Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3750 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 54 van 375.

Naar pagina: Meest recent   52   53   54   55   56   57   58

Saradinsdag 24 juli 2018 - 13:21u
Dag yvonne mss al een goed teken dat je die symptomen niet herkend. En dat is wat ze dus zag maar heb 3 aug afspraak in aalst. Voor verder onderzoek. Want die kno waar ik ging schrijft enkel neusspray en tabletjes voor enz. Hoe noemt die arts in wilrijk waar kan ik dit terug vinden het berichtje van hanne. Nogmaals bedankt voor al je hulp. X
Yvonnedinsdag 24 juli 2018 - 06:12u
Hoi Sara, ah zo bedoel je...Ik weet het niet. Ik kan die bromtoon niet plaatsen en het slijm/de zwelling ook niet. Ik zou dit eerder in verband leggen met een dichte bvE. Maar nogmaals: ik ben geen arts, ik weet het niet. Ik kan alleen mijn eigen ervaringen vertellen.
Heeft jouw kno-arts niet meer ervaring met TA? Anders mss toch eens voor een second opninion gaan? In België zit een goede, in Antwerpen (Wilrijk?). Hanne is daar ook geopereerd. Lees maar even terug.
Saradinsdag 24 juli 2018 - 01:52u
Ze heeft dit gezien met behulp van een camera via de neus. En dit is geen symptoom van een TA??
Saradinsdag 24 juli 2018 - 01:50u
Dag yvonne. Ik bedoel met men vinger op de plaats van se buis plaatsen dus aan jukbeen en zo naar de oor die plaats daar is de buis van eustachius als ik daarop druk of wrijf dempt het brom geluid en ook als ik mn vinger in de gehoorgang steek raar allemaal. Of als ik euuum doe. En idd ze zag slijm en gezwollen. Maar ik kom maar niet van die lage brom af die is zo vervelend!!!
Yvonnemaandag 23 juli 2018 - 21:47u
Sara, je kunt niet met je vinger aan de buis van Eustachius komen. Je bedoelt waarschijnlijk je gehoorgang? Misschien dat je kno-arts daar ook slijm en zwelling heeft gezien? In de buis van Eustachius is dit heel moeilijk te zien (of hij moet via de neus met een camera zijn gegaan, dan misschien wel?).
Vooralsnog hoop ik voor je dat je geen TA hebt en dat je klachten verminderen als de zwelling (mss door de hooikoorts?) verdwijnt.
Saramaandag 23 juli 2018 - 14:57u
Ik heb wel hooikoorts 7 jaar maar dit heb ik nog nooit gehad. Ook heb ik die rare bromtoon die opkomt in loop van de dag en als ik aan de buis zit met mn vinger dan vervormd het geluid of word het stiller. Doe ik men vinger weg hoor ik de lage brom weer. En daardoor geraak ik niet in slaap.
Saramaandag 23 juli 2018 - 13:21u
Dag yvonne ok ik wist dat niet van die pet dat da hetzelfde is. Hoe het is begonnen gwn zomaar mee opgestaan sinds 5 juni. En toen dacht de kno aan plotse doofheid of ontregeling met de middendruk. En dan 5 weken toen ik zei controleer via de neus zo naar de buis tezien heeft ze da gdn en zag ze die slijm en zwelling in de buis.
Yvonnemaandag 23 juli 2018 - 08:58u
Sara, PET is hetzelfde als Tuba Aperta. Misschien was dat niet duidelijk? Als je zwelling en slijm hebt weet ik dus niet of je dit hebt maar je zult hiervoor toch echt bij een goede kno-arts moeten zijn. Bij mij is de TA vastgesteld en zijn de symptomen ook heel duidelijk (vooral autofonie = je eigen stem en ademhaling heel hard en vervormd in je hoofd horen. Dit is dus weg als je je hoofd omlaag of horizontaal houdt).
Kun je nagaan waarmee het is begonnen? Veel afgevallen ineens? Een zware verkoudheid? Hormonen? Oorzaak TA is in principe onbekend maar op dit forum proberen we er onderling ook meer over te weten te komen.
Saramaandag 23 juli 2018 - 00:21u
Ik weet het ook niet yvonne mijn eigen stem is mechanisch net als de kinderen hun stem hoor ik ook mechanisch. En dan die brom geluid in de oor heel vervelend slaap er ne van snachts. En ja idd de kno zag slijm en zwelling van de buis van eustachius?
Yvonnezondag 22 juli 2018 - 23:01u
Sara, wat ik herken in je verhaal is het mechanische (vervormde, extra harde) geluid van je eigen stem horen. En ademhaling (bij mij dan). Wat ik niet herken is dat dat ook zo is bij geluiden van buitenaf.
En slijmvorming e.d. daar heb ik mijn kno-arts ook nog niet over gehoord maar ik ben maar één geval hè. Het kan bij jou weer anders zijn.
Wat ik bedoel met dat de klachten weg zijn als je ligt: het maakt niet uit op welk oor je gaat liggen. Je kunt zelfs blijven staan en je hoofd helemaal naar de grond voorover laten hangen (of opzij): zolang je buis van Eustachius er maar van "dichtklapt", want dan zijn je klachten voor even weg. Maar 's nachts heb ik dus nergens last van en overdag ga ik soms ook een paar uurtjes liggen voor rust.

Volgende pagina