Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3726 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 54 van 373.

Naar pagina: Meest recent   52   53   54   55   56   57   58

thillydinsdag 17 juli 2018 - 10:09u
fijn een reactie te krijgen het geef toch steun. 24 juli ga ik het merk widex proberen hier zit geen ruismaskering in. over gebruik toestellen kan ik nog wel wat gebruikers advies waarderen.
Dinymaandag 16 juli 2018 - 22:50u
Hallo Thilly,
Wat lastig toch allemaal hè. Ik kan u wel hoortoestellen adviseren hoor. Heb ze ook via een audiologisch centrum aangemeten gekregen. Ruim 2 jaar geleden kreeg ik TA en daar is de tinnitus vorig jaar bijgekomen. TA is verminderd, behalve als ik echt te veel praat en te druk ben. Voor de tinnitus heb ik een ruismaskeerder in het gehoorapparaat van het rechter TA oor. Daar is dus een geluid in toegevoegd dat de tinnitus iets op de achtergrond brengt. Ik heb er erg veel baat bij. Sterkte!
Yvonnemaandag 16 juli 2018 - 19:56u
Hallo Thilly,
Wat erg dat u zo lang dacht alleen te zijn met uw klachten. Hoortoestellen gaan hopelijk in ieder geval iets oplossen (verminderd gehoor) maar TA waarschijnlijk niet. Maar als het wel zo is, horen we dat hier graag natuurlijk.
thillyzaterdag 14 juli 2018 - 14:25u
verbaast ik dacht dat alleen ik dit had. mijn stem klink voor mij alleen voor alsof er een metalen emmer over mijn hoofd zit en ik spreek in een leeg conserven blik . naar mate ik meer spreek wordt het erger. zakt een beetje af na de nacht slapen.mijn stem blijft in mijn hoofd . als ik iets zachter spreek.hoor ik mijn praten bijna niet. alle kenmerken T B heb ik .maar niet luid ademhaling.ik worstel hier al 4 jaar mee de klacht begon licht dof klem en druk gevoel in middels zeer heftig altijd wijzen k n o -audiologen- naar mijn leeftijd naar minder horen klopt ook 40 d b verder aan beide oren tinnitus al vanaf 25 jaar ben nu 80 ik ben onder behandeling audiologisch centrum alkmaar. advies hoortoestellen proberen.
Dinydinsdag 26 juni 2018 - 22:12u
Bedankt voor je reactie Yvonne. Altijd fijn om je opmerkingen te lezen en er iets mee te doen.
Al met al blijft het een zoekproces, omdat je graag grip wilt hebben. Helaas! Trouwens ik ben naar Kundalini yoga gegaan ipv de intensievere gymnastiek dat ik voorheen deed. Lichamelijk rustiger, toch bewegen en een meditatie op zijn tijd geeft de nodige rust. Rust en regelmaat doen nou eenmaal goed. Groetjes
Yvonnedinsdag 26 juni 2018 - 21:28u
Diny, nog even een aanvulling: ik kan verder niets zeggen over de oorzaak van de verergering van jouw tinnitus. Mijn tinnitus is veroorzaakt door de operatie dus is niet te vergelijken. Die verandert ook nagenoeg niet.
Yvonnedinsdag 26 juni 2018 - 21:23u
Hoi Diny,
Ik heb de luchtdrukverschillen in de gaten gehouden (ook over het jaar bezien, statistieken): daarin zie ik uiteindelijk toch geen oorzaak.
Dit is wel de 2e lente achter elkaar dat mijn niet-geopereerde oor opspeelt (vanaf dat het warmer werd). Kan toeval zijn hoor want normaal gesproken zetten materialen uit bij warmte en zou de bvE dus juist dicht moeten gaan (=goed voor ons). Ook niet logisch dus.

Wat beweging betreft: daarin zie ik wel veel consistentie. Altijd als ik in een slechte autofonie-periode zit, begint het als ik in beweging ben (traplopen, fietsen, poetsen). Dus niet gewoon rondlopen door het huis. Een vriendin van me die af en toe autofonie heeft, heeft krijgt het ook altijd tijdens het sporten.
Mbt beweging zie ik ook wel logica: die bvE is bij ons nu eenmaal verwijd. Als je dan beweegt, zal hij eerder verder open gaan staan. Het houdt mij wel heel erg tegen om te gaan sporten trouwens.
Ervaringen over bewegen kom je ook meer tegen op andere fora/sites (internationaal).
Fijne vakantie nog!
Dinydinsdag 26 juni 2018 - 21:03u
Oh ja Yvonne, ik zei van de week tegen mijn man; mijn oor is een eksteroog geworden... dat is ook zo’n weerprofeet. Gelukkig zelf geen ervaring mee.... groetjes van Diny.
Dinydinsdag 26 juni 2018 - 20:59u
Hoi Yvonne, ik lees net jouw bericht en ook met betrekking tot temperatuurswisseling. Interessant om dat te lezen. Tja, ik heb ook een vreemde ervaring opgedaan en ga dit bespreken als ik weer thuis ben van vakantie. Wij zijn momenteel met de caravan in Kroatië. Heerlijk elke dag buiten, rust, geen stress. Ging best goed al heb ik zoveel mogelijk mijn hoorapparaten met ruismaskeerder in. Prima.
Nu heb ik al 2 x meegemaakt dat ik vlak voor en tijdens een regenbui of onweer (nog erger) ontzettend last van autofonie en tinnitus heb. Vreselijk! Zijn de buien en het onweer weer voorbij dan zakt de ellende binnen een paar uur. Dit gooi ik op verschil van luchtdruk. Nooit wat van gemerkt thuis, al heb ik dit wel (in mindere mate) als ik te snel de trap op of af loop. We blijven hopen op goed weer hier maar 3 x is scheepsrecht zeg ik nu bij de volgende buien.... Ik moet toch voor controle dus ga dit binnenkort bespreken. Sterkte jij trouwens. Wat een ellende toch hè? Ben benieuwd hoe dit verhaal van mijn ervaring hier op jou overkomt. Hou je het ook even in de gaten zelf?
Yvonnezaterdag 23 juni 2018 - 11:45u
Hoi Gul,
Dank voor je woorden.
Constante pieptoon en hartslag heb ik al in het geopereerde oor maar daar heb ik helemaal mee leren leven. Het is wel een complicatie waar ik over nadenk: wil ik dat in BEIDE oren? Dat is natuurlijk weer anders dan in één oor...

Volgende pagina