Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3171 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 50 van 318.

Naar pagina: Meest recent   48   49   50   51   52   53   54

Abczaterdag 29 oktober 2016 - 14:43u
Kun je wel gewoon veilig kamillethee drinken? Dit is toch meer een kruidenaftreksel en zit geen cafeïne in zoals in andere theesoorten.

Men drinkt bij tuba aperta toch geen koffie en thee omdat er cafeïne in zit???
Yvonnedinsdag 25 oktober 2016 - 16:44u
Hallo Janne,
Alle kno-artsen in Nederland kunnen de buis van eustachius onderzoeken (als het goed is ook alle artsen in België?!). Dus ik begrijp niet zo goed waarom jouw arts het niet wil. Gelooft hij jou niet?
Jannedinsdag 25 oktober 2016 - 13:45u
Hallo, ik heb al bijna 1jaar last van mijn rechter oor, kennen jullie een goede dokter in Gent "België " mijn dokter wil mij daar naar toe verwijzen. Weten jullie anders een kno arts hier in Nederland die de buis van eustacius kan onderzoeken.
Want mijn arts vindt dit te gecompliceerd....
iDdinsdag 25 oktober 2016 - 08:31u
@Jolanda,

Had jij het eerst in erge mate dan? Dagelijks? In beide oren? Jezelf soms hard horen door je oor en je ademhaling en continu veel geplop met slikken?
Fijn dat je je nu kunt focussen op iets anders! Ik zelf kan me niet voorstellen dat ik dat ooit ga kunnen, die constante drukverschillen vragen al zoveel aandacht.. nooit weten hoe je stem nu weer gaat klinken als je praat. Etc.
Hannemaandag 24 oktober 2016 - 17:11u
@ G:

Ik ben eind augustus ook bij Dr. Somers geweest. En toen sprak die in de eerste stap met buisjes.
Ik denk dat de reden is omdat dit het minst definitief is en met het minst nevenwerkingen ...
Maar ze hebben dus enkel sneetje gedaan om te testen.

Ik dacht dat Dr. Somers me toen zei om, als buisjes niet hielpen, inderdaad eerst een vernauwing te proberen en als dat niet lukte met kraakbeen te verstevigen.

Ik moest nu dus bij Dr. Bogaerts omdat Dr. Somers zelf geen buisjes stak, en zij sprak dan meteen van volgende stap over operatie (maar zei wel duidelijk dat Dr. Somers hier het besluit over nam).

Maar vandaag ben ik wel redelijk met de buisjes!
HEb wel een relatief luie dag in de zetel, dus heeft zeker ook zijn invloed ...
Ik wacht nog even af dus :)
Jolandazondag 23 oktober 2016 - 23:09u
@ID
Ik heb geen ervaring met antidepressiva, maar wel met ontspanningsoefeningen, meditatie en mindfullness. Het heeft mij geleerd me te focussen op iets anders.
De klachten namen af...
IDzaterdag 22 oktober 2016 - 10:53u
Zijn er mensen waarbij antidepressiva een positief effect hebben? ik doel hierbij op het omgaan met de klachten.
Ik word er namelijk erg angstig van en het houdt me de gehele dag bezig.
Gzaterdag 22 oktober 2016 - 10:37u
Dag Hanne,

Bij welke dokter ben je geweest in Wilrijk?
Ik heb binnenkort een afspraak bij dr. Somers die een inspuiting zal doen om de BvE te vernauwen (zie mijn bericht van tijdje terug).

Enig idee waarom ze bij jou spraken van een operatie met kraakbaan of vernauwen? Wanneer passen ze de ene methode toe, en wanneer de andere?
Hannezaterdag 22 oktober 2016 - 09:57u
Hoi,

gisteren geweest naar Wilrijk voor buisje.
Ze hebben uiteindelijk enkel een sneetje gemaakt.
(doordat ze weten dat velen net meer last krijgen bij buisje. Een sneetje blijft maar week, en dan weet je meteen of het al dan niet helpt).

En met weinig/geen resultaat:
Heb dus last van de autofonie (eigen ademhaling en spraak als in bokaal langs ene kant).
De eigen ademhaling is soms weg, maar de spraak blijft op z'n minst en zelfs de ademhaling is alweer de hele tijd aanwezig ...
Jammer!

Iemand een idee wat er zoveel zou verslechteren na buisjes?
Ik denk niet dat ik hier last van heb, maar zou graag eens weten ...

Volgende stap is ofwel operatie om trommelvlies te verstevigen met kraakbaan ofwel inspuitingen met substanties om de buis smaller te maken.
Maar afspraak pas op 20 december :(
Basdonderdag 20 oktober 2016 - 23:35u
Ik had duidelijk erbij gezegd dat alcohol drinken sowieso niet goed is om de hele dag te doen, alleen dat ik en vele andere merkten dat de TA daardoor verminderd. Ik raad het absoluut niet aan als je terugleest.

@ID

Voor de periode dat ik veel water dronk had ik veel meer last van tuba aperta, vooral autofonie. Toen dronk ik veel ongezonde frisdrank en vrijwel geen water. Nu drink ik meestal water en af en toe een colaatje (2 a 3 x per week). Hierdoor is mijn tuba aperta verminderd. Ik houd er altijd wel last van, maar door uitdroging tegen te gaan is het dragelijk. Ik heb het nu in een milde vorm. Wel heb ik veel last van kraken en en soms van autofonie. Maar er is mee te leven.

Volgende pagina