Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3934 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 48 van 394.

Naar pagina: Meest recent   46   47   48   49   50   51   52

Yvonnewoensdag 13 februari 2019 - 19:53u
Anna, voor jou dus een beetje hetzelfde antwoord als hieronder. Het kan overgaan maar ik denk dat je er altijd gevoelig voor blijft als je het eenmaal hebt (gehad).
Tinnitus heb ik sinds mijn operatie maar dat is lang niet zo erg als de non-stop autofonie die ik vóór de operatie had. Aan tinnitus wen je, aan autofonie nooit (vind ik in ieder geval, maar iedereen is anders).
Yvonnewoensdag 13 februari 2019 - 19:49u
Hallo D,
In mijn ervaring komt en gaat de autofonie met periodes. Uiteindelijk was het met 1 oor zo erg dat het elke dag de hele dag was. Toen kon ik er niets meer mee (het was heel hevig ook) en ik ben uiteindelijk geopereerd. Bij het andere oor komt en gaat de autofonie: soms weken niets, dan weken 1 uur per dag, dan een paar uur per dag. Om vervolgens weer een paar maanden te verdwijnen. Soms denk ik dat het te maken heeft met het weer of weersveranderingen. Andere keren denk ik dat het te maken heeft met te weinig vocht drinken....Wist ik het maar.
Maar over het algemeen ben ik nu heel tevreden.
Dwoensdag 13 februari 2019 - 08:36u
Een paar jaar geleden is bij mij TA vastgesteld. De hinder die ik ervan ondervind is relatief beperkt tot periodes met autofonie, maar ik heb gelukkig ook periodes waarin ik geen last heb.
Sinds vorige week heb ik een oorontsteking (zowel van het midden- als buitenoor) en een enorme verkoudheid. Toen ik gisteren mijn neus snoot, hoorde ik het klakken in mijn oor en plots barstte de autofonie in alle hevigheid los. Dit duurde toch wel een hele tijd. Gisterenavond was de grootste hinder achter de rug, maar ik heb nu nog steeds het gevoel dat ik mezelf toch nog 'anders' hoor.
Iemand ervaring hiermee? Iemand die weet of mijn huidige situatie van constant dat mezelf 'anders' horen weer kan evolueren naar mijn situatie van voor gisteren met af en toe hinder?
Annadinsdag 12 februari 2019 - 21:53u
Hij is wel met een cameraatje in mn neus geweest maar ik had toen dus net geen last ervan. Zal je net zien. Hoop niet dat dat de volgende keer ook weer het geval is want dan word het lastig beoordelen.
Kan dit nog overgaan? Ik voel me er best rot door als dit het is en het gaat nooit meer weg. Ik ben ook bang dat het erger word met tinitus erbij ofzo. Ik stop in ieder geval met neuspray en zoek een amdere arts
Yvonnedinsdag 12 februari 2019 - 21:42u
Anna, het gaat dus om de buis v Eustachius (tuba) en niet direct om het trommelvlies. Een goede kno-arts (die de moeite wil nemen zich te verdiepen in de materie) weet dit.
Yvonnedinsdag 12 februari 2019 - 21:39u
Anna, volgens mjj kan de kno-arts het alleen maar zien met een cameraatje (via de neus) als de tuba op dat moment open staat.
Ik ben zelf geen arts maar ik heb dat onderzoek al meermalen gehad. Volgens mij is dit ook de enige manier om het vast te stellen (en een operatie, want tijdens de operatie zag mijn eerste kno-arts mijn tuba wagenwijd openstaan).
Als ik jou was zou ik maar eens naar een andere kno-arts gaan.
Annadinsdag 12 februari 2019 - 21:14u
Hoi Yvonne, Bedankt voor je bericht. De kno arts heeft wel gekeken naar vibraties in mn oor tijdens de ademhaling. Hier was niks aan te zien, Ik heb gelezen dat je daaraan wel kan herkennen of het tuba aperta is. Alleen ik vraag mij af of dit altijd zichtbaar is want ik had bij de kno net geen last van mijn oor.
Yvonnedinsdag 12 februari 2019 - 20:32u
Hoi Anna, je symptomen klinken als/lijken op tuba aperta in ieder geval. Genoeg om je verder te laten te onderzoeken en die opmerking van je arts klopt niet: anorexia is niet de enige bekende oorzaak van TA. En zoals je zelf al zegt: het begon bij jou met sporten/afvallen dus dat zóu wel een oorzaak kunnen zijn.
Dat het in de zwangerschap erger wordt (soms zelfs begint) heb ik ook al vaak gehoord en gelezen.
Het gebruik van de neussprays het afgelopen jaar (?) heeft het denk ik ook erger gemaakt. Daar zou ik mee stoppen als ik jou was.
Annadinsdag 12 februari 2019 - 18:25u
Hoi, Ik heb sinds iets meer dan een jaar geleden een apart gevoel in mijn oor. Alsof het dicht zit of water in zit. Meestal na een plop of spontaan op de dag. Ik hoor mijn ademhaling dan heel hard, mijn stem klinkt dan onduidelijk en hol, geen idee of ik dan hard of zacht praat. Ook als ik een koekje eet hoor ik dit keihard. Ik heb toen een week lang neusspray gebruikt en het is toen overgegaan. Het kwam helaas wel weer terug. Een jaar lang steeds opnieuw gebruikt, ging weg en kwam weer. Andere neusspray gekregen maar het helpt inmiddels niet meer. Het is nu bijna dagelijks. Niet als ik lig. Ik ben nu zwanger en misschien is het daarom erger geworden maar ik had het al voordat ik zwanger was. Het is wel begonnen nadat ik flink aan het sporten was en ging afvallen maar dit kan toeval zijn. Lijkt dit op tuba aperta? Ik heb het de kno arts verteld maar die zegt dat als je je maar genoeg focust op je ademhaling en slikken dan hoort iedereen dat. Vond het een hele nare opmerking want ik heb er heel erg last van en verbeeld het me niet. Ook zei hij dat een aperta alleen voorkomt bij mensen met anorexia. Ik lees op deze site toch ook andere oorzaken. Ik hoop niet dat ik het heb maar heb best veel overeenkomsten. Gr anna
Hannedinsdag 05 februari 2019 - 22:17u
Hoi Sara,

ik heb iets gelijkaardigs gehad op mijn trommelvliezen.
Maar waren in feite gewoon filterpapiertjes die m'n trommelvliezen deden verzwaren. Helaas deed het bij mij niets, ondanks dat mijn trommelvliezen erg beweeglijk waren.

Intussen zijn deze ook via een operatie definitief verzwaard, maar ook dit hielp niets .. jammer genoeg!

Volgende pagina