Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3750 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 53 van 375.

Naar pagina: Meest recent   51   52   53   54   55   56   57

Saradinsdag 24 juli 2018 - 18:58u
Aaaah ok sorry dames had echt verkeerd begrepen! Maar nu snap ik het helemaal bedankt voor jullie uitleg! En tegen de 3de aug laat ik zeker iets weten xxx
Hannedinsdag 24 juli 2018 - 18:50u
Yvonne
Mijn eerste therapieën waren ontzwellende neusspray's, zaken zoals sinutab (efedrine/pseudo-efedrine) en corticoiden (oraal of nasaal).
Blijkt dat dit allemaal erg slecht is in ons verhaal (zei assistent van Dr. Somers), waarom: lokt allemaal ontzwelling van slijmvlies uit, en dunner worden van de zaken. Waardoor de buis dus meer open staat.

Ik heb eigenlijk hoofdzakelijk last van mijn ademhaling.
Als ik erop let, galmt het ook wel door het spreken, maar daar heb ik persoonlijk minder last van, waarschijnlijk omdat ik onbewust meer met ander oor al lusiter zeker?
Wel valt op dat ik de telefoon altijd met mijn 'goed' oor opneem, en altijd al vrij luid sprak, maar nu nog luider.
Mijn rechteroor is dus nog goed, niks van last.
Mijn linker continu: ten laatste 30 min na het opstaan last, tot ik 's avonds ga liggen, 7 op 7.
Ik hou je zeker op de hoogte, maar ik vermoed dat ik donderdag niet veel wijzer ga raken ... Is weer de opstart. Had een afspraak in juni in Antwerpen, maar zij hebben die verplaatst, en momenteel komt er me geen enkel moment uit om de reis te maken, dus dichter bij huis eens een poging wagen ...


Sara
Je moet het zo zien: onze BvE staat continu toe. Dit is het ideale scenario: je hoort geen eigen ademhaling, geen galm, niks.
Als we slikken: dan hoor je een klik in je oren. Dat is het moment dat de BvE kort opengaat, zodat je luchtdruk terug klopt.
Het probleem bij TA is dat die buis continu open staat.
Dus vol met slijm en dergelijke lijkt me eerder een infectie?
B!ij mij is het bvb gestart met een oorontsteking (ik had vocht achter het trommelvlies). Dit is snel verholpen geweest (symptomatisch toch), maar de klachten bleven aanhouden. Dus misschien toch eens 2nd opinion? Nu, net als Yvonne vaak zegt, we kunnen enkel onze ervaringen delen, meer niet hé..
Yvonnedinsdag 24 juli 2018 - 18:35u
Sara, Tuba Aperta betekent letterlijk 'open buis van Eustachius'. Dus als er een zwelling zou zijn in de buis van Eustachius zou die welkom zijn want dan is die dicht (dat willen we juist want de buis moet niet constant open staan want dat veroorzaakt de autofonie = jezelf horen ademhalen en praten). Daarom is mijn buis van Eustachius operatief dichtgemaakt met eigen botweefsel en teflon. Ik heb daardoor nu ook een constante pieptoon/bromtoon maar dat vind ik lang niet zo erg als de autofonie. Begrijp je het nog?
Saradinsdag 24 juli 2018 - 18:26u
Ik kan niet volgen zwelling/slijm hoort nu wel bij een TA de kno zei dat de buis vernauwd was dus kweet et nu ook allemaal nemeer. Door dat de lucht niet weg kan en zich slijm ophoopt enz kan die juist verstopt raken?
Yvonnedinsdag 24 juli 2018 - 17:51u
Hanne, ik ben nog steeds optimistisch over de operatie want die kant zit nog steeds continu potdicht :)
Maar de andere kant gaat op slechte dagen dan om 10 u open, dan om 12 u. Soms een paar uur, soms de hele dag. En als ik ga liggen heb ik pas rust. Ik heb het met elke ademhaling en met elk woord dat ik zeg. Jij ook toch?
Naar welke arts ga je nu? En wil je ons op de hoogte houden? Mijn arts gaat komend jaar met pensioen dus ik moet snel beslissen. Ik zit nu aan een prednisonkuur dus dat zou er nog mee te maken kunnen hebben maar eigenlijk had ik t al voor de kuur. Wel heb ik t idee dat de prednison het erger maakt (hormonen?).

Over de luchtvochtigheid: hier kom ik ook niet echt achter. Ben t proberen na te gaan maar zie toch geen structuur.
Hannedinsdag 24 juli 2018 - 17:35u
Hoi Yvonne,
Ik heb stukje terug gelezen intussen en ik zag het :(
Verdorie toch, je was net zo optimistisch van vorige operatie...
Is het continu op dagen dat je het hebt? Ik hoorde ook dat je de luchtvochtigheid eraan koppelt... Toch iets vreemds he...

Wel, op dit moment wil ik hem er ook aftrekken. En ze mogen van mij alles dichtspuiten.
Welke klachten heb je nu aan je andere kant: last v ademhaling of ook meer?

Probeer toch te genieten v je vakantie.
Ik zit momenteel op m'n werk met een oordop in langs linkerkant. Dan heb ik precies wel meer rust...
Yvonnedinsdag 24 juli 2018 - 16:52u
Hanne, wat erg dat je klachten niet minder zijn geworden door de operatie. Aan mijn geopereerde kant ben ik nog steeds van de autofonie af dus ik overweeg nog steeds ook een operatie aan de andere kant. Ook al staat mijn kno-arts niet te springen.
Yvonnedinsdag 24 juli 2018 - 16:50u
Hoi Hanne!
Precies, zwelling is bij TA juist zeer gewenst en daarom denk ik ook aan iets anders bij Sara. Bij TA staat juist de hele boel open...
Ik word op dit moment ook gek aan de kant waar ik niet geopereerd ben. Had een paar weken continu last, toen 2 weken niet en nu (op vakantie) weer wel. Gekmakend die autofonie. Ik wil mijn hoofd eraf trekken. Of in ieder geval mijn rechteroor.
Hannedinsdag 24 juli 2018 - 16:35u
Ik dacht overigens dat zwelling en slijm net gewenst is bij ons doordat onze BvE continu open staat

Dus vraag me af of dit hetzelfde is ...
Hannedinsdag 24 juli 2018 - 16:34u
Terug van weggeweest.
Die arts noemt Dr. Somers in Wilrijk (AZ st-augustinus)


Ik donderdag naar arts dichter in de buurt. Ben gewoon gek aan het worden.
Door operatie ook aan neus gewerkt, indruk dat dit nooit goed hersteld is waardoor klachten vaak nog erger zijn afhankelijk v last aan neus

Volgende pagina