Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3379 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 50 van 338.

Naar pagina: Meest recent   48   49   50   51   52   53   54

Bertus Vzaterdag 19 augustus 2017 - 09:35u
Ja dat lijkt mij ook eigenlijk wel weer logisch. Als 'die buizen groter zijn geworden' dan zal dat niet bij een paar kilo's er bij weer gaan krimpen. Druist ook tegen m'n gevoel in eerst je best doen om gewicht kwijt te raken en dan weer je best doen om aan te komen. Maar deze oor ellende zet je wel aan het denken. Ook véél aan het fietsen de laatste tijd maar dat gaat in het begin goed voor de oren maar na vele kilometers melden de oren zich weer. Kreeg van de apotheek neusdruppels en de medewerkster koppelde het orenverhaal wel gelijk aan problemen bij inspanning?!
Tja véél mensen met het zelfde probleem is fijn om te horen ( sorry mensen 😂 ) maar hopelijk toch eens de gouden tip!
Yvonnevrijdag 18 augustus 2017 - 07:36u
Hallo Bertus,

Ik was niet zoveel afgevallen als jij. Toen ik aankwam om te kijken of dat hielp tegen de TA leek dat een tijdje te helpen, maar daarna kwam het (voorgoed) terug. Waarschijnlijk staan mijn buizen van Eustachius gewoon permanent open.
Maar in de literatuur staat aankomen in gewicht wel beschreven als mogelijke oplossing. Dus het valt te proberen (als dat niet andere gezondheidsproblemen oplevert natuurlijk!).
Bertus Vdonderdag 17 augustus 2017 - 19:15u
Hallo, evenals meerdere mensen hier ben ik ook blij te lezen 'wat ik mankeer' aan mijn oren.
Op zoek naar een oorzaak kom ik ook (soms-) tegen dat gewichtsverlies een mogelijkheid van de problemen kunnen zijn. Ben zelf in korte tijd 25-kilo afgevallen.
Is hier meer over bekend? Is weer aankomen in gewicht een kans om van Tuba Aperta af te komen? Zijn er ervaringen?
Margretmaandag 14 augustus 2017 - 14:10u
Herkent iemand de jeuk/zeurend gevoel? Kan dit nog verdwijnen?

Groetjes
Margretmaandag 14 augustus 2017 - 14:09u
Hoi M,

Ik heb exact hetzelfde. Op zich geen autofonie maar wel direct zodra ik mijn kaak beweeg (gaap oid) en tegelijkertijd praat. En heel veel geplop en gekraak. Mijn linkeroor is het ergste en deze jeukt ook onwijs aan de binnenkant, en het drukgevoel is erg overheersend.

Ik ben wel naar de kno arts geweest maar blijkbaar niet naar een goede, aangezien ze niks konden zien/doen.

Maar kwaad kan het nooit toch? Ik zou alleen wel voorzichtig zijn met wat ze voorschrijven. KNO artsen hebben soms niet zoveel verstand van tuba aperta en komen met neussprays ed. Deze heb ik ook gebruikt na voorschrift omdat het kraakte en ik een drugevoel had, maar sindsdien kan ik mijn buis heel makkelijk open zetten en is het erger geworden.

Groetjes
Yvonnezaterdag 12 augustus 2017 - 21:43u
Hoi M,

Bedankt voor je update. Ik herken de symptomen niet echt.
Als je je zorgen maakt zou ik naar een kno-arts gaan. Maar het is moeilijk praten voor iemand anders. Ik weet niet precies wat jij voelt, hoe goed je het ook omschrijft. Ook weet ik niet of het je dagelijkse bezigheden beînvloedt.
Mzaterdag 12 augustus 2017 - 15:39u
Hoi,

Ik heb een aantal weken eerder een bericht neergezet. Hierbij een update.

Mijn autophony is 'opzich' weg. Ik hoor mezelf niet praten, ademen, slikken etc. Ik kan dit alleen nog wel af en toe ervaren in mijn rechteroor als ik gaap en praat tegelijkertijd of als ik vrijwillig mijn buis open zet en dan begin met praten (ik kan mijn oor vrijwillig laten klikken).

Wel heb ik regelmatig een 'vol' gevoel in mijn rechteroor en is het geklik zeker erger geworden dan voorheen sinds ik al deze symptonen heb gekregen. Ik kan mijn oor daarentegen wel heel makkelijk openen, ik heb dus het gevoel dat hij niet volledig meer sluit.

Herkent iemand deze symptomen? Ik ervaar dit allemaal nu ongeveer een maand. Raden jullie aan om naar de KNO arts te gaan of om nog even te wachten?
Bas Marisdinsdag 01 augustus 2017 - 18:30u
EUREKA!!!!

Ook ik heb sinds een aantal maanden last van dit extreem vervelende fenomeen. Ik heb er heel veel over gelezen en moest helaas de conclusie trekken dat er niets aan gedaan kan worden; tot vanochtend.

Ik ben Amerikaanse sites af gaan zoeken en toen kwam ik bij een filmpje op Youtube. Deze meneer heeft een oefening waardoor bij mij nagenoeg meteen het probleem opgelost lijkt. De oefeining is heel simpel maar tot nu toe zeer effectief gebleken voor mij. Ik weet dat één dag ook toeval kan zijn maar dat geloof ik bijna niet. Bij deze de link naar de video op Youtube: https://youtu.be/NhKyJqERcF8

Ik hoop echt dat meer mensen hier wat aan gaan hebben want ik weet hoe vreselijk dit probleem is. Lees ook even de commentaren van mensen bij het filmpje, er zijn echt flink veel mensen die hier goede ervaringen mee hebben. SUCCES ER MEE!!!
Yvonnezaterdag 29 juli 2017 - 14:34u
Hoi Arieen,

Ik heb de facebookgroep al eerder gevonden en ook de middelen die daarop staan zijn mij (veelal) bekend. Echter zijn die voor het grootste deel niet werkzaam gebleken als je de verhalen verder leest (of als je andere verhalen op andere forums leest).
Daarom heb ik gekozen voor een operatie destijds (waar ze in de Shea Clinic in Memphis wel goede resultaten mee behaalden). En mijn tuba aperta is daarmee ook 12 jaar weggebleven. Ik ga niet voor verlichting: ik wil dat het weggaat. Daarom word ik nu weer geopereerd. Middelen als zoutspray, of adviezen als "geen koffie drinken" zijn voor mij niet aan de orde. Maar iedereen kiest zijn eigen weg. De tuba aperta is ook niet voor iedereen even erg aanwezig.
Arieenvrijdag 28 juli 2017 - 17:57u
Hallo,

Een aantal weken geleden had ik een bericht gepost. Jammer, dat ik daar tot op heden nog geen reacties op heb gehad.

In mijn zoektocht in de tussentijd ben ik gestuit op een Amerikaanse Facebook groep over Tuba Aperta. Wellicht kennen jullie het al, maar ik heb daar hier nog niks over gelezen, dus ik wil het graag met jullie delen. Voor de mensen die zich aan willen sluiten bij deze groep, google: Patalous Eustachian Tube Facebook group.

Ik las vernieuwende hulpmiddelen tegen Tuba Aperta, zoals Saline/zoutoplossing in je neus spuiten, met vergelijkbare effecten zoals PatulEnd (wat een stuk duurder is). Wat ik ook aangaf in mijn bericht een aantal weken geleden is dat vele middelen die Tuba Aperta kunnen verlichten niet op deze site staan, of wellicht in klankbord zijn verstopt.

Volgende pagina