Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3946 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 50 van 395.

Naar pagina: Meest recent   48   49   50   51   52   53   54

Annadinsdag 12 februari 2019 - 18:25u
Hoi, Ik heb sinds iets meer dan een jaar geleden een apart gevoel in mijn oor. Alsof het dicht zit of water in zit. Meestal na een plop of spontaan op de dag. Ik hoor mijn ademhaling dan heel hard, mijn stem klinkt dan onduidelijk en hol, geen idee of ik dan hard of zacht praat. Ook als ik een koekje eet hoor ik dit keihard. Ik heb toen een week lang neusspray gebruikt en het is toen overgegaan. Het kwam helaas wel weer terug. Een jaar lang steeds opnieuw gebruikt, ging weg en kwam weer. Andere neusspray gekregen maar het helpt inmiddels niet meer. Het is nu bijna dagelijks. Niet als ik lig. Ik ben nu zwanger en misschien is het daarom erger geworden maar ik had het al voordat ik zwanger was. Het is wel begonnen nadat ik flink aan het sporten was en ging afvallen maar dit kan toeval zijn. Lijkt dit op tuba aperta? Ik heb het de kno arts verteld maar die zegt dat als je je maar genoeg focust op je ademhaling en slikken dan hoort iedereen dat. Vond het een hele nare opmerking want ik heb er heel erg last van en verbeeld het me niet. Ook zei hij dat een aperta alleen voorkomt bij mensen met anorexia. Ik lees op deze site toch ook andere oorzaken. Ik hoop niet dat ik het heb maar heb best veel overeenkomsten. Gr anna
Hannedinsdag 05 februari 2019 - 22:17u
Hoi Sara,

ik heb iets gelijkaardigs gehad op mijn trommelvliezen.
Maar waren in feite gewoon filterpapiertjes die m'n trommelvliezen deden verzwaren. Helaas deed het bij mij niets, ondanks dat mijn trommelvliezen erg beweeglijk waren.

Intussen zijn deze ook via een operatie definitief verzwaard, maar ook dit hielp niets .. jammer genoeg!
Ingridmaandag 04 februari 2019 - 10:28u
Yvonne,
Inderdaad, het moet zeker en vast evidence based zijn. Ik wil dan ook zeker niet claimen dat stress een factor is, maar wie weet waren er ergens al degelijke wetenschappelijke studies over uitgevoerd. Die ben ik nog niet tegengekomen en die bestaan wellicht ook niet. Vermoedelijk heeft het er dan ook geen invloed op.
Yvonnevrijdag 01 februari 2019 - 12:05u
Rick, het is verschrikkelijk, ik weet het. Ik had het zo'n 25 jaar. Ik ben geopereerd maar jij hebt het nog maar zo kort...Ook al lijkt het voor jou heel lang dat begrijp ik goed.
Ze kunnen met een camera via je neus kijken hoe erg je het hebt maar zo te horen heb je het wel erg. Ik ben wel benieuwd wat ze in Maastricht zeggen. Wie weet hebben ze daar een andere oplossing die wij nog niet kennen.
Op internet kun je er trouwens vooral veel over lezen in het Engels (Patulous Eustachian Tube).
Laat ons weten als je een afspraak hebt bij een nieuwe kno-arts. Sterkte.
Rick Kdonderdag 31 januari 2019 - 20:12u
Indd Yvonne ik ben er gewoon. Mee wakker geworden zonder echt iets van wat je allemaal zegt.heel licht verkoudheid verschijnselen maar verder totaal niks ,dus echt uit het niets gekomen .niet afgevallen niks nu wel inmiddels nu ik hier mee zit ,dat is ook waarom ik het zo raar vindt,de neuspray wat indd met corticosteroïden hopelijk nu ik gestopt ben dat het minder wordt.maar bij mij is het wel zowat de hele dag aanwezig hoef maar iets te drinken en het klapt open ,met praten idem ,zodra ik rechtop zit of sta klachten
Yvonnedonderdag 31 januari 2019 - 19:29u
Correctie:
corrisonen = cortisonen
Yvonnedonderdag 31 januari 2019 - 19:27u
Rick, als er corrisonen in de neusspray zat, kan dat de reden zijn dat het erger is geworden. Bij mij lijkt dat daarmee een duidelijk verband te zijn namelijk.
Ik heb het 25 jaar gehad dus ik weet wel een beetje waar ik over praat. Heb een paar keer een prednisonbehandeling voor iets anders gehad en toen werd de TA per direct véél erger.

Je zegt dat je het ineens had. Ging er geen oorontsteking aan vooraf? Ben je niet van tevoren heel veel afgevallen? Soms begint het zo. Het komt ook voor dat het zich herstelt.
Heb je het de hele tijd? Non-stop?

Ik heb begrepen van andere mensen op dit forum dat dr Pennings zich hier niet meer mee bezighoudt. In Maastricht zijn ze wel enorm gespecialiseerd op Kno-gebied maar ik heb geen idee of dat ook ogv TA is.
Rick Kdonderdag 31 januari 2019 - 17:44u
Yvonne de neusspray avamys had de huisarts voorgeschreven omdat de klachten overheen kwamen met verstopping van de holtes en ze zag ingetrokken trommelvlies ,en omdat dit voor mij allemaal nieuw is de ervaringen nooit problemen gehad met mijn gehoor dacht ik ja kan wel kloppen ,nu zijn we inmiddels 2 mnd verder en geen verbetering.o,ja de druppels had de kno voorgeschreven die maakte het totaal erger ik hoop nu doordat ik gestopt ben met al die zooi ,dat mijn slijmvliezen weer bijkomen en de klachten zullen verbeteren .het kan toch niet zo zijn dat er iets in de buis van Eustatius zit wat het juist laat open staan ? Het erge is nog ben er zo mee wakker geworden en mijn leven is totaal veranderd
Rick Kdonderdag 31 januari 2019 - 17:33u
Yvonne ik ben met de neuspray avamys ben ik mee gestopt .al een week en de druppels die de kno voorgeschreven had die maakte het alleen maar erger daar ben ik al bijna 2 weken mee gestopt . Onder dat ik de druppels gebruikte ook geen spray.maar u zei iets van het kan nog over gaan? Wat ik allemaal lees erover wordt het alleen maar erger .heb er ook tinnitus bij .wordt er wel helemaal hopeloos van .de kno arts ging me voorstellen bij de Pennings of Maastricht .voor nu zal ik maar moeten wachten en hopen dat het maybe overgaat maar ben bang van niet alvast bedankt yvonne
Yvonnedonderdag 31 januari 2019 - 12:39u
Rick, neusspray en -druppels is trouwens het slechtste wat je kan gebruiken bij TA! Niet doen!

Sara, zo'n vliesje is mij bekend maar ik heb ook gelezen dat het bij veel mensen "loslaat". Over het algemeen geloof ik dus niet zo'n succes. Maar heb er zelf geen ervaring mee dus kan er eigenlijk niet veel van zeggen.

Volgende pagina