Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3785 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 48 van 379.

Naar pagina: Meest recent   46   47   48   49   50   51   52

Yvonnewoensdag 08 augustus 2018 - 11:39u
Ok, gisteren nog zo blij dat het 1,5 week goed ging (autofonie helemaal weg). Is het vandaag weer terug. Wat me nu doet denken: ligt het aan het weer?
Gisteren 38 C, vannacht regen en onweer, nu 25 C.
Afschuwelijk.
Yvonnedinsdag 07 augustus 2018 - 13:21u
Nog even voor de duidelijkheid: mijn arts heeft nooit anti-depressiva voorgesteld. Ben ook totaal niet depressief of down maar jullie wellicht ook niet. Maar het maakt me boos hoe "makkelijk" ze zich er zo vanaf willen maken.
Yvonnedinsdag 07 augustus 2018 - 12:55u
Hoi Hanne, hoop dat je toch nog een fijne vakantie hebt gehad?
Ik heb geen last van zeeziekte en/of wagenziekte.

Ik ben heel erg blij want heb nog steeds geen autofonie gehad sinds ik terug ben van vakantie (geen moment!). Dat is dus al 1,5 week. Buis is weer helemaal dicht. Doet mij toch wel denken dat de prednisolon de oorzaak was maar het kán nog steeds toeval zijn (ook omdat ik er van tevoren ook wel last van had maar: niet zo erg als toen ik de prednisolon slikte in de vakantieweek). En dat strookt ook met de theorie van de arts van jou, Hanne. Geen prednisolon voor mij dus meer voorlopig. Of ik moet het echt heel erg nodig hebben.

Maddy, waarom zou je die operatie met die inspuitingen niet willen doen? Waarin ligt je twijfel?
Ik snap niet waarom artsen toch maar steeds met de "oplossing" antidepressiva komen. Slaat de plank volledig mis.
Hannedinsdag 07 augustus 2018 - 12:20u
Terug van korte vakantie naar Venetië.

Had dit vroeger niet, maar beginnen denken/ontdekken dat ik nu makkelijk zeeziek word, ook op het vliegtuig werd in misselijk, en het is al even zo dat ik het ook soms met de wagen voor heb.

Maar vooral de zeeziekte viel erg op doordat beide oren dichtklapten. Nog mensen die dit voor hebben? Kan natuurlijk ook perfect toeval zijn, maar mss ook net niet ...
Hannedinsdag 07 augustus 2018 - 12:18u
Hoi Maddy, ik ga naar Dr. Somers in Antwerpen (st Augustinus), misschien eens goed 2e opinie te vragen.
Hij heeft tijdens operatie onder andere radiesse ingespoten.

Nee, het heet wel niet geholpen. Maar volgens een andere NKO-arts is de moeilijkheid om te doseren tussen te weinig en teveel (oor die volledig dicht zit)

Ik heb alvast niets moeten betalen c operatie dankzij m'n (goeie) hospitalisatieverzekering....

Dr. Somers maakte trouwens ook duidelijk dat ik nooit geen cortisone of preparaten obv efedrine mag gebruiken. Dus mss is het daarom nu wat slechter bij je.
Alles is bij mij ook gestart met vocht achter trommelvlies. Die er nu uiteraard ook niet meer is...

Persoonlijk zou ik die ingreep meteen doen...
Yvonnemaandag 06 augustus 2018 - 18:01u
Hoi Maddy, ja ik heb inderdaad een hoortoestel aan het geopereerde oor om het hoorverlies te compenseren. Dat werkt prima. Ik heb er wel ook een permanente piep (tinnitus dus ( aan overgehouden maar het is het echt waard. Maar dat is persoonlijk; een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken.
Maddymaandag 06 augustus 2018 - 16:01u
Hallo Yvonne, bedankt voor je reactie. Ik heb geen idee wat voor product ze gebruiken om in te spuiten, wel weet ik dat ze op twee plaatsen in de buis van eustachius een inspuiting geven onder het slijmweefsel en dit gebeurt via de neus. Zijn er hier mensen waarbij de tuba spontaan terug in orde kwam? Kan het gehoorverlies na zo'n operatie worden gecorrigeerd dmv een gehoortoestel?Ik ben in momenten soms bang om te eten of drinken omdat bij het slikken de situatie in mijn oren constant veranderd. Ook heb ik heel hard de neiging om de boel met mijn mond vacuum te trekken. Zo fel dat mijn tanden er van pijn doen. Ik trek mij recht aan het feit dat ik hier niet de enige ben. Blij dat dit klankbord bestaat en je hier wel wordt begrepen. Veel sterkte aan iedereen!
Yvonnezaterdag 04 augustus 2018 - 12:43u
Maddy,
Bij mijn operatie is in de buis van Eustachius teflon en eigen botweefsel ingebracht. In het geopereerde oor heb ik nu geen autofonie meer. Werd volledig vergoed (in Nederland). Dit werd gedaan door een insnijding te maken aan de achterkant van mijn oor (dus geen inspuiting via de neus). Er zijn zoveel verschillende methodes..
Yvonnezaterdag 04 augustus 2018 - 12:38u
Hallo Maddy,
Wat erg dat die arts tegen je gezegd heeft dat mensen perfect kunnen leven met autofonie. Dat is echt niet te geloven. Persoonlijk ben ik liever doof dan dat ik autofonie heb. Heb ook bewust dat risico genomen (en de andere risico's) toen ik geopereerd werd.
Kun je nog wat meer over die operatie vertellen van die arts die je wel serieus nam? Welk spul is dat precies en hoe wordt die operatie gedaan?
Maddyzaterdag 04 augustus 2018 - 10:50u
Hallo, ik ben Maddy uit België, ik heb al 7 jaar last van mijn oren, al tal van dokters gezien die mij telkens van het kastje naar de muur sturen en terug. De enige dokter die mij serieus nam was Prof. Van Rompaey uit het UZA, die zei dat ze twee inspuitingen kunnen doen onder het slijmvlies in de tuba (kost 300 euro voor het product want het wordt in België niet terugbetaald) Hij stelde ook voor om een zware antidepressiva te nemen, vele mensen kunnen daardoor de ellende wat plaatsen. Geen van beide was volgens mij een goeie oplossing, ik ben 38 jaar en Mama van 4 kinderene, dus ik ben nog steeds aan het twijfelen wat of hoe. Het ene moment gaat het beter dan het andere, de autofonie is ook niet altijd aanwezig. Twee weken geleden had ik een sinusitis, mijn linkeroor zat helemaal dicht met onderdruk, ik kreeg Medrol, antibiotica en Avamys om de slijmen op te lossen. (Ik ben bij de eerste NkO geweest met een vrije plaats in zijn agenda) na enkele dagen kwam de boel los, maar zo los dat ik erg veel last begon te krijgen van autofonie in mijn linkeroor en veel gekraak rechts. Ik heb op eigen houtje mijn medicatie vroeger afgebouwd omdat ik bang was om in de autofonie wereld te blijven hangen. Ik heb nog steeds een geplop en gekraak bij iedere slik en de autofonie ligt precies op de loer om ieder ogenblik weer te beginnen. Gisteren had ik plots een heel raar gevoel, als ik mijn hoofd bewoog of ik ging zitten en weer rechtstaan dan voelde ik precies een luchtbel in die buis die heen en weer ging met een knarsend geluid. Heel de nacht had ik last, bij het wisselen van zij was ik het ook gewaar. Als ik autofonie krijg dan raak ik steeds in een soort van paniek. Ik zou dit zo graag onder controle krijgen. Woensdag opnieuw controle gehad bij NKO, en het vocht is weg achter het trommelvlies, gehoor terug normaal, maar het gevoel niet! Hij zei dat het beter is van te leren leven met een tuba aperta, veel mensen kunnen volgens hem perfect leven met die herrie. Het zou liggen aan het psychische, euhm daar ben ik niet mee akkoord, net door die zieke oren wordt een mens psychisch ziek, toch? Ik twijfel nu heel erg om nog eens langs te gaan bij Dr Van Rompaey voor die inspuitingen in de tuba. Ik ben zo bang om mijn gehoor te verliezen. Anderzijds is het ook geen leven met autofonie en ploppende oren.. Veel sterkte aan iedereen, ik ben blij hier mijn verhaal kwijt te kunnen, want niemand in mijn familie kan zich voorstellen wat ik beleef..

Volgende pagina