Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3524 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 50 van 353.

Naar pagina: Meest recent   48   49   50   51   52   53   54

Yvonnezaterdag 02 december 2017 - 20:46u
@Nathalie
Met deze vraag kun je beter naar een arts gaan, die kan dan (evt met een camera) in je oor kijken.

@Annemieke
Ik heb een heel fijne arts, maar dat is in Limburg: Heerlen/Brunssum. Dr Brinkhuis heet hij. Kun je meestal wel binnen 6 wkn terecht. Hij heeft mij geopereerd.
Mirandazaterdag 02 december 2017 - 19:45u
Hoi Annemieke,
wat een lange wachttijd. Houdt dit dan in dat er verder geen doktoren meer zijn die een dergelijke operatie kunnen uitvoeren? Ik wordt er zelf ook doodmoe van en heb het nog niet zo heel lang maar het heeft zo'n impact. Dinsdag ga ik praten met een psycholoog. Maar die kan niet de klachten wegnemen. Ik zou ook heel graag geopereerd willen worden. Ik woon in de buurt van het LUMC. Dat is toch een heel specialistisch ziekenhuis. Ik vraag mij af of daar geen kennis is of dat daar geen arts naar toe kan komen die ervaring heeft met zo;n operatie.
Nathaliezaterdag 02 december 2017 - 17:14u
Hallo iedereen, ik volg al enkele dagen deze site. Ik heb sinds zondag ook last van autofonie. Hoor mijn stem en ademhaling door mijn rechteroor. Heb net sinusitis gehad en er zit vocht achter mijn oor. Kan het zijn dat dit vocht mijn problemen veroorzaakt ipv TA?
Annemiekevrijdag 01 december 2017 - 15:05u
Hallo allemaal, ik heb even een vraag, is er iemand die mij een KNO arts kan aanbevelen die bekend is met tuba aperta? Ik heb van de week contact opgenomen met het Radboud in Nijmegen voor dr Pennings maar die heeft een wachttijd van 1,5 tot 2 jaar! Zo lang kan ik echt niet meer wachten. De klachten worden steeds erger en heb niet veel momenten meer zonder last helaas, en wil toch graag eens kijken of ik inderdaad tuba aperta heb, en of er voor mij iets aan te doen is. De symptomen heb ik echt allemaal zo'n beetje geloof ik, het is echt om gek van te worden!
Yvonnedonderdag 30 november 2017 - 13:50u
Hoi Miranda,

Je KNO-arts heeft gelijk: het is ook een disfunctie van de buis van Eustachius. Ik noem het niet anders of heb ik dat wel gedaan volgens jou?

Mijn arts zit in Heerlen en Brunssum: dr. Brinkhuis. Maar die gaat binnenkort ook met pensioen helaas. Maar dan blijf ik wel binnen dat team. Hij geeft al zijn kennis door.
Mirandonderdag 30 november 2017 - 12:51u
Yvonne,
KNO arts gesproken. Zij raadde buisjes af i.v.m. mijn klachten. Zou inderdaad kunnen verergeren. Had het ook over camera onderzoek maar dat doet zij niet. Vertelde over dit forum maar zij benoemd TA als een disfunctie van de buis van E, ja wij KNO artsen noemen dit zo. Zij adviseert mij om eerst de screening a.s. dinsdag bij de psycholoog te ondergaan. Zij haar dat ik door de stress/angst voor de toekomst nog wel een weg te gaan heb. Het het staat mij vrij om nog een andere KNO arts te raadplegen die wellicht wel bekend is met dit onderzoek om zekerheid te hebben.
Wie is jouw arts als ik vragen mag?
Yvonnewoensdag 29 november 2017 - 22:27u
@Miranda
Dat is zeker raar! Je mag tegenwoordig echt verwachten dat KNO-artsen op de hoogte zijn van TA. Er is inmiddels genoeg over gepubliceerd.
Ik zou sowieso naar een KNO-arts gaan die op de hoogte is van TA en vooral ook geinteresseerd hierin.
Mijn KNO-arts wist er 15 jaar geleden ook nog niets van (toen niet raar) maar was wel helemaal bereid zich erin te verdiepen omdat hij zag dat het mijn leven kapot maakte. Daarom heeft hij mij geopereerd, geen makkelijke keuze voor hem toen.
Mirandawoensdag 29 november 2017 - 21:43u
Hoi Yvonne,

Er is geen vocht achter mijn trommelvliezen geconstateerd door de KNO. Ik ga morgen goed overleggen wat wijsheid is. Zij zou toch ook bekend moeten zijn met een onderzoek met camera om andere zaken uit te sluiten.
Of het uitademen via je oren en daarbij beweging van trommelvlies valt onder een andere ooraandoening/ Overigens zij de KNO arts dat zij niet bekend was met fenomeen openstaande buis van E terwijl mijn huisarts wel bekend is met TA. Raar toch.
Yvonnewoensdag 29 november 2017 - 20:57u
@Miranda Nog even: een vol gevoel staat trouwens op meer, ook engelstalige, sites. Maar niet overal. Blijft moeilijk dus. Ik zou in dit stadium vooral alle opties open houden. Bedenk dat je (naast TA?) ook een andere aandoening kan hebben. Tunnelvisie ligt anders op de loer.
Yvonnewoensdag 29 november 2017 - 20:47u
Hoi Miranda, ja dat staat inderdaad bij de symptomen op dit forum (er staat wel meer op internet dat niet klopt over TA) maar het valt waarschijnlijk meer onder "vocht achter het trommelvlies " (vandaar t vol gevoel) of een andere ooraandoening. Er is gewoon nog erg weinig bekend over TA maar ik kan je wel veel vertellen obv 20 jaar ervaring (en veel operaties en onderzoeken).

Volgende pagina