Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3943 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 56 van 395.

Naar pagina: Meest recent   54   55   56   57   58   59   60

Margarethawoensdag 10 oktober 2018 - 13:00u
@Peet
Ik zou mijn trommelvlies laten sluiten.
Groetjes, Margaretha
Peetdinsdag 09 oktober 2018 - 13:38u
Hoi Hanne,

Bedankt voor je reactie, maar ik vind het echt moeilijk om een keuze te maken! En ook omdat niemand in mijn omgeving mij hier in kan adviseren, ze hebben geen idee wat ik voel/heb. Dus ik ben toch heel benieuwd wat jij zou doen.;)

Groetjes Peet
Margarethamaandag 08 oktober 2018 - 21:46u
Beste Hanne,

Meestal lukt het me wel om te concentreren. Maar ik heb ook geleerd om lip te lezen wat me regelmatig helpt. Verder is er tegen mij gezegd dat er niks aan te doen is en dat je er mee moet leren leven.

Groetjes, Margaretha
Hannezondag 07 oktober 2018 - 08:34u
Hoi Janneke,
Anderhalf jaar... Dit is gewoon niet normaal meer...
Ik kan perfect begrijpen dat je de moed laat zakken. Is het geen optie van wat meer aan te dringen, desnoods huilend aan de telefoon dat je op bent,dat dit echt zo niet meer kan?
Zou ik alvast proberen :)

@Margaretha: van mij is het ook ongeveer zo begonnen. Maar ik probeer er iets aan te doen omdat het echt niet meer lukt me te concentreren etc. Bij jou wel nog? Of toch al maatregelen ergens genomen?

@ Peet:
Ik denk dat enkel jij dit kan beslissen. Eventuele TA-klachten VS oorinfecties (die je misschien wel vaker kan voorkomen door bvb oordopjes te dragen bij contact met water?)
Ik zou niet weten hoe groot je last in beide situaties is. Occasionele TA-klachten VS continu etc
Maar ik weet wel wat ik persoonlijk zou kiezen, maar ik denk dat iedereen dit zelf moet afwegen ;)
saradonderdag 04 oktober 2018 - 12:17u
Dag daisy idd je moet er echt achter zitten. En zeker de scan laten doen zien ze al veel. Ik had dit van vandaag op morgen de avond voordien niks aan de hand en dan sta je op met een bromgeluid druk in de oren verstopt gevoel. De oorsuizen vind ik ambetant. En elke oorsuizen is ook anders. Heel veel sterkte.
Peetwoensdag 03 oktober 2018 - 14:55u
Hoi Allemaal,

Ik heb Tuba Aperta, en heb door de vele buisjes die ik in het verleden heb gehad nu een gat in mijn trommelvlies. Hierdoor heb ik regelmatig oorontsteking met de daarbij behorende klachten. Om van die oorontstekingen af te komen kan ik het trommelvlies laten sluiten, maar dan is er wel weer de kans dat ik weer steeds mijn oren moet "klaren" als je begrijpt wat ik bedoel. Dit omdat de druk in mijn oren niet goed zit door die Tuba Aperta. Mijn vraag is, wat is wijsheid? Trommelvlies sluiten of oorontstekingen?

Heeft iemand hier ervaring mee of heeft iemand advies voor mij?

Alvast bedankt!

Groetjes Peet
Margarethawoensdag 03 oktober 2018 - 13:37u
Beste iedereen,
Bij mij werd de diagnose tuba aperta vrij snel geconstateerd. Het begon bij mij allemaal toen ik een jaar of 10 was. Ik heb toen een erg zware oorontsteking gehad. Deze werd behandeld met zware antibiotica en het heeft lang geduurd voordat ik beter was. Sinds dat moment had ik altijd wat met mijn oren. Had vrijwel elk jaar een oorontsteking. Ook kan ik slecht tegen temperatuurwisselingen. Mijn oren ploppen continu, ongeacht wat ik doe. Ik heb ook veel last van druk wisselingen en heb af en toe ook last van overmatig oorsmeer. Verder is mijn gehoor aan de grens waarde van normaal. Ik heb met regelmaat ook steken in mijn oren en hoor af en toe ook een harde piep.
Het ene moment kan ik alles goed verstaan en het volgende moment ben ik zo doof als wat. Mijn stem klinkt vaak raar, alsof je met je vingers in oor aan het praten bent. Ook hoor je alles binnen in je lichaam goed. soms heb ik ook dat geluiden plotseling veel harder klinken dan anders. Ook heb ik af en toe moeite om me op 1 geluid te focussen als er ook nog ander geluid is. Al met al veel klachten. Na de zoveelste oorontsteking ging ik naar de KNO arts. Deze liet mij een gehoor test doen. Hieruit blijkt dat mijn gehoor onder het gemiddelde zit. Ook kon de arts zien dat mij trommelvlies vaak 'open' stond. Ik kreeg toen de diagnose Tuba Aperta.

Al met al is deze aandoening dus best lastig. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
Groetjes, Margaretha (20)
Jannekewoensdag 03 oktober 2018 - 11:53u
Dag,
Inmiddels is de verwijzing naar Dr. Pennings rond. Alleen is de wachtlijst voor het Tuba Aperta spreekuur anderhalf jaar. Daar wordt je toch wel een beetje verdrietig van.
daisydinsdag 02 oktober 2018 - 20:48u
beste sara
als ik euhm doe of als ik praat blijft het oorsuizen aanwezig het stopt niet . ik heb het sinds 8 augustus 2018 . voor die oorsuis is begonnen had ik wel een bijholteontsteking .
ik heb al medicatie moeten nemen zoals histamine en cirrus om de buis van esthasieus open te zetten . maar het heeft niet geholpen . nu zit ik voor het moment op een spuit met cortisone dat ik moet nemen 2 maal per dag dit tot vrijdag . als dit nu niet helpt moet ik naar de nko . ik heb al een bezoek gebracht aan de nko arts en die heeft juist een gehoortest afgenomen en de druk in mij oren gemeten . hij zei er is niets aan je oren het is een overprikkeling van je
zenuwcellen . hij zegt dat zal wel overgaan . ben naar buiten gegaan aan wenend dat ik dacht hoe kan dat nu ? heb dan naar mijn gewone huisarts geweest en die heeft mij al meer geholpen of de nko arts . dus de dokter heeft al van alles gebrobeert en als het nu niet over gaat moet ik naar een nko arts maar dan niet meer dezelfde van de vorige keer . dan zou hij kijken om een mri scan te laten maken . soms moet je opletten met een nko arts ze nemen juist een test van je gehoor af en als dat goed is mankeer je volgens hun niets . al veel verhalen gehoort van mensen die net hetzelfde hebben onder vonden ze hebben iets aan de oor of oren en worden naar huis gestuurd met een hele domme uitleg . maar dan later blijkt het dat er toch iets mis was met het oor .
groetjes
daisydinsdag 02 oktober 2018 - 20:27u
beste Hanne en Yvonne bedankt voor jullie reactie .ik dacht dat ik ook zo iets had zoals een tuba aperta .alvast heel erg bedankt voor jullie informatie
groetjes daisy

Volgende pagina