat rust geven als dat lukt. Ontspannen!!
Roelzondag 13 november 2016 - 23:23u
Het klopt toch dat ze oren kunnen opvullen met kraakbeen? En je dan eventueel kan horen net behulp van een baha?

Volgende pagina