Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3750 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 48 van 375.

Naar pagina: Meest recent   46   47   48   49   50   51   52

Yvonnezaterdag 28 juli 2018 - 20:43u
Sara,
Nee het ligt wat gecompliceerder dan dat. Ik ben meerdere keren geopereerd. Jaren geleden was inderdaad alleen met teflon. Daarna nog eens. (Daarvoor trouwens ook al eens buikvet gehad).
En vorig jaar is er via snee achter het oor de teflon + het botweefsel gedaan. Dat blijft tot nog toe goed zitten maar is dus niet zonder risico's.
De minder ingrijpende ingrepen zijn minder effectief, zo blijkt mij uit alle verhalen op internet. Maar daarvoor moet je niet alleen deze site lezen. Hier zijn niet zoveel ervaringsdeskundigen die een ingreep hebben ondergaan.
Sarazaterdag 28 juli 2018 - 19:59u
En bij hanne zij is ook geopereerd? En moet ng aan de andere kant geopereerd worden?
Sarazaterdag 28 juli 2018 - 19:51u
Maar jouw operatie is van jaren geleden,nu zullen ze toch wel andere technieken hebben minder ingrijpend,want ik las dat ze vroeger een snee hadden gedaan achter je oren. Daar hebben ze vb nu een andere techniek voor dat ze niet meer achter de oren moeten snijden van patiënten en ze ook geen litteken hebben. Kweet ne ik wacht wel af wat het verdict zal zijn.
Yvonnezaterdag 28 juli 2018 - 19:29u
Gelukkig die van mij wel want ik kon niet meer leven met de autofonie.

Hanne, ik moet maar steeds denken aan jou en dat je er nog mee moet werken. Moet zo zwaar zijn. Toen ik nog werkte had ik t nog niet de hele dag. En toen ik dat wel kreeg, kreeg ik mijn eerste operatie (alweer jaren geleden inmiddels, dat was toen alleen met teflon, bleef in eerste instantie wel zitten).
Yvonnezaterdag 28 juli 2018 - 19:26u
Anders zal een arts het ook nooit doen (een operatie). En sowieso is er bijna geen arts in Nederland en België die het doet.
Yvonnezaterdag 28 juli 2018 - 19:24u
Nee het gaat er vooral om dat je jezelf anders hoort. Je eigen geluiden.
Ik begrijp zeker dat je zoveel mogelijk informatie wil verzamelen voordat je naar je kno-arts gaat. De meeste kno-artsen zijn ook niet goed op de hoogte van TA omdat het heel zeldzaam is.
Daarom raad ik je ook aan veel te lezen hierover. En over andere aandoeningen omdat je klachten op veel punten niet overeenkomen met die van Hanne en mij (wat zeker niet wil zeggen dat je geen TA hebt maar je moet het wel zeker weten). Een operatie kan heel ingrijpend zijn en is zeker niet zonder risico's. Dan moet je het 100% zeker weten.
Sarazaterdag 28 juli 2018 - 18:42u
Dus autofonie is alleen u eigen geluiden horen en niet dat je geluiden van buiten anders hoort dus stemmen of geluiden op tv enz?
Sarazaterdag 28 juli 2018 - 18:07u
Ahja ok dat is het geen waar ik over twijfel die autofonie? Hopelijk kom ik meer te weten over mezelf want als wast dak vele kno's af moet.
Yvonnezaterdag 28 juli 2018 - 17:05u
Sara, dat is eigenlijk niet mogelijk. De "echo's" ontstaan door het openstaan van de buis.
Als je op de Engelse/Amerikaanse? site van PET-Wikipedia kijkt, wordt dat ook wel duidelijk. Normaal ben ik niet ziet zo'n fan van van Wikipedia maar hier wordt het wel goed uitgelegd.
Als ik arts was zou dit in ieder geval mijn eerste vraag zijn (en of de klacht/autofonie) weg is als je ligt of je hoofd omlaag houdt. Ik heb de afgelopen 20 jaar veel ervaringsverhalen gelezen en autofonie is de klacht waar de mensen met TA nu juist gek van worden.
Als je bij je arts bent en hij weet niet veel van TA, laat dan in ieder geval uitzoeken wat je wel hebt.
Of een second opinion, wat Hanne ook al zei.
Sarazaterdag 28 juli 2018 - 16:17u
Yvonne kun je een TA hebben zonder autofonie?

Volgende pagina